canlı yayın

Tokat'ta Özel İdare Nereye Koşuyor

12 Eylül 2023 Salı 18:03
tokatta-ozel-idare-nereye-kosuyor

Şaibeler ortadan kalkmadan Milyonlarca lira harcanıp yeni su bulma girişimi başladı.

Elindeki SUYU 49 yıllığına kiraya veren Sonrası Milyonlarca lira harcayıp yeni su bulmaya çalışan kurum

      Geçtiğimiz yıllarda kendi bünyesindeki tesisi işletemeyince soru işaretleri ile dolu Sulusaray Kaplıcası 49 yıllığına yap-işlet-devret modeli ile ihale edildi.

Şaibeler ortadan kalkmadan Milyonlarca lira harcanıp yeni su bulma girişimi başladı.

      Tokat İl Özel İdaresi’ne ait Sulusaray Kaplıcayı bünyesindeki tesisi işletemeyince 49 yıllığına kiraya verilmesi ve akabinde geleceğin termal kenti olma yolunda projeler bir bir hizmete geçirme adına yeni sondaj çalışması başlatan İl Özel İdaresi elindeki suyu ihtiyacı yok diye 49 yıllığına kiraya verir iken Milyonlarca lira harcayıp yeni su bulma girişimi akıllarda soru işareti bıraktı.

     Elindeki suyu değerlendiremeyip kiraya veren Tokat İl Özel İdaresi geçtiğimiz günlerde yeni su bulabilmek için Kaplıcalarının bulunduğu sahada daha önce yapılan kuyularda verimin azalması nedeniyle 1 adet sondaj kuyusu daha açarak. Yapılacak bu sondajın maliyeti yaklaşık 6 milyon TL olacağı belirtildi.

     Rotary (Döner) Sondaj yöntemi kullanılarak açılacak sondajda 600 metre derinliğe inilmesi planlanmıştır. Jeotermal kaynağa ulaşılması ile birlikte kaynak özellikleri (sıcaklık, basınç, debi ve jeokimyasal özellikleri vb.) belirlendikten sonra kaynak termal turizm sektöründe kullanılmak üzere Tokat’ın hizmetine sunulacağını belirten Tokat İl  Özel İdaresi ne soruyoruz..

   *Elinizde bulunan tesisi işletemediğinizden ötürü bir firmaya 49 yıllığına kiraya verdiniz yeni bulacağınız suyu da bir başkasına kiraya vermek için mi açıyorsunuz?

   *Devletin Milyonlarca lirasını harcayarak bir başka şahıslara gelir kapısı mı aralıyorsunuz?

    *Adrese teslim anlaşması yaptınız mı?

Haber Kaynağı: YHA

Haberin etiketleri:

Tokat, Özelidare, Sondaj, Çermik


Haber okunma sayısı: 1689

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER