NİSAN.2014 -“AK Parti tokat belediye meclis üyesi seçilen Metin Polat imar işleri ve etüt projeden sorumlu başkan yardımcısı olarak göreve başladı.
2015 yılında AK Parti Tokat 5. Olağan İl Kongresi ile İl Başkanı seçildi. 2018 Yılında AK Parti Tokat 6. Olağan İl Kongresi ile tekraren İl başkanı seçildi. 2021 yılında görevden alındı.
AK Parti Tokat belediye Başkan yardımcılığı ve İl Başkanlığı döneminde adı sık sık çeşitli usulsüzlük iddiaları ile gündeme gelen Metin Polat, Tokat’ta 28. Dönem milletvekilliği aday adaylık başvurusunu yapmasının arkasında soru işaretleri var.
Görevden alınan AK Parti Tokat eski il Başkanı Metin Polat, İmarda usulsüzlük ve yolsuzluk iddiaları ile gündeme damgasını vurması.
Kamuya ait arazileri KATAKULLİ ile FETÖ/PDY aktarılma iddiası ve bu arazilere yurt yapılması sonucu adli mercilerde yargılanma süreci devam ettiği ve bazı dosyaların Milli eğitim il Müdürlüğü tarafından SORUŞTURMANIN durdurulması ayrıca SÜMEN altı edilmesi adli mercilere SİYASİ güç kullanılarak intikal ettirilmemesi GÜNDEMDE iken..
SORUYORUZ…
Tokat’tan 28. Dönem AK Parti milletvekilliği aday adaylık başvurusunu yaparak ileride açılması beklenen davalardan AKLANMAK için mi yapıyor?
*Adli mercilerde FETÖ/PDY ye aktarılan kamuya ait ve özel mülk ve arazileri üzerinden Metin Polat hakkında açılan davaların kapatılması için mi aday adayı oldu?
*İl Başkanlığı döneminde Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından Metin Polat, hakkında açılan soruşturmalar siyasi baskılar sonucu SÜMEN altı edilmiş iken bu dosyaların yeniden adli mercilere intikal ettirilmemesi için mi aday adayı oldu?
*Siyasi gücünü kullanarak ve görev yaptığı süreç içerisinde belediye imar işlerinden sorumlu Başkan yardımcılığı sırasında ve İl Başkanlığı döneminde kendi binaları ve diğer yapılanmalar ile ilgili hangi firmayı paravan olarak kullandı. Şimdi bu firma Metin Polat’ın Ak Parti il Başkanlığının sona ermesinde sonra neden apar topar TOKAT’tan ayrıldı?
*AK Parti il Başkanlığı döneminde her hangi bir VAKIF ve Dernekten Maddi ve manevi faydalandı mı?
*AK Parti il Başkanlığı süreci içerisinde özel ve resmi kurumlara personel alımında hangi yollara baş vurdu?
2015-2021 Dönemi AK Parti il Başkanı Metin Polat’ın 28. Dönem milletvekilliği olma nedeni kendisi hakkında açılması beklenen ve açılmış olan davalardan aklanmak için mi oldu sorusunu soruyoruz?
YORUM EKLE