canlı yayın
-milletvekili-aylin-cesurdan-iktidara-turkiyemizi-dolama-cumhuriyeti-haline-getirdiniz

Milletvekili Aylin CESUR'dan İktidara: TÜRKİYE’MİZİ “DOLAMA CUMHURİYETİ” HALİNE GETİRDİNİZ

TÜRKİYE’MİZİ “DOLAMA CUMHURİYETİ” HALİNE GETİRDİNİZ İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, TBMM’nde Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu ile verdiği önerge üzerine yaptığı konuşmasında iktidara böyle seslendi: Getirdiğiniz her kanun ve düzenlemeyle, Türkiyemizi bir “Dolama Cumhuriyeti” yaptınız, demokrasinin işlemeyen her kurumunda sancı var. Gelin yetkinizi; her yeri sızlayan cumhuriyetimizi, mutlu, barış ve huzur içinde yaşamaya susamış milletimizin hakkı için, artık yeni sorunlar yaratacak kanunlar yerine, beraberce sorun çözecek kanunlar çıkarmaya kullanın.

calikin-turkiye-buyuk-millet-meclisi-genel-kurulunda-yaptigi-konusmasi

Çalık’ın, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda yaptığı konuşması

Sayın Başkan, Sayın Milletvekilleri İYİ Parti grubunun vermiş olduğu Meclis Araştırması önergesi hakkında söz almış bulunuyorum. Öncelikle Koronavirüs sebebiyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, hastalarımıza acil şifalar diliyorum.

turkiye-korona-virus-tablosu

Türkiye korona virüs tablosu

Sağlık Bakanlığı tarafından 2 Haziran koronavirüs tablosu, vaka, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı

turkiyenin-bugunku-korona-virus-tablosu

TÜRKİYE'NİN BUGÜNKÜ KORONA VİRÜS TABLOSU

29 Mayıs koronavirüs tablosu! Vaka, ölü sayısı ve son durum açıklandı

fendoglu-19-mayis-ataturku-anma-genclik-ve-spor-bayrami-ile-kadir-gecesi-mesaji

FENDOĞLU 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI İLE KADİR GECESİ MESAJI

19 Mayıs 1919’da Samsun’da atılan ilk adımın, 101. Yıl dönümünü idrak etmenin gururunu yaşıyoruz. Türk milleti tarih sahnesine çıktığından beri bağımsız yaşamanın dışında ikinci bir yol ve tercih tanımamış, aksi dayatmaları hüsrana uğratmıştır.Türklük asırlar boyunca özgürlüğüne sımsıkı sarılmış, kaynaklarından kopmadan kutlu varlığını idame ve idare etmeyi başarmıştır. Bu nedenle hem tarih yazmış, hem de tarihe yön vermiştir.

baskan-cinardan-19-mayis-ataturku-anma-genclik-ve-spor-bayrami-kutlama-mesaji

BAŞKAN ÇINAR’DAN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

“19 Mayıs, İstiklal Mücadelemizin Sembolüdür” Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ 19 Mayıs 1919 Büyük Türk Milletinin yaşadığı sıkıntılı günler sonrasında küllerinden yeniden doğduğu, milletimiz ve ülkemiz için yeni bir geleceğe doğru hayati bir adımın atıldığı önemli bir gündür.19 Mayıs, İstiklal Mücadelemizin sembolüdür.” dedi.

mhp-malatya-il-baskanligi-19-mayis-ataturku-anmagenclik-ve-spor-bayrami-ile-alakali-basin-aciklamasidir

MHP MALATYA İL BAŞKANLIĞI 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA,GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI İLE ALAKALI BASIN AÇIKLAMASIDIR.

101. yıldönümüne ulaştığımız 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı gurur ve coşkuyla kutluyorum. 19 Mayıs 1919 Türk Milletinin yeniden doğuşunun başlanıgıcı olan bir gündür ve bizler için çok büyük bir anlam ve öneme sahiptir.

mhp-battalgazi-ilce-baskani-ilhanin--19-mayis-ataturku-anma-ve-genclik-ve-spor-bayrami-kutlama-mesaji

MHP Battalgazi ilçe Başkanı ilhan'ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Mesajı

19 Mayıs 1919 “Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir” diyen bir liderle birlikte yürüyen bir halkın onur mücadelesine başlama zamanıdır

19-mayis-milletimizin-kaderini-degistirengazi-mustafa-kemal-ataturkun-onderligiyle-atilan-ilk-adimdir

19 Mayıs; milletimizin kaderini değiştiren,Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğiyle atılan ilk adımdır

9 Mayıs; milletimizin kaderini değiştiren, insanımız için umut dolu bir başlangıcı simgeleyen, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğiyle atılan ilk adımdır. Bu adım Cumhuriyetimizin ilanı ile de taclandırılmıştır.

turkiye-kovid-19-sureciyle-saglikli-bir-sekilde-mucadele-ediyor

Türkiye, kovid-19 süreciyle sağlıklı bir şekilde mücadele ediyor”

“Türkiye, kovid-19 süreciyle sağlıklı bir şekilde mücadele ediyor” AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Kovid-19 sürecini uluslararası bağlantılarımız ile yapmış olduğumuz görüşmeler var, orada da görüyorum ki Türkiye, bütün dünya devletlerinin deve dişi gibi dünyanın jandarması olan ülkelerin baş edemediği kovid-19 sürecinde çok daha sağlıklı bir şekilde mücadele ediyor” dedi.

baskan-samanlinin-turk-dili-bayrami-mesaji

Başkan Samanlı'nın Türk dili bayramı mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı’ “Türk Dil Bayramı Münasebetiyle” ilgili bir mesaj yayınladı. Başkan Samanlı mesajında, "Türk milleti çetin günlerden, zorlu süreçlerden, bedeli yüksek bir dönemden geçmektedir.

mhp-lideri-devlet-bahceli-turkiyenin-cokusunu-isteyenler-avuclarini-yalayacaklardir

MHP Lideri Devlet Bahçeli: Türkiye’nin çöküşünü isteyenler avuçlarını yalayacaklardır

Türkiye'in salgına mağlup olmasını ümit ve özlemle bekleyenlerin çok fazla olduğunu kaydeden MHP Lideri Devlet Bahçeli, ''İnanıyorum ki, fertlerinin birbiriyle ilgili kaygı taşımadığı, birbirinin hakkını ve hukukunu teslim ve telif etmediği toplum veya milletlerin ayakta kalma şansı yoktur. Ben değil biz dedikten, hassas ve sorumlu hareket ettikten sonra felaketlerin taarruzunu bozguna uğratırız.'' ifadelerini kullandı.

dso-turkiye-dunyaya-ornek-oluyor

DSÖ: 'Türkiye dünyaya örnek oluyor'

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkileri ile Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yetkilileri arasında huzurevleri ve bakım evlerinde alınan COVİD- 19 önlemlerine ilişkin bir video konferans gerçekleştirildi. Toplantıya Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzman Dr. Orhan Koç ve genel müdürlük çalışanları ile Dünya Sağlık Örgütü "Türkiye Sağlık Güvenliği Projesi Koordinatörü" Dr. Irshad Ali Shaikh’ın da aralarında bulunduğu DSÖ yetkilileri katıldı. Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Orhan Koç, toplantıda yaptığı sunumda huzurevleri ve bakım evlerinde alınan önlemleri paylaştı.

baskan-cengizin-3-mayis-turkculuk-gunu-mesaji

Başkan Cengiz'in 3 Mayıs Türkçülük Günü Mesajı

Kuluncak Belediye Başkanı Erhan CENGİZ'in 3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Cengiz mesajında;

cetin-turk-yilmazin-3-mayis-turkculuk-gunu-ile-ilgili-basin-aciklamasidir

ÇETİN TÜRK YILMAZ'IN 3 MAYIS TÜRKÇÜLÜK GÜNÜ İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASIDIR.

KAMU- SEN İL TEMSİLCİSİ VE TÜRK EĞİTİM SEN MALATYA ŞUBESİ BAŞKANI Çetin Türkyılmaz 'ın 3 MAYIS TÜRKÇÜLÜK GÜNÜ İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASIDIR. 3 MAYIS TÜRKÇÜLÜK GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN!..

calik-koronavirus-surecinde-turkiye-gucunu-ve-buyuklugunu-gosterdi

Çalık: “Koronavirüs sürecinde Türkiye, gücünü ve büyüklüğünü gösterdi”

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Türkiye’nin salgınla mücadelede en etkili tedbirleri ivedilikle hayata geçirdiğini ifade ederek, “Türkiye bu konuda kendi gücünü ispat etti, büyüklüğünü gösterdi. 18 yıllık süreçte sağlıkta yapmış olduğumuz değişim, dönüşüm ve reformlarla birlikte fiziksel altyapımızla biz sağlıkta inanılmaz güzel işlere imza attık. Koronavirüs sürecini de bu vesileyle tüm dünya devletlerine oranla çok daha emin adımlarla atlatıyoruz” dedi.

gozu-kara-kandile-turk-bayragi-dikildi

GÖZÜ KARA: KANDİLE TÜRK BAYRAĞI DİKİLDİ

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Malatya Şube Başkanı Mustafa GÖZÜKARA, akşam geç saatlerde Kandile dikilen Türk Bayrağı sonrası bir açıklama yaptı.

turk-muhendisler-solunum-cihazi-uretti

Türk mühendisler solunum cihazı üretti

Covid-19’un vücuda girdikten sonra en önemli ve hastayı en çok zorlayan etkileri akciğerlerde ortaya çıkıyor. Hasta, hastaneye yattıktan sonra nefes almakta zorlanıyor ve bu da hastanelerin solunum cihazlarına olan ihtiyacını arttırıyor. Artan bu talebe katkı sağlamak amacıyla çalışmalara başlayan Yeditepe Üniversitesi, kısa süreli primer kullanıma yönelik acil durum/pandemi transport türü ventilatör (solunum cihazı) prototipi üretti. Yeditepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ali Ümit Keskin öncülüğünde üretilen cihazın teknik testleri başarıyla sonuçlandı.

alparslan-turkes-bulvari-asfaltlandi

Alparslan Türkeş Bulvarı Asfaltlandı

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Alparslan Türkeş Bulvarından değişim, dönüşüm, yenileme çalışmaları kapsamında asfaltladı.

turkiyede-koronavirusten-can-kaybi-ve-vaka-sayisi

Türkiye'de koronavirüsten can kaybı ve vaka sayısı

Sağlık Bakanlığı: Son 24 saatte 3122 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 109 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 104 bin 912, can kaybı 2600 oldu.