canlı yayın

BAŞKAN MUSTAFA ALUÇ'UN 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

10 Ocak 2020 Cuma 20:23
baskan-mustafa-alucun-10-ocak-calisan-gazeteciler-gunu-mesaji

Basın toplumun gerçekleri öğrenmesinde ve sesini duyurmasında kamuoyu oluşturulmasına aracılık yapan en etkili araçlardan biridir.

Basın toplumun gerçekleri öğrenmesinde ve sesini duyurmasında kamuoyu oluşturulmasına aracılık yapan en etkili araçlardan biridir.
Gazetecilik özellikle çok büyük fedakârlık isteyen zor şartlarda mesai mevhumu gözetmeksizin icra edilen özverili bir meslektir.
Gazeteciler toplumun özgür haberleşmenin doğru bilginin ve sağlıklı toplumun habercisidir.
Bizlerin doğru tarafsız ve şeffaf bilgiye ulaşabilmesi için dünyanın çeşitli bölgelerinde çok fedakar ve meşakkatli bir meslektir.
Gazetecilik bir toplumun kalkınması ve ilerlemesi açısından yeri ve önemi tartışılmaz meslek gruplarından biridir. Mustafa Kemal Atatürk'ün de ifadesiyle Ulusun müşterek sesidir.
Halkın haber alma ihtiyacını karşılayan basın emekçileri halka hizmet veren tüm kurumlara karşı halk adına sözcülük görevini yürütür.
Demokrasinin olmazsa olmazları arasında sayılan basın emekçileri geçmişte olduğu gibi günümüzde de toplumsal yaşantımızda çok önemli bir yeri vardır. Öncelikle günümüzde teknolojik gelişmeler sonucu ulaşmış olduğumuz bilgi çağında basının önemi daha da artmıştır.
Basın mensuplarımız ve şeffaf bir toplumu mümkün kılan en önemli unsurlardan biri özgür ve tarafsız basının varlığıdır.
Gece gündüz tatil bayram özel gün demeden durmadan mesai yaparak büyük bir özveriyle emek harcayarak.
Demokratik değerleri ve meslek ilkelerini koruyan sorumluluk bilinci ve objektif yayın anlayışı ile kamuoyunun doğru bilgilenmesine katkı sunan tüm medya mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarım. 



Haber okunma sayısı: 2748

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER