canlı yayın

Eh be Bay Savcı….

Neyin peşindesin..
Bakış gazetesi olarak sözümüz var..
Kamuyu bilgilendirme, kamuoyunu aydınlatma…
Bu sözümüzden dönmedik..
Kalemimizi kiralamadık, satmadık..
Korkup ta ucunu köreltmedik..
Bakış gazetesi olarak haber yaptık..
Yalakalık yapmadık..
Yağdanlık olmadık..
Üç beş çapulcunun esiri olmadık..
Kanun karşısında boynumuz dik oldu, kalemimiz kırık olmadı..
Bakış gazetesi olarak haber yaptık.. Kamuya bilgi verdik, kamuoyunu aydınlattık. Elimizdeki belge ile haberimizi yayınladık. Yayınladık ta ne oldu.. Karşı taraf güçlü ise görmemezlikten geldiniz.. Karşı taraf ile yakınlığınız olduğunda görmemezlikten geldiniz..

HODRİ MEYDAN DİYORUZ…
Bakış gazetesi olarak yaptığımız tüm haberin arkasındayız.. Yanındayız ve savunuyoruz..
Zaman aşımını da ortadan kaldırın. Arşivimiz inceleyin.. Yaptığımız haberlerin hepsinde altında imzamız var. İmzamızın da arkasındayız..
Kişilik hakkı gözetmeden kamu yararını ön planda tutarak yaptığımız haberleri sizde kişilik çıkarını göstermeden kamu yararını ön planda tutarak yasalar ve kanunlar çerçevesinde inceleyin ve karar verin..
Bakış gazetesi haber yaptı.. ‘ Tokatspor’da haksız kazanç’ Bu haber ile ilgili kasetleri, cd leri, belgeleri yayınladık. Belgeleri ve dökümanları size teslim ettik.. Sonuç bu belgeleri incelediniz mi? Kaset ve CD leri izlediniz mi?
Konu ile ilgili Tokat Valisi, Cumhuriyet Başsavcısı, bürokrat ve konunu muhataplarının bulunduğu ortamda konu ile ilgili Tokatspor yöneticisi B.D. suç duyurusunda bulundu. Ve bu konu Tokat ta yayın yapan yerel gazetede haber olarak yayımlandı. Başsavcı dinledi, Vali dinledi, bürokrat, yönetici dinledi ve şahit oldu.. Konuşmayı yapan, suç duyurusunda bulunan B.D. Ne bu konu ile ilgili gazetede çıkan habere nede internet sitelerinde yayımlanan bu konuşmasına ‘Tekzip’ istemedi.. Konuştuğu ve suç duyurusunun yalan olduğuna dair açıklama yapmadı..
Bakış gazetesi olarak bu konu hakkında tüm belge ve bilgileri yayımladık ve kamuya bilgi kamuoyuna da aydınlatma yaptık..
Kamuoyu aydınlandı kamu ise takipsizlik kararı verdi..

Şimdi soruyoruz?
Bu konu ile ilgili belgeler incelendi mi? Konuşma yapan B.D nin yaptığı konuşmaya fiili suç duyurusuna şahit olan, Tokat Valisi, Başsavcı, toplantıda bulunan kişiler dinlendi mi? Kişilerin bu konu hakkında bilgisine başvuruldu mu? Evraklar incelemeye alındı mı? Sahte imza iddiası olan tutanaklar tetkik ettirildi mi? Kasetteki konuşmalar ile ifadeler karşılaştırıldı mı?
Bakış gazetesi haber yaptı. ‘ KİM AÇIKLAYACAK’ Tokatspor fenerbahçe futbol müsabakası öncesi tribün koltuk sayısından fazla 18.000 onsekiz bin adet bilet bastırıldı. Haberimiz üzerine Kamu dan verilen cevap 03.02.2009 2009/7 işlem yapılmasına yer olmadığına.. Kulüp ise artan fazla biletleri yaktığını açıklıyor. O günün yerel gazetelerinde bu yakılma haberi yayımlandı.
Oysa ki.. Kamu araştırsa idi. Yapmış olduğumuz haberde bahsedilen biletlerin hangi matbaada, ne kadar basıldığına dair bilgiyi belgeyi biz nasıl elde ettik ise kamu da elde edebilirdi.
Bakış gazetesi haber yaptı. ‘ ADRESE TESLİM İHALE YAPILDI’ başlıklı haberimizde belge ve bilgiler ışığında haber yaptık. Kamu03.02.2009 tarih 2009/6 işlem yapılmasına yer olmadığına.
Oysa ki..Kurumda yapılan usulsüzlükleri belgeleri ile birlikte haber yaptık. Kamu yu bilgilendirdik. Kamu işleme gerek görmedi. Haberimizdeki belgeler ışığında takibimiz sonrası kurumkendi içinde usulsüzlüğü yapan hakkındaişlem yaptı.
Bakış gazetesi olarak yaptığımız haberlerden sonra fiili saldırılara uğradık. Bunları azmettirenler hakkında takibatınız araştırmanız oldu mu?.. Milletvekili Ş.A hakkında TBMM ye yollanacak diye hazırlanan fezleke ne oldu.. Yollana bidimi?
Bakış gazetesi bu güne kadar kamu yararını önplanda tutarak yaptığı haberleere devam edecek kişiler korunsa da..

Son olay bardağı taşırdı…
Eh be Savcı Bey, gazetemiz yine elindeki belge ve bilgiler ışığında haber yaptı. Ne olduda bu haber sonrası gazetemiz aleyhine kaopatmayı dahi düşünmeye başladınız. Cezalar yazmaya başladınız..
Eee nede olsa bu haberimiz biraz daha farklı nede olsa.. Haberimiz Bay Rektör bey ve kurumu ile
İlgili.. Elimizdekibelge ve bilgi ışığında Bay Rektör’e iddialaraımız yönelttik cevap bekledik. Cevap yerine ‘TEKZİP’ yollamış Bay Rektör. Tbii ki Bakış gazetesi olarak mahkeme kararı olmadan yayınlamadık.
Ne oldu ise bundan sonra oldu.. Bay Savcı, haberimizdeki iddiaaları araştıracağına gazetemize ceza yazmak için bahane aradı. Sehven bir hata üzerine 5187 sayılı basın kanunun 15. Maddesine göre tarafımıza parasal ceza uygulamasına gidildi.
Evet gazetemizde adresimizde Gazi paşa yerine, Ali paşa yazılmış idi.
Tarafımıza ceza 5187/18-5187/14 madeler gereği ceza yazılsa idi kanunen suç işlediğimiz haberimizn asılsız olduğuna kanaat getirir dik.

Koruma kalkanındaki Bay Rektör…
Savcı Bey gazetemiz hakkında cezai işlemi uyguladı. Ama Bakış gazetesi haberin takipçisi olmaya devam edecek. Kanunlar çerçevsinde tarafınıza yönelttiğimiz iddiaların cavabını alana kadar. Belki özel olacak ama..

Biz sizinle halı saha maçında değiliz…
Yolumuz da PARALEL de keşişmiyor..
 
 


İzlenme: 1833
htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • EKABİNDE

    Misafir TEKZİP YAZISINDAN SONRA YAZIİŞLERİ MÜDÜLÜGÜNÜ YAPMIŞ OLDUGUM AYRIYETEN BİR EMLAK BÜROSU BULUNAN BEN SELAMİ BAYKALA GEREK MALİYEDEN GEREKSE S.GK DAN DENETLEMELER SGK DAN HİÇ UYARIYAPILMADAN 8500 TL 1 İŞÇİ YÜZÜNDEN KESİLEN CEZALAR KONU BOYUTLARININ ARAŞTIRILMASI İÇİN SAVCILIKTA DURUN BAKALIM CEVAP NE ÇIKACAK 7 AY OLDU 28 Ağustos 2017 10:43

YAZARA AİT DİĞER YAZILAR