canlı yayın

Medya Bu İşin Neresinde

AK Parti (li), Medya (da) kaybediyor.. 

2014 de 
12 ilçenin tamamını alan AK Parti 2019 da sekiz(8) ilçeyi aldı. MHP üç(3) ilçe CHP bir(1) ilçeyi kazandı.

Seçmen sayısı artıyor Yerel de AK Parti kaybediyor

Tokat’da 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde sandık sayısı 305, oy kullanan seçmen sayısı 82420, geçerli oy sayısı 79567 geçersiz 2853 oy oldu. AK Parti 41390 %52 oy, MHP31066 %39 oy, CHP/İYİ Parti ittifak 17100 %20,04 oy. Tokat 31 Mart 2019 toplam seçmen 100477,yerel seçimlerde sandık sayısı 311, oy kullanan seçmen 85466 geçerli oy 83152, geçersiz oy 2314 katılım oranı %85,06 oy AK Parti 40581%48,80 oy, MHP23297 %28,02 oy

İl Genelinde AK Parti kaybediyor, MHP,CHP kazanıyor,

İl genel meclisi 
2014 AK Parti 179260 %48,69 MHP 94027 %25,54 CHP 65797 %17,87, 2019 AK Parti 159817 %42,58 MHP 102866 %27.41 CHP 73276 %19,52

Medya Bu İşin Neresinde?
AK Partiye ülke genelinde olduğu gibi il genelinde de medya tam destek verdi.
Medya patronları, Gazeteciler, Yazarlar ve sosyal medya AK Parti rüzgârını arkasına alarak güçlü olduğu izlenimi verdiler.

Muhalefet partilerine ise uzak duran medyanın

Oysa ki unuttukları bir şey vardı!

Kalemşorların inadına kazanan bir muhalefet..

Araştırmacı gazetecilik ciddi ve zor bir iştir.
Uzmanlık ister, emek ister, yürek ister.
Birde karıştırıcı gazetecilik vardır; kolay ve zahmetsiz olanı…
Sadece sağlam bir mide ister.
 
Karıştırıcı Gazetecilik..
 “Bize taraf değilse muhaliftir, öyleyse bertaraf edilmelidir”, kendileri gibi düşünmeyenlere ve hatta en kendi halinde olana bile kafayı takmış durumda günümüzde ki gazeteciler.

Her fırsatta ve imkân buldukları her zeminde, habire
 bir alay laf edip, engin düşüncelerini anlatıp duruyorlar.

Ortak izlenimimiz; servise konulan bu “karıştırıcı gazetecilik” in emeli; “küçük zaferler” kazanmak ve “küçük kaleler zapt etmek” uğruna, herkes tarafından bilinen, kabul edilen kavram ve değerleri ters yüz etmek, kafaları karıştırmaktır.

Bu amaca yönelik diğer uygulamaları da, köşe yazarı diye uygun gazetelerin içine her an patlamaya hazır birer barut fıçısı koymak

Bu barut fıçılarının yazdıkları ise, “ Okuyun, Yorum yapmayın!” “Yatarken de dişlerinizi fırçalayın!” şeklinde; sağa sola tehdit…

Sırf bu patlama tehlikesi yüzünden yazılanları “aman tehlike bizden uzak dursun” diye okuyamıyoruz.

Anlayın artık gazetecilik işi nerelere vardığını.

“Bize taraf değilse muhaliftir, öyleyse bertaraf edilmelidir”
 kuralıyla (ki ikinci kuralları oluyor), kendileri gibi düşünmeyenlere ve hatta en kendi halinde olana bile kafayı takmış durumdalar

Her fırsatta ve olanak buldukları her zeminde, habire
 bir alay laf edip, engin düşüncelerini anlatıp duruyorlar.

 Hangi uzmanlık alanı ya da alanlarına sahip oldukları bilinmese de, her konuda “Demedi deme Osman” efeliği ve bilmişliği ile her konuda ahkâm kesiyorlar.

 Kime ait olduğu tam anlamıyla kestirilemeyen talep ve beklentileri sıralayıp, sorunlara nasıl çare bulunacağını ortaya koyuyorlar.

Mesela, zaman zaman gündeme getirilen yolsuzluk iddialarının muhatapları ile bu karıştırıcı gazeteciler arasında yakın ve sıkı bir işbirliği göze çarpıyor. Bu karıştırıcı gazeteciler olayları tek yanlı, taraf ve saptırarak yazıyorlar. Okurlardan başlamak üzere tüm halkı kendi amaçları doğrultusunda etkileyip, biçimlendirmeye çalışıyorlar.

Bu destekleri, “ habercilikte taraftarlık”, tan “yorumculukta propagandacılık” akadar varabiliyor. 

Düşüncelerinin yanlış olup olmadığına bakmaksızın tepeden bakışla halka dayatmaya çalışıyorlar. Halkı belli bir yere çekmeye, yönlendirmeye çalışıyorlar.

Bütün bunları yaparken de gazetecilikteki safraların atılmasından bahsediyorlar. 
Gazetecilik etiğinden dem vuruyorlar. Kılıçları “acem kılıcı” gibi çift taraflı kesmiyor; ekmek bıçağı gibi tek tarafı kesiyor.

Buna, “özürlü gazeteciliğin traji-komik çelişkileri” diyebiliriz.

Bu karıştırıcı gazeteci erbabı, gazetelerinde, köşelerinde, televizyon ekranlarında halkımızın kafasını karıştırarak prim yapmayı bekliyorlar.

Oysa gerçekleri karartarak ya da çarpıtarak tedirginlik kaynağı olmuş gazeteciler, uzun vadede kazançlı çıkmamış, hiçbir yerde, halktan övgü almamışlardır.

Ne diyelim!

Rüzgara göre kendilerine yön veren medya ya..

Fırtınadan bi haber olun!

Demek düşüyor bize..
 
 
Abdalın dostluğu köy görünceye kadar.
Çıkarı için yakınlık gösterip dostluk kuran kimse, beklediği yararı elde ettikten, işini yürütecek başka yollar bulduktan sonra sizinle olan ilişkisini keser.
 
 
 


İzlenme: 12378
htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

YAZARA AİT DİĞER YAZILAR