canlı yayın

HANGİSİ AK PARTİ Yİ İLGİLENDİRİYOR!

01 Nisan 2013 Pazartesi 09:32
hangisi-ak-parti-yi-ilgilendiriyor

BAKIŞ gazetesi elindeki belge ve bilgilerle haber yapması bazı siysi çıkarcıların işine gelmemektedir. Bizde bunun üzerine o ilin siyasi parti temsilcisine yapmış olduğumuz haberlerde yalan, iftira, hakaret, kamu yararına zarar verme ve kamuoyunu aldatma varsa tarafımıza yasal çerçeveler altında suç duyurusunda bulunmasını bekleriz. İllegal yollar ile BAKIŞ gazetesini, susturma,karalama ve ticari zarara uğratma girişimlerinden uzak durmalarını temenni ederiz.

BAKIŞ GAZETESİ OLARAK YAPTIĞIMIZ HABERLERİN TAKİPÇİSİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

10 Aralık 2012 tarihinde Tokat AK Parti il binasında yapılan basın toplantısında BAKIŞ gazetesi olarak İl Başkanı Eyüp Eroğlu’na sormuş olduğumuz sorular karşısında şu cevapları almış idik.

BAKIŞ, Sayın Eroğlu Çevre yolunun açılışının yapılacağını açıkladınız. Oysaki BAKIŞ gazetesi olarak defalarca yazdık gündeme getirdik. Çevre yolunda heyelan tehlikesinin önlenemediğini açıldığı taktirde bu tehlikenin giderek daha da artacağını tekrar soruyoruz?

EROĞLU, Sadece AK Parti’yi ilgilendiren bir konu değildir. Ben de diyorum ki herkesi ilgilendiren bir konu ise, Tokat’ın ortak konusu ise herkes üzerine düşen vazifeyi yapması gerekir. Bir an önce süratle Tokat’ın çevre yoluna kavuşması anlamında gerekli fedakârlıkları yapmak lazım. Yani bunu engellemek, Tokat Çevre yolu ile yapılacak işlemlerle bunu ertelemek, sekte vurmak veya çalışmaları geri bıraktırmanın kimseye fayda sağlamayacağını ifade etmek istiyorum dedi.

BAKIŞ; Sayın Eroğlu Zile AK Parti ilçe yöneticileri ve Başkanının da adının karıştığı bir dizi yolsuzluk ve usulsüzlük iddiaları ve bazıları hakkında yasal takip ve işlemlerin başladığı konusunda İl Başkanı olarak her hangi bir yaptırım olacak mı?

EROĞLU; Bu konular asılsız, dava açılmaması dahi gerekirdi.

     BAKIŞ GAZETESİ HABERİN TAKİPÇİSİ OLDU VE TEKRAR SORUYORUZ?

Sayın Eroğlu; Çevre yolu konusunda yapmış olduğumuz haberler çevre yolunun tamamlanmasını engellemek amaçlı olmadığını sizler hariç tüm okurlarımız ve halkımız biliyordu. Ayrıca yapılan yolsuzluk, usulsüzlük iddialarını sık sık yazmamız karşısında Sizler yaptığımız haberleri siyasi malzeme olarak AK Partiyi karalama olarak gördünüz.

Oysaki haberlerimizi “Kamu yararını ön planda tutmak, kamuoyunu aydınlatmak” amaçlı olduğunu göz önünde tutarak yapıyor ve yazıyoruz.

Sayın Eroğlu; Çevre yolu açılışı öncesi sizleri gazetemiz aracılığı ile defalarca uyarmamıza rağmen 14 Mart 2013 günü fotoğraflayarak görüntülediğimiz yolun yırtılması ve heyelanın tehlikesinin arttığını kamu oyu ile paylaştık. Bu sorun hakkında 16Mart 2013 tarihinde Tokat Valisi Mustafa Taşkesen tarafından organize edilen kapsamlı basın toplantısında dile getirdik. Vali Taşkesen “tehlikenin yeni açılan yolda olması nedeni ile bu sorunu takip edeceklerini ifade ederek, “Neden kaynaklandı, niye oldu, olmaması için gerekli önlemler alındı mı, alınmadı mı? diye bunları sorgulayacağız. Başka bir proje olsaydı daha iyimi olurdu, başka bir proje ile ora geçilse idi o kadar dolgu yapılmasaydı veya dolguda mı bir sıkıntı var? Bunlarla ilgili bende kafa yoruyorum. Hatta resmen de takip ediyorum. Şüpheniz olmasın. Çünkü orada şöyle bir büyük sıkıntı var. Evlerin boşaltılması için tebligat yolladık” şeklinde oldu.

       SORUYORUZ?

1-      Sayın Eroğlu, Çevre yolu Tokat’ın 32 yıllık özlemi idi. Oysaki 32 yıllık özlem 32 günde sorun yarattı. Heyelan tehlikesini defalarca yazmamız AP Parti yi karalama mı oldu yoksa uyarıları dikkate almadan yapılan yatırım birilerinin çıkarımı oldu?

2-      Çevre yolu hakkında yazdıklarımızı ve uyarıları dikkate almamanız karşısında yapılan vurdumduymazlık ve hovardaca harcamaların hesabını nasıl vereceksiniz?

Tokat hava alanı konusunda 2007 yılından bu güne BAKIŞ gazetesi yazdı ve uyardı. Havaalanı yeri uygun değil. Müteakip defalar kapandı ve tekrar tekrar açılışları yapıldı. Havaalanı çevresinde bulunan camiinin minaresi dahi yıktırıldı.

1-      Sayın Eroğlu; Mademki havaalanı yeri uygun değildi yapılan milyonlarca liralık hovardaca harcamaların hesabını kim verecek?

2-      Havaalının tamamen kapatılıcağı idialrına ne diyeceksiniz?

 

ZİLE İLÇESİ AK PARTİ YÖNETİMİ İHALE PEŞİNDE Mİ?

Tokat’ın Zile AK Parti yöneticileri Başkanında adının karıştığı bir dizi usulsüzlük ve yolsuzluk iddiaları karşısında sessiz kalınmış hatta iddiaların yalan olduğunu açıklanmış idi.

Zilede yapılan son operasyonda çifçiye bedava dağıtılması gereken buğdayları para ile satan 35 kişi gözaltına alındı. Yürütülen çalışmalar sonucu ekipler, Zile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde hibe buğdayın dağıtımında usulsüzlükler yapıldığı, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesi ÇKS dosyası için usulsüz ücret alınarak haksız menfaat temin edildiği bilgilerine ulaştı ve 2 kişi tutuklandı 3 kişi adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Ayrıca AK Parti İlçe başkanı ve 8 kişi hakkında ihale usulsüzlüğü ve yolsuzluk hakkında dava açıldı. Yine AK Parti ilçe başkanı ve bazı yöneticileri hakkında çeşitli konularda usulsüzlük ve yolsuzluk iddiaları konusunda araştırma ve soruşturmanın devam ettiği ortamda.

1-      Sayın Eroğlu; 10 Aralık 2012 tarihinde BAKIŞ gazetesi olarak sizleri bu konular hakkında uyarmış idik. Şimdi yapılan son operasyon da tutuklanan M.A AK Parti ilçe yönetiminde mi değil mi?

2-      Diğer serbest bırakılan kişiler içerisinde bulunanlardan kaç tanesi AK Parti yönetiminde.

3-      Zile AK Parti ilçe Başkanı ve bazı yöneticilerinde aralarında bulunduğu kişiler tarafından yapılan bu kanun dışı işlemler karşısında sessiz kalmaya devam mı edeceksiniz?

4-      AK Parti ilçe Başkanı ve yöneticilerin adı şaibeye karışmış iken, bazıları hakkında yasal işlem başlatılmış iken sizce görevde kalmasının ardında siyasi çıkarmı yoksa ticari çıkar mı var?

 

TOKAT BELEDİYESİ BAŞARILI MI?

Tokat belediyesi 2004 den bu güne gelinen süreçte belediye Başkanı Adnan Çiçek’in AK Parti adına vermiş olduğu taahhütler yerine getirilmediği halde. AK Parti Tokat İl Başkanı Eroğlu, blediye Başkanının yaptığı çalışmaları beğendiğinizi söylüyor. Oysaki BAKIŞ gazetesi son 9 yılda verilen proje taahüt ve sözlerin yerine getirilmediğini belgeleri ile haber yapmış idi.

1-      Sayın Eroğlu;Tokat belediye Başkanı Adnan Çiçek’i hala başarılı buluyormusunuz?

2-      2014 te yapılacak yerel seçimlerde mevcut Başkan Adnan Çiçek ile devam etmeyi düşünüyormusunuz?

3-      Yerine getirilmeyen taahhütleri hangi yolla yerine getirteceksiniz?

      KURUMLARDA USULSÜZLÜK

BAKIŞ gazetesi kurumlarda yapılan yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarını belgeleri ile defalarca kamu oyu ile paylaştı. Yapmış olduğumuz haberlerin sonucu usulsüzlük ve yolsuzluk yapan kişileri kamuoyu ile paylaştık.

1-      Sayın Eroğlu, kurumlarda yaşanan bu uzulsüzlük ve yolsuzluk yapanları koruma adına siyasi kalkan oldunuz mu?

2-      Bu kişilerin korunması için hangi milletvekilleri tarafından baskı altına alınarak koruma kalkanı oldunuz?

3-      İddialara adı karışanları koruma kalkanı altına alınması sizce neleri düzeltti?

BAKIŞ gazetesi yine haber yapmaya devam edecek. Siyasi partilerin tehditlerine, santajlarına ve baskılarına boyun eğmeden her zaman olduğu gibi bundan sonrada “ KAMU YARARINI ÖN PLANDA TUTUP KAMUOYUNU AYDINLATMA YOLUNDA” haberlerini belgeleri ile yapmayı okuycularına şeffaf bir haber sunmaya illegal yollarla baskı uygulamalarına boyun eğmeden yapacağımızı taahhüt ediyoruz.

BİZ HABER YAPARIZ YARGI MAKAMI DEĞİLİZ

 

Haber Kaynağı: BAKIŞ



Haber okunma sayısı: 5887

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • MİSAFİR

    Misafir HIRSIZIN, AHLAKSIZIN ŞUNU, BUNU, PARTİLİSİ OLMAZ. HIRSIZI KÜMESE BEKÇİ YAPARSANIZ SONUÇ BÖYLE OLUR. DAHA KÖTÜSÜ İSE HIRSIZI BİLEREK AKLAMAYA ÇALIŞMAK ŞEREFSİZLİK, KAHPELİKDİR... 08 Nisan 2013 18:40

  • TEŞEKKÜR

    Misafir SAYIN TAYFUN BEY KARDEŞİM SİZİ YÜREKTEN KUTLUYORUM.MANUPÜLASYONUN HAT SAFHADA OLDUĞU GÜNÜMÜZDE GERÇEK GAZETECİLİK ÖRNEĞİ VERENLERİN AZ OLDUĞU BU ZAMANDA SİZİN GİBİ DUYARLI ARKADAŞLARIMIZI GÖRMEK VE HALKIN BİLGİLENDİRİDİĞİNE TANIK OLMAK BİZİ SEVİNDİRİYOR TEŞEKKÜRLER VE TEBRİKLER 01 Nisan 2013 16:39

DİĞER HABERLER