AKP
AKP

AMAN HA DİKKAT SÜT BOZULMASIN

                              
     Aman ha dikkat süt bozulmasın. Tavan bozulmuş, tavan arsındakiler bozulmuş. Temennim taban bozulmasın.
  
Tabandakiler dertlerini dinletmek için yıllarca mücadele veriyor, yıllarca taban konuşuyor. Bir türlü tavandakilere anlatamıyor. Tavandakiler tabana inmiyor.
    
Tarlada çiftçi, semtte esnaf, sanayide küçük işletmeci, fabrikada işçi, dairede memur bunlar hep çalışır üretir ve tabandakiler bir türlü tavandakilere seslerini, isteklerini ulaştıramaz. Tavandakiler, tavan arasındakilerle meşgul olur. Tabandakiler, tavan arasından gelen seslerle rahatsız olurlar.
    
 Sahi suçlu burada Tavandakiler mi, Tabandakiler mi? Bunu da biraz irdeleyelim. Bakın kim suçlu.
    
Tabandakiler gün geçtikçe geçim derdine daha fazla düşmeye başladı. Tarlada çalışanlarımız hangi ürünü ekmeye kalksa, hasat sonunda ektiği ürünün karşılığını alamıyor. Üstüne biraz daha borçlanıyor ve başlıyor feryada. Ektiği buğday bir kuruş, hasat sonucu, yine bir kuruş.  Ektiği, biçtiği ürün bir kuruş ama bu biçilen üründen işlenen mamulü almaya kalktığında oluyor beş kuruş. Nasıl feryat etmesin.
    
Bu ürünün temelini atan kendisi. Tarlada emek veren, yetiştirip hasat yapma gününe kadar maddi manevi her türlü sıkıntıyı çeken yine o. Sonuçta mağdur olan yine o. Bu tabandakilerden başka örnekleri, fındık, mısır, pancar, domates, şeftali daha birçok mamulde görmek mümkün. Akla ne geliyorsa üreten mağdur, tüketen mağdur. Mağdur olamayan üretici ile tüketici arasında bulunan tavandakiler, tavan arasındakiler.
   
Deştikçe tavandakiler ve tavan arsındakiler rahatsız olacaklar ama varsın birazda onlar rahatsız olsun. Bürokraside de tavandakiler bu aralar fazla gürültü yapmaya başladı. Tavandakiler, tavan arasındakiler tabanı unuttu, dertlerine ortak olmak akıllarının ucundan geçmiyor. Tabi karşı karşıya gelindiğinde dilinden düşürmedikler tek şey “ Her şey sizin için.”   Evet; her şey tabandakiler için… Ezilmek, horlanmak daha başka muameleler... Biz tavandayız. “Güç bizde” mantığı tavandakilerin tek tutanağıdır. Dikkat edin! Taban kuvvetli. Bu taban karşısında gücünüz çabuk tükenir. Sözüm anlayana! Güç bizde mantığı yürütenler,  ördükleri tavandaki ağa takılıp tabana düşmesinler.
   
Daire amirleri diken üstündedir. Çünkü tavandakiler kendi, çıkar, menfaat ve istekleri doğrultusunda hareket etmeyenlere hemen gözdağı vererek “ Al Bohçanı” eline senin yerin şurası demektedirler. Ne kadar kolay değil mi? Nede olsa kendileri sözüm ona tavanda ya. Ne yapsın, ekmek parası, geçim dünyası. Tavandakinin emrini yerine getirmezse bohçasını alıp gidecek. Onurlu olanlar ise tavadakinin isteğine boyun eğmeyip, bohçasını alıp gönderildiği yere gidecektir.
  
Tavan arsındakiler tavadakileri memnun etmek için zil takıp oynamaya, kendi çıkarları için göbek atmaya devam edecekler. Tavan arasındakilerden kısaca bahsetmek lazımdır. Bunlar tavandakilerin kontrolünde, “Bak biz tavandayız, tabandakilerde kuzu gibi. Siz aradasınız” mantığı ile tavan arsındakilere dilediğini yaptırmakta. Ne yapsın bunlarda tabana değil, tavana sorumlu. Üç günlük tavan arsındakiler dün açtı, bugün tok. Hangi kuruma baksanız bir pis koku geliyor. Kimi gidene devede tüy diyor, kimi bu daha ne ki daha neler gidecek diyor. Bu arada giden geri gelmiyor, gidenler daha da artmaya devam ediyor.
  
 Hani bizler alışmışız; bayramlarda seyranlarda temizlik yapmaya, dip köşe temizlemeye. Gelecek misafir ortamı temiz bulsun ve rahatça otursun diye. Bayram da yaklaşıyor. Tabandakiler eline temizlik fırçası alıp, tavan ve tavan arasındaki örümcekleri temizlemeye başlayarak, bayrama pisliklerden arınmış bir şekilde giremezler mi?
 
    Uzun lafın kısası seçim yaklaşıyor, Tabandakiler, tavandakiler ve tavan arasındakiler...
 
    Burada konuşulacak çok şey var bunları sizlerle açıkça paylaşmaya devam edeceğim.
 
    “ Sütün kaymağı üstte kalır. Süt bozuksa kaymak tutmaz” Sütten çok kaymak çıkar, Kaynattıkça ne kaymaklar elde edilir. Ama kaymak bozulabilir de.
   
      Aman ha dikkat süt bozulmasın. Tavan bozulmuş, tavan arsındakiler bozulmuş. Temennim taban bozulmasın.
     Sağlıcakla kalın


İzlenme: 1590
htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

YAZARA AİT DİĞER YAZILAR