canlı yayın

ŞOK İDDİA DEFİNEMİ ARADILAR!

23 Ekim 2021 Cumartesi 15:56
sok-iddia-definemi-aradilar

Bakan Bey, Araçla Geçerken Köprüyü Görmüş ! Tokat Valisi, Milletvekili, belediye Başkanı aynı konuyu anlatıyor; ‘Sayın Bakanımız Haziran ayında Tokat’ımıza teşrif etmişlerdi. Ve buradan araçla geçiyor iken köprümüzü görünce köprü ile ilgili bizlerden bilgi almışlardı. Ve hemen aracı durdurarak köprüyü göreyim diyerek kendisi köprüye doğru hareket etmiş idi. Ve gittiğimizde kendisi de köprüyü gördüğünde o hayranlığını gizleyemedi ve hemen talimatlarını verdiler’

Tokat’ta tarihi HIDIRLIK köprüsü restorasyon çalışmalarında DEFİNECİLERİN talanına mı uğradı?

BAKIŞ GAZETESİ olarak elde ettiğimiz fotoğraflarda köprü çalışmaları sırasında yapılan kazılarla ilgili yetkililere soruyoruz tarihi köprü definecilerin talanına mı uğradı?

Selçuklu döneminde 1250 yılından yapılan günümüze kadar tarihi alt ve üst yapısıyla kullanılan HIDIRLIK köprüsü 2020 yılında Bakan Adil Karaismailoğlu’nun araçla geçerken dikkatini çekmesi sonucu restorasyon çalışmalarına başlatma talimatı verilerek restorasyon çalışmaları sırasında elde ettiğimiz fotoğraflarda tarihi Hıdırlık köprüsünde definemi aradılar sorusunu gündeme getiriyoruz.

Fotoğraf karelerinde görüldüğü gibi köprü restorasyonu sırasında çeşitli alanlarda kazılar yapılması bu kazıların nedeninin köprüde bulunduğu iddia edilen tarihi eserlerle ilgili ŞOK İDDİA tarihi eserlerin alınması (ÇALINMASI) yönünde

Tokat tarihi HIDIRLIK köprüsünün restorasyon sırasında köprüde var olduğu iddia edilen tarihi eserlerin alındığı yönündeki iddialar var iken. Köprünün tadilat nedeni olarak Bakan Beyin, araç ile geçerken gördüğü köprüyü incelemek için araçtan inerek restorasyona başlama talimatı verilmesi üzerine.

Tokat’lı olan Bir zamanlar Vakıflar Genel Müdürü ve şuan Tokat AK Parti Milletvekili Av. Yusuf Beyazıt, 2014 yılında Belediye Başkanı seçilen Av.Eyüp Eroğlu, Vali Ozan Balcı görevde bulunduğunuz süre içerisinde HIDIRLIK köprüsünde bulunan Asfalt ve beton yapılaşmasını Bakan Beyin dikkatini çekmeden önce hiç mi görmediniz?

Tokat Valisi Ozan Balcı, Tarihi HIDIRLIK köprüsünün onarım ve tadilatının yapılması için Bakan Beyin köprüyü aniden görüp incelemesi sonucu restorasyon başlatılıyor buranın her türlü güvenlik ve önlem alınması konusunda ne yaptınız. Fotoğraflarda görmüş olduğunuz tahribatlarla ilgili nasıl bir açıklama yapacaksınız?

Vakıflar Genel Müdürlüğü yaptığı dönemde Türkiye’de 4800 tarihi eser onardığını belirten Tokat AK Parti Milletvekili Av. Yusuf Beyazıt’ın Tokat’ta bulunan Tarihi HIDIRLIK köprüsü üzerindeki tarihi dokulara zara veren, yapılmaması gereken Asfalt ve betonlarla ilgili neden müdahalede bulunmadı? Genel Müdürlük yaptığı dönemde 1250 yılında yapılan köprünün restorasyon çalışmalarını neden yapmadı?

 

Hep Bir Ağızdan ‘ Bakan bey Araçla Geçerken Köprüyü Gördü’

Tokat belediye Başkanı Av.Eyüp Eroğlu; Bu gün çok mutluyuz, çok heyecanlıyız. Zira şehrimizin içerisinden geçen, şehrimizi ikiye ayıran bu güzel Yeşil ırmağımızın üzerindeki, kadim köprümüzün tarihi köprümüzün restore çalışmalarından sonraki hizmete açılış törenindeyiz.

Bu anlam da değerli Bakanımıza hem hoş geldiniz derken buranın restorasyonunda vermiş olduğunuz desteklerden, bu restorasyondaki hizmetlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum.

Zira 2020 yılında Sayın Bakanımız Haziran ayında Tokat’ımıza teşrif etmişlerdi. Ve buradan araçla geçiyor iken köprümüzü görünce köprü ile ilgili bizlerden bilgi almışlardı. Ve hemen aracı durdurarak köprüyü göreyim diyerek kendisi köprüye doğru hareket etmiş idi. Ve gittiğimizde kendisi de köprüyü gördüğünde o hayranlığını gizleyemedi ve hemen talimatlarını verdiler köprünün restorasyonu ile ilgili işlemler çok kısa süre birkaç ay içerisinde başladı. Geçtiğimiz eylül ekim ayından itibaren köprümüz bir yıl içerisine tamamlanmış olup hizmete açılıyor ve ecdat yadigarı olan tam 771 yaşındaki tarihe meyden okuyan ve halen dimdik ayakta duran hıdıdrlık köprümüz inşallah bundan sonra çok daha görkemli ve çok daha güçlü bir şekilde tarihe meydan okumaya devam edecektir.

Tokat AK Parti Milletvekili Av. Yusuf Beyazıt; Sayın bakanımız Bakan olur olmaz il ziyaretlerinden birini Tokat’a yaptı. Sayın Bakanımıza da bir kez daha şükranlarımı iletmek istiyorum. Belediye Başkanımızın da söylediği gibi geçerken hıdırlık köprüsünden bahsedince durmak istedi indi, yürüdü köprünün üzerindeki asfaltları gördü, betonu gördü ve ondan sonra direk talimat vermek suretiyle şuanda Selçuklulardan bize intikal eden Anadolu coğrafyasında hatta Selçuklu ve Osmanlı coğrafyasında Kitabesi bugüne kadar ulaşmış yegane köprü Tokat’taki hıdırlık köprüsüdür. İki tane kitabesi vardır biriside ayaklarındadır. Türkiye’de 4800 tane tarihi eseri onarmış bir kardeşiniz olarak, bu konuda gayretleri olmuş bir kardeşiniz olarak Tarihi köprümüzü aslına uygun olarak bu kadar güzel bir şekilde tamir ettikleri için burada çalışan bütün ekibe başta işçiler olmak üzere mühendisler ve mimarlara şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Sayın Bakanımız sizin

Tokat Valisi Ozan balcı; Sayın Bakanım geçen sene bu zaman gelmiştiniz yine. Sağolsun Sayın Milletvekillerimiz, belediye Başkanımız bu konuyu dile getirdiler hemen yapılma talimatı verdiniz ve güzel bir eser oldu bunun için çok teşekkür ediyorum. Bu eserin onarımına destek verdiğiniz için teşekkür ediyorum bu eserin açılışında bulundunuz.

Ulaştırma ve alt yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ; Ulaştırma ve alt yapı Bakanlığı olarak geleceğin Türkiye’sini inşa ederken olarak, geçmişimize de sahip çıkmaya devam ediyoruz. Bu gün Tokat Tarihi hıdırlık köprüsünün açılışı nedeni ile birlikte olma memnuniyetini ifade ediyorum. Tokat binlerce yıl öncesine uzanan medeniyetlerden miras kalan Tarihi varlıkları ile kültür, sağlık, spor ve turizm açısından öneme sahip Anadolu’nun kadim şehirlerinden biri. Atalarımız bize şunu öğretti Değerlerine geçmişine sahip çıkmayan milletler yok olmaya mahkûmdur. Değer taşıyan yapılarımız koruyup restore ederek yeniden ayağa kaldırmak için Bakanlığımız olarak var gücümüzle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Böylelikle tarihe olan vefa borcumuzu öderken Tarihi yapıların gelecek nesillere taşınmasına da katkı sağlıyoruz. Bu güne kadar Türkiye’nin dört bir yanındaki tarihi köprülerimizin restorasyonunu yaptık tarihi Malabadi Köprüsü Kızl in köprüsü, Kastamonu’daki Taş köprü, büyük çekmece diğer adıyla Kanuni sultan Süleyman köprüsü gibi Yüzlerce, onlarca köprüyü restore ederek hayata kazandırdık. Restorasyonlarını tamamlayarak Kültür mirasına kazandırdığımızın sayısı 395 i buldu. 861 tarihi köprünün de restorasyon uygulama projelerini tamamladık devam edecek. Biz halka hizmeti hakka hizmet etmektir diye yola çıktık. Bize güvenenlerin sözünü hiç kara çıkartmadık.

Tokat tarihi  hıdırlık köprüsü  yeşil ırmak üzerine 1250 yılında Selçuklular döneminde inşa edilmiş. Asırlardır kitabesi ve özgün yapısı ile günümüze kadar gelen körümüz 5 dairesel kemere 6 ayağa sahip uzunluğu 116 metredir. Tokat’ın sembolleri arasında yer alan bu tarihi eserimiz şehrin cazibesini arttıran önemli bir kültür varlığıdır. özgün yapısı ve kitabesi koruna n köprüsü gün yeniden siz tokatlılara teslim etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Tarihi hıdırlık köprüsü geçmişte yaptığı hizmetlere devam edecektir. Yol, Köprü, Han, Hamam ve ibadet yerleri bizim bu topraklardaki tapu senetleridir.

 

1250 yılında Selçuklular döneminde yapılan tarihi HIDIRLIK köprüsünün restorasyon çalışmaları için. Bakan Bey araçla geçerken köprü dikkatini çekiyor, araçtan iniyor ve köprü üzerinde asfalt ve betonu görüyor. Bunun üzerine restorasyon çalışmaları için talimat verdi diyor Tokat’ın Valisi , Milletvekili, Belediye Başkanı. Restorasyon çalışmaları sırasında Tarihi HIDIRLIK köprüsünde var olduğu iddia edilen tarihi eserlerin alındığı yönündeki iddialara ne cevap verilecek?
Açılış Törenine Bakan Bey'in daveti şok iddiaların üstünü kapatmak içimi yapıldı?
 

 

Haber Kaynağı: YHA



Haber okunma sayısı: 3680

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER