canlı yayın
calik-dunyada-depremden-45-gun-sonra-yeni-konut-ihale-surecini-baslatma-ornegi-azdir-bunu-turkiye-basardi

Çalık, “Dünyada depremden 45 gün sonra yeni konut ihale sürecini başlatma örneği azdır, bunu Türkiye başardı”

Çalık, “Dünyada depremden 45 gün sonra yeni konut ihale sürecini başlatma örneği azdır, bunu Türkiye başardı” AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, gelerek 24 Ocak’ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki Sivrice depremi sonrasında Doğanyol ve Pütüre ilçelerinde yapılan ve yapılacak çalışmaların mahalle muhtarları ile istişare etti. Çalık, “Depremden 45 gün sonra yeni konut yapımı için sürecin başlatılmış olma örneği dünyada azdır. Bu durumu büyüyen Türkiye gerçekleştiriyor.” dedi.

btcturk-yeni-malatyasporda-var-tepkisi

Btcturk Yeni Malatyaspor'da VAR tepkisi

Süper Lig’in 25. haftasında sahamızda oynadığımız İttifak Holding Konyaspor müsabakasında maçın sonucuna direkt etki eden tartışmalı penaltı pozisyonunda neden VAR’a gidilmediğini kamuoyu önünde soruyoruz. Haftalardır maçlarımızda fahiş hatalar yapılmasına ve bunu en gür sesimizle haykırmamıza rağmen hiçbir şeyin değişmediğini, hatta yenilerinin eklendiğini görmek ‘tarafsızlık’ gibi erdemli bir kelimenin nezdimizde giderek anlamını kaybetmesine neden olmuştur.

btc-turk-yenimalatyasor-adil-gevrek-ve-yoneticilerimize-fiziksel-saldiri-gerceklestirilmistir

BTC Türk Yenimalatyasor: Adil Gevrek ve Yöneticilerimize Fiziksel Saldırı Gerçekleştirilmiştir

BTCTurk Yeni Malatyaspor sahasında konuk ettiği İttifak Holding Konyaspor ile 1-1 berabere kalırken 6 maç aradan sonra puanla tanıştı.

buyuksehir-belediyesi-maca-gelen-taraftarlara--turk-bayragi-dagitacak

Büyükşehir Belediyesi Maça gelen taraftarlara Türk Bayrağı dağıtacak

GÜN MALATYASPOR’A SAHİP ÇIKMA GÜNÜ X- Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Konyaspor maçının BTC Türk Yeni Malatyaspor için önemli bir maç olduğunu ve tüm taraftarları stada beklediklerini belirterek, “7 Mart Cumartesi günü Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma araçları taraftarlarımızı stada ücretsiz taşıyacak” dedi.

baskan-samanli-turk-toresinde-kadinin-yeri-ve-onemi-buyuktur

Başkan Samanlı: Türk Töresinde Kadının yeri ve önemi büyüktür

MHP(Milliyetçi Hareket Partisi) Malatya İl Başkanı Mesut Samanlı, 8 Mart Dünya kadınlar günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Samanlı mesajında;

baskan-cinar-btcturk-yeni-malatyaspora-destek-ziyaretine-katildi

BAŞKAN ÇINAR, BTCTÜRK YENİ MALATYASPOR’A DESTEK ZİYARETİNE KATILDI

“Y.Malatyaspor’a Birlik ve Beraberlik Ruhuyla Sahip Çıkalım” Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Malatya’nın ortak değeri ve gözbebeğimiz olan Btc Türk Yeni Malatyaspor’umuz taraftarımızın vereceği destek, futbolcularımızın gayreti ve çabasıyla Konyaspor engelini 3 puanla aşacaktır. Gün birlik ve beraberlik günüdür.Y.Malatyaspor’a birlik ve beraberlik ruhuyla sahip çıkalım. Tüm taraftarlarımızı Konyaspor maçında destek vermeye çağırıyorum.” diye konuştu.

baskan-guder-ordumuza-destek-icin-esnafa-turk-bayragi-dagitti

BAŞKAN GÜDER ORDUMUZA DESTEK İÇİN ESNAFA TÜRK BAYRAĞI DAĞITTI

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Suriye İdlib’te devam eden Bahar Kalkanı Harekâtına destek vermek amacıyla Niyazi Mısri Caddesindeki esnafları ziyaret ederek, Türk Bayrağı dağıttı. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Niyazi Mısri Caddesindeki esnafları ziyaret etti. Başkan Güder, Bahar Kalkanı Harekatı’na destek vermek, İdlib şehitlerini unutturmamak ve birlik beraberliğin korunması için esnaflara Türk Bayrağı dağıttı. Türk bayrağı dağıtımı sırasında operasyonun ne kadar gerekli olduğuna dikkat çeken başkan Güder, "Her zaman kahraman ordumuzun yanındayız" dedi.

turkiyenin-yuzde-524u-mutlu

Türkiye'nin yüzde 52,4'ü mutlu

Mutlu olduğunu beyan eden 18 ve üzeri yaştaki bireylerin oranı, 2018 yılında %53,4 iken 2019 yılında %52,4 oldu. Mutsuz olduğunu beyan eden bireylerin oranı ise 2018 yılında %12,1 iken 2019 yılında %13,1 oldu.

ataturkun-malatyaya-gelisi-nedeniyle-celenk-sunma-toreni-gerceklestirildi

ATATÜRK’ÜN MALATYA’YA GELİŞİ NEDENİYLE ÇELENK SUNMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

13 Şubat Atatürk’ün Malatya’ya gelişi nedeniyle gerçekleştirilecek olan çelek sunma programı Malatya’da yağan yoğun kar yağışı nedeniyle ertelenerek 14 Şubat Cuma günü gerçekleştirildi. Çelenk Sunumu, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasını ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Anıt Şeref defterini imzalayarak bir konuşma yaptı.

turk-kizilay-genel-muduru-dr-ibrahim-altan-vali-aydin-barusu-ziyaret-etti

Türk Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan Vali Aydın Baruş’u ziyaret etti

Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan, Kızılay Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu, Kızılay Genel Merkez Denetim Kurulu Başkan Yardımcısı Av. Umut Yalçın ve beraberindeki heyet ile birlikte Vali Aydın Baruş’u ziyaret etti.

turkumuz-dunyayi-kardes-bilendir-gokleri-insanin-ortak-tarlasi-28-yillik-destan

TÜRKÜMÜZ DÜNYAYI KARDEŞ BİLENDİR GÖKLERİ İNSANIN ORTAK TARLASI 28 YILLIK DESTAN

EBS Malatya Şube Başkanı Hüseyin Söylemez,Mehmet Akif İnan’ın “Türkümüz dünyayı kardeş bilendir/ Gökleri insanın ortak tarlası” dizelerinde idealize edilen söylemi eyleme geçiren programımız, ülke sınırlarının ötesinde evrensel bir ilgi ve heyecanla karşılık bulmuştur

turkiyede-ne-kadar-malatyali-var

TÜRKİYE'DE NE KADAR MALATYALI VAR

Türkiye istatistik kurumu (TÜİK) Verilerine göre hangi ilde kaç Malatya nüfusuna kayıtlı kaç Malatyalı yaşıyor.

nizip-kick-boksda-turkiye-sampiyonu-oldu

Nizip Kick Boks’da Türkiye Şampiyonu oldu

5-9 Şubat tarihlerinde Antalya’da düzenlenen Gençler Türkiye Okullar Kick Boks Şampiyonası’nda Gaziantep ilini temsil eden Nizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi - KickBoks önemli bir başarıya imza attı.

btcturk-yeni-malatyaspor---mke-ankaragucu-0-1

BtcTurk Yeni Malatyaspor - MKE Ankaragücü: 0-1

Süper Lig'de 21. haftanın açılış maçında MKE Ankaragücü, deplasmanda BtcTurk Yeni Malatyaspor'u 1-0 mağlup etti.

bakan-selcuk-turkiye-avrupada-asgari-ucreti-en-fazla-artiran-ikinci-ulke-oldu

Bakan Selçuk: 'Türkiye, Avrupa'da Asgari Ücreti En Fazla Artıran İkinci Ülke Oldu'

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, asgari ücretin satın alma gücü paritesine oranında Avrupa'da 8'inci sıraya yükselen Türkiye'nin aynı zamanda asgari ücreti en fazla artıran ikinci ülke olduğunu bildirdi.

baskan-gurkan-btc-turk-yeni-malatyasporu-ziyaret-etti

Başkan Gürkan BTC Türk Yeni Malatyaspor’u ziyaret etti

GÜRKAN: MOTİVE OLURSAK GÜZEL İŞLER BAŞARACAĞIZ Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, BTC Türk Yeni Malatyaspor’un tesislerini ziyaret etti.

-alanyaspor---btcturk-y-malatyaspor-2-1

Alanyaspor - BtcTurk Y. Malatyaspor: 2-1

A. Alanyaspor - BtcTurk Y. Malatyaspor: 2-1

komando-recep-malatya-turk-ocaginda

KOMANDO RECEP MALATYA TÜRK OCAĞINDA

Malatya Türk Ocağı olarak bu haftakisohbet programımızı da gerçekleştirdik. Rabbimize sonsuz şükürler olsun. Yoğun bir katılımın olduğu programımız öncesi adet olduğu üzere misafirlerimize kurufasülye ikramımız oldu. Sohbet öncesinde Gülhan Haliloğlu tarafından deprem felaketinde yaşamlarını kaybeden vatandaşlarımızın ve şühedanın ruhlarına ithafen Kuran tilaveti yapıldı. Ardından mikrofona geçen Ocak başkanımız Nadir Günata bir selamlama konuşması gerçekleştirdi.

turk-kulturunun-dunu-bugunu-yarini-tartisildi

Türk kültürünün dünü, bugünü, yarını tartışıldı

Aydın Düşünce Platformu2'nun düzenlediği “Türk Kültür Alanında Ufuk ve Ülkü” çalıştayı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’ı ağırladı.

turkiye-belediyeler-birligi-deprem-bolgesi-elazigda-toplandi

Türkiye Belediyeler Birliği Deprem Bölgesi Elazığ’da Toplandı

6.8 şiddetindeki depremin ardından Elazığ’a gelen Türkiye Belediyeler Birliğine üye belediye başkanları, deprem bölgesinde incelemelerde bulundu. Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin ve beraberindeki belediye başkanları Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ile birlikte ilk olarak Sürsürü Mahallesinde incelemelerde bulundu.