canlı yayın

Bakan Yardımcısı Çatak "Sağlık İçin Hepimiz İçin" Denetiminde ve Deprem Bölgesinde İncelemelerde Bulundu

06 Ağustos 2020 Perşembe 21:54
bakan-yardimcisi-catak-saglik-icin-hepimiz-icin-denetiminde-ve-deprem-bolgesinde-incelemelerde-bulundu

Malatya'nın Pütürge ilçesinde yaşanan 5.2 şiddetindeki depremin meydana getirdiği etkileri incelemek üzere Malatya'ya gelen İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, İlk olarak Malatya Valiliğine ziyarette bulundu. Valilik Şeref Defterini imzalayan Bakan Yardımcısı Çataklı daha sonra Valilik 2 Nolu Toplantı Salonunda Deprem Değerlendirme Toplantısına katıldı.

Vali Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Afad İl Müdürü Mustafa Türker’in katıldığı değerlendirme toplantısının ardından İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Vali Aydın Baruş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan "Sağlık İçin Hepimiz İçin" sloganıyla gerçekleştirilen denetime katıldı.

Valilik civarındaki iş yerlerini denetleyen Bakan Yardımcısı Çataklı ve Vali Baruş çalışanlara maske takmaları ve hijyen kurallarına uymaları konusunda uyarılarda bulundu.

Denetimlerin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Yardımcısı Çataklı, Pütürge ilçesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki deprem nedeniyle tüm Malatyalılara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta da bir patlamanın meydana geldiğini hatırlatan Bakan Yardımcısı Çataklı, "Çok dramatik bir durum var. Yüzlerle ifade edilen can kayıpları, binlerle ifade edilen yaralılar ve halen aranan kişiler var. Hayatlarını kaybeden Lübnanlı kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz ve Lübnan halkına baş sağlığı diliyoruz. Biliyorsunuz AFAD koordinesinde bir ekip de dün gece oraya intikal etti." diye konuştu. 



Haber okunma sayısı: 1414

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER