canlı yayın

TOKAT GÜ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin’e Soruyoruz

06 Aralık 2021 Pazartesi 18:37
-tokat-gu-universitesi-rektoru-prof-dr-bunyamin-sahine-soruyoruz

Cumhurbaşkanına nasıl hesap vereceksiniz? Hakikaten Rektörlük tam olarak ne demek? Kendini la-Yüsel görmek mi demek. Siz Rektör atanınca yaptığınız her uygulama doğru mu olacak.? Cumhurbaşkanlığı genelgesini yok sayın, Mahkeme kararını yok sayın, Yetkili Sendika talebini yok sayın, Sayın Rektör; Size kim dur diyecek?

 TOKAT GÜ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin’e Soruyoruz;
“TOGÜ Üniversitesi Rektörlüğü Kendi Akademisyenlerine Ödeme Yapıp, Cumhurbaşkanlığı Genelgesini Yok Hükmünde Görerek MEB Öğretmenlerine Neden Ödeme Yapmadı.?

 

Tokat İdare Mahkemesinin 2020/954 Esas sayılı dava, 2577 sayılı Kanunun 45/1. Maddesi uyarınca itiraz yolu kapalı olmak üzere kesin olarak 01/10/2021 tarihli kararla dava açanın lehine sonuçlanmıştır.

 

Cumhurbaşkanlığı genelgesine göre pandemi nedeniyle tüm dersler yapılmış sayılacak ve görevlilerin ücretleri ödenecekti.

Oysa ki, Rektör Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Üniversite öğretim görevlilerine 12 haftalık ücretlerini tam ödüyor, okul idareciler ve öğretmenlerine ise sadece üç haftalık kısmını ödüyor.

Kalan dokuz haftalık ödemeyi yapmıyor.

Öğretmen hakkını hukuki yolla arayıp alırken, TOGÜ mahkeme masrafları ve diğer hukuki (harç vekalet ücreti vs) ödemeleri de yapıyor. Ödemesi gereken (1000 TL) BİN TL iken yaklaşık(2500 TL) İKİBİNBEŞYÜZ TL de mahkeme masrafları dahil (3500 TL) ÜÇBİNBEŞYÜZ TL ödemiş oluyor. TOGÜ Rektörlüğü Kalan dokuz haftalık ödemeyi her türlü talebe rağmen yapmıyor. Ve yanlış karar vererek yüzlerce mağduriyet oluşturuyor. MEB-YÖK Protokolü kapsamında Sürekli birlikte çalıştıkları öğretmenleri mağdur edilmesi dikkat çekici bir konu Milli Eğitim Bakanlığının ve Valiliklerinde bu tarz davranışları olan rektörlere karşı bir usul geliştirmesi gerekmekte kendilerine bağlı çalışanlarının hak mücadelesine destek vermeli. Siyasi iradenin bu tür konuları ortada bırakması ise ilginç karşılanıyor.

 

“Okul Deneyimi ve Öğretmenlik Uygulaması” ücretlerinin TOGÜ Üniversitesi bünyesinde çalışan Akademisyenlere ödendiği gibi MEB’e bağlı tüm idareci ve öğretmenlere de ödenmesi gerekir. parayı ödemeyip mahkeme kararı sonucu ödeme yapan TOGÜ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin’e soruyoruz?

1- Cumhurbaşkanlığı genelgesinde tüm dersler yapılmış sayılacak ve ücretler ödenecek iken bu genelgeyi yok hükmünde mi görüyorsunuz?

2- Okul Deneyimi ve Öğretmenlik Uygulaması ücretlerini Cumhurbaşkanlığı genelgesine göre uygulama yapıp 12 (ONİKİ) hafta üzerinden GOP Üniversitesi personeli öğretim görevlilerine ödeme yaptınız mı?

3- TOGÜ öğretim görevlisi Akademisyenlere ödenmiş ise ders ya fiilen yapılmış ya da yapılmış sayılmış demektir ki , aynısı öğretmen için de geçerli olmalı.

a-Milli Eğitim Personeli Öğretmenlere bu ödemeyi neden yapmadınız?

b-MEB öğretmenlerine ödeme yapmayarak ayırımcılık ve hak ihlali yapmış olmuyor musunuz?

4- Okul Deneyimi ve Öğretmenlik Uygulaması programından hak ettiği parayı almak için açılmış olan dava itiraz yolu kapalı olmak üzere kesin olarak dava açanın lehine sonuçlanmıştır.

 a-Hak edilen ödemeyi yapmadığınızdan dolayı öğretmenin hak ettiği para + mahkeme masrafları ile birlikte, Ödemesi gereken 1.000 Tl ve yaklaşık 2500 TL de mahkeme masrafları 3500 TL. ödeme yapılmasıyla yönettiğiniz KAMU kuruluşunu zarar uğratmış olmuyor musunuz?

 

 b-Mahkeme kararı sonrası diğer öğretmenlerin hak ettikleri parayı ödemeyi düşünüyor musunuz?

 

c-Diğer öğretmenlerinde mahkeme yolu ile hak ettikleri parayı almak için dava açmalarını mı bekliyorsunuz?

5- Tokat İdare Mahkemesi kararı sonrası yapılacak ödemede Kamunun zarara uğratıldığı çok açıkken;

a-Her şeye rağmen Dava açmadan hak ettikleri alacakların ödenmesini bekleyen öğretmenler, ödeme yapmanız için dava açtıkları taktirde kamuyu yüklü miktarda zarara uğratmış olmayacak mısınız?

b-Milli Eğitim Öğretmenlerinin Hak ettikleri parayı mahkeme yolu ile almaya hak kazandıklarında TOGÜ Rektörü olarak bilerek kasten mahkeme öncesi ödeme yapmadığınızdan dolayı hukuki ve vicdani olarak Üniversite personeline öncelik yapıp aynı görevden dolayı ücretleri tam olarak 12 hafta üzerinden yatırmanız ve aynı görevde hizmet veren Milli Eğitim Öğretmenlerine mahkeme sonrası yapacağınız ödemelerden dolayı Cumhurbaşkanlığı genelgesini Milli Eğitim Öğretmenleri ile ilgili kısmı yok hükmünde görmenizden dolayı Kamuyu zarar uğratmanız konusunda ne cevap vereceksiniz?

Bahsi geçen Ücretlerin ödendiği hesabın tek girdisi öğrencilerden alınan bir para olarak bilinmekte, MEB öğretmenlerine ödenmeyen kısmını ne yaptınız? Öğrencilere geri mi iade ettiniz.

Hak ihlali yaptığınız öğretmen ve idarecilerin aynı görevi yapmaları için kapılarını her yıl nasıl çalacaksınız.

Cumhurbaşkanına nasıl hesap vereceksiniz?

Hakikaten Rektörlük tam olarak ne demek?

Kendini la-Yüsel görmek mi demek.

Siz Rektör atanınca yaptığınız her uygulama doğru mu olacak.?

Cumhurbaşkanlığı genelgesini yok sayın,

Mahkeme kararını yok sayın,

Yetkili Sendika talebini yok sayın,

Sayın Rektör; Size kim dur diyecek?

BAKIŞ GAZETESİ olarak yayınlamış olduğumuz haberde elimizdeki belge ve bilgiler doğrultusunda TOGÜ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin, e Sorularımızı sorduk.

Haber Kaynağı: YHA

Haberin etiketleri:

TOGÜ, Rektör, Şahin, Cumhurbaşkanlığı, Karar


Haber okunma sayısı: 3367

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER