canlı yayın

KANUN ve KARARNAME TANIMAYAN REKTÖR

17 Ocak 2022 Pazartesi 16:25
-kanun-ve-kararname-tanimayan-rektor

TOGÜ Rektörü Prof. Dr.Bünyamin Şahin’e Diyoruz ki ! * Yayımlamış olduğumuz haberde Cumhurbaşkanlığı 3 Nisan 2020 tarih ve 2368 karar kararnamesi ve T.C. TOKAT IDARE MAHKEMESI ESAS NO : 2020/954 KARAR NO: 2021/813 mahkeme kararını yok hükmünde görerek ayırımcılık yaptığınızdan kamuyu zarara uğratma yolunda olduğunuzu belirtmiştik. Ayrıca yasal olmayan TEKZİP metnini yayınlama talebinizi elimizdeki belge bilgi ve kararlar ve TEKZİP açıklamanızda sorularımızın doğruluğunu belgelediğiniz için TEKZİP METNİNİZİ YAYINLAMIYORUZ.

“Tokat TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin Kamuyu Zarara Uğratıyor” Haberimize Cevap Geldi

TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin’in kamuyu zarar uğratma yolunda olduğunu yayınlamıştık. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ve Tokat İdare Mahkemesinin 2020/954 Esas sayılı dava, 2577 sayılı Kanunun 45/1. Maddesi uyarınca itiraz yolu kapalı olmak üzere kesin olarak 01/10/2021 tarihli kararla GOP Üniversitesinin aleyhine karar vermişti.

Bu kararları yok hükmünde gören Rektör “MEB öğretmenlerinin mahkemeye vermeleri ve kazanmaları durumunda ödeme yapacağını” belirtti.

Şimdi tekrar soralım “Mahkeme kararı sonrası ödeme yapıldığında Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ve haberimizde belirtiğimiz mahkeme kararını yok hükmünde gördüğü için TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin kamuyu zarara uğratmış olmayacak mı?

Rektör Şahin, TOGÜ Öğretim Üyelerine Ödeme Yaptı MEB Öğretmenlerini Mağdur Etti

Yapmış olduğumuz "Tokat GOP Üniversitesi Rektörü Kamuyu Zarara Uğratıyor" başlıklı haberde; “Rektör Prof. Dr. Bünyamin Şahin, TOGÜ üniversite öğretim görevlilerine 12 haftalık ücretlerini öderken okul idareciler ve öğretmenlere sadece üç haftalık kısmını ödedi. Kalan dokuz haftalık ödemeyi yapmayarak yanlış bir karar vererek mağduriyet oluşturdu. Kalan dokuz haftalık ödemeyi her türlü talebe rağmen yapmadı. Ve yanlış karar vererek yüzlerce mağduriyet oluşturdu." ifadelerini kullanmıştık.

Rektör Şahin, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesini Doğruladı TOGÜ Öğretim Üyelerine Ödeme Yaptığını Kabul Etti.

                Yapmış olduğumuz haberde üniversite öğretim görevlilerine ücret ödendiği, MEB öğretmenlerine ödeme yapılmadığı cevabını veren TOGÜ Rektörü Prf. Dr. Bünyamin Şahin, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (TOGÜ) Rektörlüğünce üniversite öğretim görevlilerine 12 haftalık ücretlerini ödediği hususunu, Cumhurbaşkanlığı genelgesinin uygulanması bakımından doğru olduğunu belirterek zira ilgili genelge gereğince pandemi sürecinde derslerin on-line yapılması nedeniyle öğretim üyelerine ders ücreti ödenmesi tabii olup, söz konusu işlem hukuka uygundur dedi.

Rektör Şahin, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesini TOGÜ Öğretim Üyelerine Uyguladı, MEB Öğretmenlerini Dava Açmaya Yönlendirdi

TOGÜ Rektörü Prf. Dr. Bünyamin Şahin söz konusu haberde "okul idareciler ve öğretmenlere sadece üç haftalık kısmının ödenmesi" ifadesi, uygulama derslerinin yapıldığı haftaları ifade etmektedir. Diğer haftalarda yapılamayan uygulama dersleri için ücret ödenmemesinde hukuka aykırılık bulunmamaktadır. Ayrıca Sayıştay raporları, fiilen yapılmayan derslerin ücretinin ödenmemesi yönündedir. Ödendiği takdirde ilgili Kuruma zimmet çıkarılacağı ve geriye dönük olarak yasal faizi ile birlikte tahsil edileceği kuşkusuzdur. Bu durumda kendilerine ödeme yapılamayan öğretmenlerin mağduriyetinin önüne geçilebilmesinin yolu, öğretmenler tarafından dava açılmasıdır ve davanın kazanılması durumunda Kurumca ödeme yapılması mümkün olacaktır” dedi.

Yayımlamış olduğumuz haber:  Karara Uymayan TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Kamuyu Üç yüzbin TL Zarara Uğratıyor.

Cumhurbaşkanlığı genelgesini yok hükmünde gören GOP Üniversitesi Rektörü Şahin, kamuyu 300 Bin TL zarar uğratma yolunda. Kararnameye “Kararname” ekleyen Rektör Şahin Akademisyenlere ödeme yapıyor öğretmene yapmıyor.

Haberden Bihaber Olan TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin, “Kamu Zararı Söz Konusu Değildir”

Yayımlamış olduğumuz haberden bihaber olan TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin,aynı sitedeki haberde; "Yetkili Sendika Açmış Olduğu Davayı Kazandı" başlığı ile "Tokat İdare Mahkemesinin 2020/954 Esas sayılı dava, 2577 sayılı Kanunun 45/1. maddesi uyarınca itiraz yolu kapalı olmak üzere kesin olarak 01/10/2021 tarihli kararla GOP Üniversitesinin aleyhine karar verdiği; hak edilen ücretin ödeneceğinin söylendiği; karara uymayan GOP Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin'in, kamuyu 300 Bin TL zarar uğrattığına ilişkin ifadeleri de gerçeği yansıtmamaktadır. Zira burada bir "kamu zararı" söz konusu değildir dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI KARARNAMESİ

Cumhurbaşkanlığı 3 Nisan 2020 tarih ve 2368 karar ve sayılı kararnamede; Milli Eğitim Bakanlığı yönetici ve öğretmenlerinin ders ve ek ders saatlerine ilişkin kararda değişiklik yapılmasına dair karar’ın yürülüğe konulmasına 657 sayılı devlet memurları kanunun 89. Maddesi ile 469 sayılı kanun hükümleri gereğince karar verilmiştir.

TOGÜ Rektörü Prof. Dr.Bünyamin Şahin’e Soruyoruz !

* Cumhurbaşkanlığı kararnamesi gereği ödeme yapılması gerekirken neden sadece TOGÜ öğretim görevlilerine ödeme yaptınız?

*Ödeme yapılmayan öğretmenlerin mağduriyetinin önüne geçilebilmesinin yolu, “öğretmenler tarafından dava açılmasıdır ve davanın kazanılması durumunda Kurumca ödeme yapılması mümkün olacaktır” diyen Rektör Şahin verilen mahkeme kararını da yok hükmünde mi görmekte.

Tokat İdare Mahkemesinin 2020/954 Esas sayılı dava, 2577 sayılı Kanunun 45/1. Maddesi uyarınca itiraz yolu kapalı olmak üzere kesin olarak 01/10/2021 tarihli kararla ödemeye mahkum edilmesi TOGÜ Rektörlüğünün haksız uygulamalar yaptığını belgelemiş olmuyor mu?

*Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin sadece TOGÜ öğretim üyelerine uygulanmasının yanlış olduğunu belirttik. Bu yanlış uygulamanız sonucu mahkeme kararı ile MEB öğretmeninin kazanmış olduğu dava sonucu yaklaşık 1000 TL yi ödemeye ve ayrıca mahkeme masrafları 2500 TL yi ödemeye mahkum edilmediniz mi?

*Sadece TOGÜ öğretim üyelerine ödeme yapmanız ve Kararname ve mahkeme kararını yok hükmünde görerek MEB öğretmenlerine ödeme yapmadığınız ortada iken MEB öğretmenleri toplu dava açtığında hak ettikleri alacağı faizi ve mahkeme masrafları ile ödemeye mahkum edildiğinizde haberimizde kamuyu zarara uğratma yolunda olduğunuzu belirtmemize rağmen 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu'na göre KAMUYU zarar uğratmış olmayacak mısınız?

YETKİLİ SENDİKA BAŞKANI ŞABAN CEYLAN ÖĞRETMENLERİN HAKKINI ARAYACAK MI?

TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin’in vermiş olduğu cevaplar doğrultusunda MEB öğretmenlerinin alacakları için mahkemeye versinler beyanı doğrultusunda Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ve daha önce kazanılmış mahkeme sonucu da dikkate alınarak mağdur olan öğretmenler olarak dava açmayı düşünüyor musunuz? TOGÜ nün haksızlığına uğrayan öğretmenler olarak bu yıl Öğretmenlik Uygulama dersini verecek misiniz? Üyelerinizden aldığınız yetkinin hakkını verecek misiniz?

TOGÜ Rektörü Prof. Dr.Bünyamin Şahin’e Diyoruz ki !

* Yayımlamış olduğumuz haberde Cumhurbaşkanlığı 3 Nisan 2020 tarih ve 2368 karar kararnamesi ve T.C. TOKAT IDARE MAHKEMESI ESAS NO : 2020/954 KARAR NO: 2021/813 mahkeme kararını yok hükmünde görerek ayırımcılık yaptığınızdan  kamuyu zarara uğratma yolunda olduğunuzu belirtmiştik. Ayrıca yasal olmayan TEKZİP metnini yayınlama talebinizi elimizdeki belge bilgi ve kararlar ve TEKZİP açıklamanızda sorularımızın doğruluğunu belgelediğiniz için TEKZİP METNİNİZİ YAYINLAMIYORUZ.

 

KAMU yararını ön planda tutularak KAMUYU bilgilendirme KAMUOYUNU aydınlatma adına elimizdeki belge, bilgi ve mahkeme kararlarına dayanarak haberimizi yayınladık.

Haber Özel :   Tayfun Yiğit

 

 

Haber Kaynağı: YHA

Haberin etiketleri:

Cumhurbaşkanı, TOGÜ, Rektör, Kamu, MEB, Öğretmen, EBS


Haber okunma sayısı: 3180

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER