canlı yayın
sahintepesi-macera-parki-ve-sosyal-tesisleri-icin-planli-ve-titiz-bir-calisma-yurutuluyor

ŞAHİNTEPESİ MACERA PARKI VE SOSYAL TESİSLERİ İÇİN PLANLI VE TİTİZ BİR ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR

“Şahintepesi, Macera Parkıyla Farklı Bir Hüviyete Bürünecek” Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Kadim Çırmıhtı’nın eşsiz doğal güzelliklerine tepeden bakan hâkim bir noktada bulunan Şahintepesi’ni, inşaatı devam eden Macera Parkı ve Sosyal Tesisleri ile farklı bir hüviyete ulaştıracağız. Projemiz, hayvanat bahçesi, balonlu eğlence havuzu, lokanta ve kafeterya, mini masal parkı, dağ kızağı alanı ve paintbaal alanı ile bölgenin cazibesini artıracaktır.” diye konuştu.

saglik-icin-hepimiz-icin-kampanyasi-kapsaminda-esnaf-ve-vatandaslar-denetlendi

"Sağlık İçin Hepimiz İçin" Kampanyası Kapsamında Esnaf ve Vatandaşlar Denetlendi

Vali Aydın Baruş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan "Sağlık İçin Hepimiz İçin" sloganıyla gerçekleştirilen denetime katıldı.

bakan-yardimcisi-catak-saglik-icin-hepimiz-icin-denetiminde-ve-deprem-bolgesinde-incelemelerde-bulundu

Bakan Yardımcısı Çatak "Sağlık İçin Hepimiz İçin" Denetiminde ve Deprem Bölgesinde İncelemelerde Bulundu

Malatya'nın Pütürge ilçesinde yaşanan 5.2 şiddetindeki depremin meydana getirdiği etkileri incelemek üzere Malatya'ya gelen İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, İlk olarak Malatya Valiliğine ziyarette bulundu. Valilik Şeref Defterini imzalayan Bakan Yardımcısı Çataklı daha sonra Valilik 2 Nolu Toplantı Salonunda Deprem Değerlendirme Toplantısına katıldı.

baraj-gollerine-ve-sulama-goletlerine-serinlemek-icin-girmeyin

Baraj göllerine ve sulama göletlerine serinlemek için girmeyin

SEVDİKLERİNİZİN CANINI YAKMAYIN Her yıl Dünya’nın farklı birçok yerinde orman ve anız yangınları yaşanırken, ülkemiz ve Malatya’da da bu risk her daim yaşanıyor. Havaların sıcak olduğu bugünlerde Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İtfaiye Dairesi Başkanlığı 13 orman yangını, 423’de ot, çöp, bahçe ve anız yangınlarına müdahale etti.

bakan-varank-kovid-19-tanisi-icin-yeni-bir-sistem-gelistirildi

Bakan Varank: Kovid-19 tanısı için yeni bir sistem geliştirildi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Doç. Dr. Urartu Özgür Şafak Şeker ve ekibinin Kovid-19 tanısı için yeni bir sistem geliştirdiğini duyurdu.

baskan-saribasin-sehit-icin-taziye-mesaji

Başkan Sarıbaş'ın Şehit için taziye mesajı

Hakkari'de hain terör örgütü tarafından düzenlenen saldırıda 2 kahraman evladımızın şehit olduğunu büyük bir üzüntü ile öğrendik.

mtu-tip-icin-malatya-egitim-ve-arastirma-hastanesi-protokolu-imzalandi

MTÜ Tıp için Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi protokolü imzalandı

Sağlık Bakanlığı ile Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörlüğü arasında Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Malatya Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından birlikte kullanılmasına ilişkin protokol imzalandı.

milliyetci-hareket-partisi-malatya-milletvekili-mehmet-fendoglu-hakkaride-teror-saldirisi-sonucu-sehit-olan-kahraman-askerlerimiz-icin-taziye-mesaji-yayimladi

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu Hakkari’de terör saldırısı sonucu Şehit olan Kahraman askerlerimiz için taziye mesajı yayımladı.

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu Hakkari’de terör saldırısı sonucu Şehit olan Kahraman askerlerimiz için taziye mesajı yayımladı.

gurkandan-sehit-askerler-icin-taziye-mesaji

GÜRKAN’DAN ŞEHİT ASKERLER İÇİN TAZİYE MESAJI

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, terör saldırısı sonucu şehit olan Malatyalı P. Söz. Onb. Emre Büyükyıldırım ve P. Söz. Er Mustafa Ahmet Demir için taziye mesajı yayımladı.

yesilyurt-belediyesi-daha-temiz-bir-yesilyurt-icin-calismalarini-yogunlastirdi

YEŞİLYURT BELEDİYESİ ‘DAHA TEMİZ BİR YEŞİLYURT’ İÇİN ÇALIŞMALARINI YOĞUNLAŞTIRDI

Çevre Temizliğiyle Örnek Gösterilen İlçe; Yeşilyurt Koronavirüs tedbirleri kapsamında Yeşilyurt’ta ki temizlik ve hijyen çalışmalarına yoğunluk verdiklerini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Daha temiz, daha sağlıklı, daha ferah, tertemiz bir Yeşilyurt için ekiplerimiz canla başla çalışıyorlar. Mesai mefhumu tanımadan gerçekleşen titiz çalışmalarımız ve hemşerilerimizin destekleriyle her alanda olduğu gibi temizlikte de örnek ve marka olma yolunda hızla ilerliyoruz.” diye konuştu.

vali-barus-buyuk-sire-pazarinin-sorunlarinin-cozumu-icin-gerekli-calismalar-yapiliyor

Vali Baruş “Büyük Şire Pazarının Sorunlarının Çözümü İçin Gerekli Çalışmalar Yapılıyor”

Vali Aydın Baruş Başkanlığında Büyük Şire Pazarının sorunlarının görüşülmesi amacıyla toplantı düzenlendi.

keskinden-anayurt-caddesi-icin-gurkana-tesekkur

Keskin’den Anayurt Caddesi için Gürkan’a teşekkür

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Ergenekon Köprüsü ile Sivas Yolu arasında demiryolu güzergahı üzerinde yeni açılan Anayurt Caddesi’nin Malatya’ya yakışan ve çevreyolu içinde alternatif bir proje olduğunu belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür etti. Keskin, şehrin Güney bölgesindeki ulaşım alt yapısı içinde eleştiride bulundu.

gurer-ehliyet-affi-icin--kanun-teklifi-verdi

Gürer, ehliyet affı için Kanun Teklifi verdi

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sürücü belgesine el konulan ya da iptal edilenler arasında; hiçbir kazaya karışmayan, ölümle sonuçlanan kazalara sebebiyet vermeyen ve uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmadığı belirlenen sürücülerin belgelerinin bir defaya mahsus iade edilmesi için Kanun Teklifi hazırladı.

vali-barus-251-sehit-icin-251-unite-kan-bagisi-kampanyasina-katildi

Vali Baruş “251 Şehit İçin 251 Ünite Kan Bağışı” Kampanyasına Katıldı

Vali Aydın Baruş, 15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Hain darbe girişiminin yıldönümünde 251 şehit için 251 ünite kan bağışı” kampanyasına katıldı.

tmonun-kayisi-alimi-yapmasi-icin-bakanimizin-destegini-aldik

“TMO’nun kayısı alımı yapması için Bakanımızın desteğini aldık”

AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, “Toprak Mahsulleri Ofisi'nin kayısı alımı yapması için Bakanımızla görüştük ve desteklerini aldık. Konuyu Sayın Cumhurbaşkanımıza arz edecekler” dedi.

oxford-universitesi-profesoru-corona-virus-ortaya-cikmadan-once-yillarca-pusuda-bekledi

Oxford Üniversitesi profesörü: Corona virüs ortaya çıkmadan önce yıllarca pusuda bekledi

Oxford Üniversitesi'den Profesör Dr. Tom Jefferson, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) daha önceki yıllarda İspanya, İtalya ve Brezilya’dan alınan kanalizasyon suyu örneklerinde görüldüğünü ve uygun çevre koşullarının ortaya çıkmasının ardından mutasyona uğrayarak salgını yarattığını açıkladı.

istiklal-icin-birlik-istikbal-icin-dirlik-kazanan-turkiye-olacak

İstiklal için birlik, istikbal için dirlik, kazanan Türkiye olacak.”

Milliyetçi Hareket Partisi’nin 14 Mart 2021’de yapacağı 13.Olağan Büyük Kurultayında Çağrımız zamanlar üstü bir kavrayış ve kader ortaklığının özetidir:

muharrem-ince-400-urune-ek-gumruk-vergisi-gelmis-hamzalarin-ebubekirlerin-ilave-maaslari-icin-para-lazim

Muharrem İnce: 400 ürüne ek gümrük vergisi gelmiş, Hamzaların, Ebubekirlerin ilave maaşları için para lazım

CHP'li Muharrem İnce, 400'den fazla ürüne ilave gümrük vergisi getirilmesini sosyal medya hesabından eleştirdi.

deprem-sonrasi-kentsel-donusum-icin-ilk-adim-atildi

DEPREM SONRASI KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN İLK ADIM ATILDI

BATTALGAZİ BELEDİYESİ İLK KENTSEL DÖNÜŞÜM HAMLESİNİ ŞEHİTFEVZİ MAHALLESİNDE BAŞLATIYOR 24 Ocak tarihinde Elazığ’da yaşanan ve Malatya’da da yüksek oranda etkisi görünen Deprem sonrası ‘Kentsel dönüşüm gereklilik değil, zorunluluktur’ düsturuyla harekete geçen Battalgazi Belediyesi , çalışmalarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan tam destek geldi. Resmi Gazetenin 28 Haziran 2020 tarihli nüshasında yayımlanan karar ile Şehitfevzi mahallesinde 110 dönümlük alan riskli alan ilan edildi.

yesilcam-sosyal-tesisi-icin-ilk-kazma-vuruldu

YEŞİLÇAM SOSYAL TESİSİ İÇİN İLK KAZMA VURULDU

Battalgazi’ye Yeni Bir Sosyal Tesis Kazandırılıyor Battalgazi Belediyesi tarafından Yeşilçam caddesinde yapılacak olan Yeşilçam Sosyal Tesis Projesi için ilk kazma vuruldu. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, projenin tamamlanması ile ilçenin modern bir sosyal tesise daha kavuşacağını söyledi.