canlı yayın

KAÇAK GELİR ELDE EDİYORLAR!

25 Temmuz 2023 Salı 11:14
kacak-gelir-elde-ediyorlar

Emirseyit belediye Başkanı Turan Kapan, mahkeme ve Danıştay kararları sonrası KAÇ adet KAÇAK binalara KAÇAK SU bağlattı ne kadar KAÇAK gelir elde etti?

Tarım arazilerinin yok olmasına mahkeme kararlarının uyulmasına göz yummaya devam ediyorlar.

Danıştay kararını da yok hükmünde gören Tokat Milletvekilleri, Vali, Belediye Başkanları, STK lar, Bürokratlar TARIM ın yok olmasına sebep olmaya devam ediyorlar.

 BETONLAŞMAYA DANIŞTAY KARARINA RAĞMEN DEVAM EDİYORLAR

Tokat’ta tarım arazileri üzerinde oynanan oyunları ve  Sümen altı dosyaları ortaya çıkarmaya devam ediyoruz..

Tokat’ta Yerel mahkeme ve samsun istinaf mahkemesi kararını onayan Danıştay Onuncu dairesi 657 dönümlük alanın TARIM arazisi olduğunu belirtti.

Konu ile ilgili dönemin valisi,  milletvekilleri, bürokratlar ve STK lar mahkeme kararını yok hükmünde görerek yüzlerce dönüm tarım arazisinin betonlaşmasına göz yumdular.

Konu ile ilgili birinci derecede sorumlu Tokat-Emirseyit Belde Belediye Başkanı Turan Kapan, mahkeme kararlarına rağmen TARIM ARAZİLERİ üzerine yapılan binalara illegal yollarla müsaade etmeye devam etti ve ediyor..

Emirseyit Belde Belediye Başkanı Turan Kapan, kendi sorumluluk alanları içerisinde bulunan TARIM arazilerine mahkeme ve Danıştay kararlarına rağmen KAÇAK yapılanmaya BETONLAŞMAYA devam etmesinin arkasında Siyasi ÇIKAR mı yoksa Ekonomik Çıkar mı gözetiliyor sorusunu önplana çıkartıyor.

Konu ile ilgili müteakip defalar haber sitemiz ve görsel yayın platformlarımızda Kamuyu bilgilendiren Kamuoyunu aydınlatan haberler yayımladık. Yayımladığımız haberler ihbar ve bilgilendirme niteliğinde olmasına rağmen konuya duyarsız kalan başta Tokat Valiliği, Milletvekilleri, Bürokrat ve STK lar 657 dönümlük TARIM arazisinin BETONLAŞMASINA göz yumarak bölgenin meyve ve sebze ekilebilecek  alanlarının da yok olmasına sebep olmaları ayrıca belirtilen alanlarda KAÇAK yapılaşma nedeni ile elde edilen Siyasi ve Ekonomik çıkarlara da müsaade etmeleri nedeni ile..

 SORUYORUZ?                                                

*Mahkeme kararlarına rağmen kaçak yapılaşmaya müsaade etmek suç değil mi?

*Mahkeme kararlarına rağmen Başta Emirseyit Belde Belediye Başkanı Turan Kapan ve İl Özel idaresi kaçak yapılanmadan haberdar değiller mi?

*Haberdar değiller ise kaçak yapılanmada kullanılan Elektrik ve Su hangi  yollarla temin edildi?

*Tarım arazileri üzerine yapılan yapıların proje işleri kimler tarafından kimlere yaptırıl dı?

*2017 yılında mahkemenin verdiği karardan sonraki yapılanmalardan kimler sorumlu?

*Başta Tokat Valiliği ve İl Tarım Müdürlüğü mahkeme ve Danıştay kararları sonrası ilgili Belde Belediye Başkanı ve Kurumlara hangi yasal uyarıyı yaptı?

*Valilik ve Tarım İl Müdürlüğü gerekli yasal uyarıyı yaptı ise neden yapılan uyarının takipçisi olmadı?

* Emirseyit Belediye Başkanı Turan Kapan ve İl Özel idaresi gerekli birimler tarafından uyarılmasına rağmen tarım arazileri üzerine yapılan binaların KAÇAK olmasına göz yummuş olmuyor mu?

*Gerekli i araştırma ve inceleme yapıldığında Emirseyit belediye Başkanı Turan Kapan, tarafından imar izni olmayan binalara KAÇAK su bağlatma bedeli altında aldığı PARA karşılığı kaçak yapılaşmaya öncülük etmiş olmuyor mu?

*Emirseyit belediye Başkanı Turan Kapan, mahkeme ve Danıştay kararları sonrası KAÇ adet KAÇAK binalara KAÇAK SU bağlattı ne kadar KAÇAK gelir elde etti? 

22-11-2017 tarih 2017/808 karar Tokat idare mahkemesinin verdiği karar ile  Samsun Bölge İdare Mahkemesi 2.idare dava dairesi 30/05/2019 tarih ve E:2018/498, K:2019/661 sayılı kararı Tarım ve Orman Bakanlığı Tarafından temyiz istemi ile müracaat ettiği T.C Danıştay Onuncu dairesi  esas No: 2019/10123 Karar No:2021/268 ile RED etti.

Bakış Gazetesi olarak kamuoyunu aydınlatma ve kamuyu bilgilendirme adına  yayımladığımız haberlerin takipçisi olma devam edeceğiz..

BAKIŞ GAZETESİ tarafından konu ile ilgili yayımladığımız haber linkleri.

http://www.bakisgazetesi.com/haber/haber-ozel_2/danistay-karari-yok-hukmunde-mi/6722.html

http://www.bakisgazetesi.com/haber/haber-ozel_2/-danistay-son-noktayi-koydu-tarim-arazisi/6355.html

http://www.bakisgazetesi.com/haber/haber-ozel_2/tarim-arazisidir/4859.html

Haber Kaynağı: YHA

Haberin etiketleri:

Tokat, Emirseyit, Tarım, Kaçak, bina


Haber okunma sayısı: 1669

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER