canlı yayın
sarikamista-turkiye-sehitleriyle-yurudu

Sarıkamış’ta Türkiye Şehitleriyle Yürüdü

Birinci Dünya Savaşı'nda Enver Paşa komutasındaki Osmanlı ordusunun, Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak için başlattığı ve 90 bin askerin şehit olduğu Sarıkamış Harekatı'nın 105. yılı anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinliğe, soğuk havaya rağmen vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

turkiye-birincisi-malatyadan

Türkiye Birincisi Malatya’dan

Anadolu Gençlik Derneğinin her yıl Lise öğrencilerine yönelik olarak düzenlediği Siyer-i Nebi yarışması sonucunda Türkiye 1.si Malatya'dan çıktı. Liseli gençler efendimizin (s.a.v) izinde sloganı ile düzenlenen ve ülke genelinde yaklaşık 300 bin lise öğrencisinin girdiği sınavın sonuçları AGD'nin 31 aralıkta düzenlediği Mekke’nin fethi programında açıklandı.

mhp-malatya-il-baskani-rbulent-avsar-2020-turkiyenin-toparlanma-silkinip-ayaga-kalkma-yili-olmalidir

MHP Malatya İl Başkanı R.Bülent Avşar, "2020, Türkiye'nin toparlanma, silkinip ayağa kalkma yılı olmalıdır.

Avşar, yeni yıl mesajında, milletçe yeni bir yıla girildiğini, taze ve yepyeni umutlara kapı aralandığını belirtti. Türkiye düşmanlarının her vasıtayı kullanarak hınçla, nefretle, öfkeyle saldırıya geçtiği 2019 yılının aynı zamanda milli birlik ve dayanışma ruhunun canlanmasına, darbecilerle, teröristlerle, kandan beslenen odaklarla dişe diş mücadele edilmesine vesile olduğunu aktaran Avşar, "Unutulmasın ki, büyük Türk milleti güçsüz ve çaresiz değildir. Aziz milletimiz geçmişin en umutsuz anlarında milli birlik ve beraberlik duygusuyla doğrulmuş, üzerinde oynanan oyunları yüksek irade ve azmiyle bozmasını bilmiştir." açıklamasını yaptı.

tek-adamin-yanlislarini-tum-turkiye-oduyor

Tek Adamın Yanlışlarını Tüm Türkiye Ödüyor

Konuşmasına tek adam rejimini eleştirerek başlayan Ağbaba, Erdoğan’a sert ifadelerle yüklendi. Ağbaba, “AKP Genel Başkanı herşeyi en iyi bilen bir kişi. O dünyanın en büyük mimarı; nereye kaç katlı bina yapılacağına o karar veriyor. Dünyanın en büyük emlakçısı; hangi arsayı kime peşkeş çekeceğini en iyi o biliyor. O dünyanın en büyük Genel Yayın Yönetmeni; 10 gazeteye aynı manşeti attırabiliyor. O dünyanın en büyük kadın doğum uzmanı; kimin kaç çocuk yapacağına, nasıl yapacağına o karar veriyor. O her şeyi bilen birisi ama her şeyi yanlış biliyor, sürekli hata yapıyor. Tek adamlığın sonuçlarını hep beraber görüyoruz. Dış politikada da iç politikada da ekonomide de yargıda da tek adamlığın sonuçlarını görüyoruz. Tek adamın yanlışlarını Türkiye olarak biz ödüyoruz; on yıllar boyunca da maalesef ödemeye devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

calik-gelisen-ve-dik-duran-bir-turkiyeyi-insa-ediyoruz

Çalık, “Gelişen ve dik duran bir Türkiye’yi inşa ediyoruz”

AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, “Büyüyen, gelişen ve dik duran bir Türkiye’yi inşa ediyoruz” dedi. Milletvekili Çalık, beraberinde AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan ve partili yöneticilerle birlikte Malatya Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Ümit Emre’yi ziyaret etti.

siber-savas-ve-turkiye

SİBER SAVAŞ VE TÜRKİYE

Malatya Türk Ocağı olarak bu haftaki sohbet programımızı da gerçekleştirdik. Rabbimize sonsuz şükürler olsun. Oldukça yoğun bir katılımın gerçekleştiği bu haftaki program öncesinde adet olduğu üzere misafirlerimize kurufasülye ikramımız oldu. İnönü Üniversitesinden ve Turgut Özal Üniveritesinden çok sayıda akademisyenin de hazır bulunduğu sohbet programımızı dinleyenler arasında Ocağımızın yerini satın alarak kullanımımıza sunan hayırsever işadamımız Reşat Erdoğan’da vardı. İşleri dolayısı ile Malatya’da bulunan ve programımıza teşrif eden Reşat Erdoğan’a Ocağımıza olan katkılarından ötürü bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz.

agbaba-bakanliklari-tarikatlara-pay-ederseniz-tum-turkiyeye-yazik-olur

Ağbaba: Bakanlıkları Tarikatlara Pay Ederseniz Tüm Türkiye’ye Yazık Olur!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba Darende CHP İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen olağanüstü kongreye katıldı. Kongre’de gerçekleştirdiği konuşmada Malatya’nın sorunlarından bahseden Ağbaba, AKP’ye sert sözlerle yüklendi. Tohma Çayı’ndaki kirliliğin AKP’nin HES politikalarının bir sonucu olduğunu kaydeden Ağbaba, bu politikaların bölgeye katkı sunmak bir yana sadece zarar verdiğini ve bölgenin tüm değerlerini yok ederek tarım ve hayvancılığı bitirdiğini belirtti. Kürecik Füze Kalkanı meselesiyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Ağbaba, “Biz söyleyince sessiz kalanlar, Erdoğan söyleyince ‘Kalkan kapatılsın.’ Demeye başladılar. Aynı sözü biri söyleyince yanlış kabul ediyorsun bir başkası söyleyince doğru kabul ediyorsun. Böyle olur mu?” diyerek sitem etti.

turkiye-kupasi-son-16-turu-eslesmeleri-belli-oldu

Türkiye Kupası son 16 turu eşleşmeleri belli oldu

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu kura çekimi, TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Konferans Salonu'nda yapıldı. Kura çekimine Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Yılmaz Büyükaydın, Türkiye Futbol Federasyonu İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Erdem, Türkiye Futbol Federasyonu Genel Sekreter Yardımcısı Özcan Şevik ve kulüp temsilcileri katıldı.

semih-yalcin-mhp-turkiyeye-donuk-milletimize-yonelik-hainane-hesaplari-yikmaya-devam-edecektir

Semih Yalçın: MHP, Türkiye’ye dönük, milletimize yönelik hainane hesapları yıkmaya devam edecektir

Küresel aktörlerin Türkiye’de kamuoyunu yönlendirme ve iç siyaseti yeniden dizayn etme çabalarının gündemi belirlediği son günlerdeki tartışmalarda, MHP’den sık sık söz edildiği ve fırsattan istifade eski kirli defterlerin açıldığı gözlemlenmektedir

turkiyede-tesislerin-ekim-ayi-doluluk-orani-yuzde-59

Türkiye’de Tesislerin Ekim Ayı Doluluk Oranı Yüzde 59

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ekim ayı verilerinin sisteme aktarılmasının ardından Türkiye’deki işletme belgeli ve belediye belgeli tesislerin konaklama istatistiklerini açıkladı.

baskan-gurkan-turkiye-muhtarlar-dernegi-malatya-sube-baskanligini-ziyaret-etti

Başkan Gürkan, Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şube Başkanlığı’nı ziyaret etti

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şube Başkanlığını ziyaret etti. Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren, Başkan Yardımcıları ve yönetim kurulu üyeleri ile buluştu. Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren; “Hepiniz hoş geldiniz. Başkanımızın ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bugüne nasip oldu görüşmek, muhtarlar ile ilgili yapmış olduğunuz çalışmaları, muhtarlarımızın istek ve talepleriyle ilgili konuları inşallah yerine getirirsiniz.” şeklinde konuştu.

rektor-karabulut-turkiye-ile-rusya-arasindaki-iliskileri-saglam-zeminde-yurutecek-olan-ana-unsur-egitimdir

Rektör Karabulut; 'Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkileri sağlam zeminde yürütecek olan ana unsur eğitimdir'

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen ‘Rusya-Türkiye-Azerbaycan: Yeni Bölgesel Ulaştırma ve Enerji Merkezi Oluşumu’ konulu yuvarlak masa toplantısına katıldı.

15-temmuz-engellenmeseydi-turkiye-bugun-suriye-olurdu

“15 Temmuz engellenmeseydi Türkiye bugün Suriye olurdu”

TBMM 27. Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare kurulu Üyesi İsmail Kahraman, 15 Temmuz darbe teşebbüsünü bir işgal girişimi olarak gördüğünü belirterek, “Eğer gerçeklemiş olsaydı Türkiye bugün Suriye gibi olurdu” dedi.

dunyada-425-milyon-turkiyede-her-7-kisiden-biri-diyabetli

Dünyada 425 milyon, Türkiye'de her 7 kişiden biri diyabetli

EndoBridge yıllık toplantılarının yedincisi Amerikan Endokrin Derneği , Avrupa Endokrinoloji Derneği ve Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği'nin iş birliğiyle Antalya'da gerçekleştirildi. 41 ülkeden 680 katılımcıyla bugüne kadarki en yüksek toplam ve yabancı delege sayısına ulaşan EndoBridge 2019, endokrinoloji alanında dünyanın en önde gelen isimlerini buluşturdu. Bilimsel programda 24 konferans ve 16 vaka tartışması oturumuyla birlikte 100'ün üzerinde sözlü ve poster vaka sunumuna yer verildi.

malatya-turkiyenin-onemli-kentlerinden-biridir

Malatya Türkiye’nin Önemli Kentlerinden Biridir

CHP Malatya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba beraberinde CHP İl Başkanı Enver Kiraz, İlçe Başkanları ve Meclis Üyeleri ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret ederek bir süre görüştüler. Gürkan: Malatya ile ilgili iş ve işlerde hep desteklerini gördük

calik-baris-pinari-harekati-ile-dunya-turkiyeyi-bir-kez-daha-tanidi

Çalık, “Barış Pınarı Harekatı ile dünya Türkiye’yi bir kez daha tanıdı”

Çalık, “Barış Pınarı Harekatı ile dünya Türkiye’yi bir kez daha tanıdı” AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, “Başkomutanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde başlayan operasyon çalışmalarını ilk günden itibaren tüm dünya yakından takip etti, herkes Türkiye’yi bir kez daha tanıdı” dedi. Çalık, Battalgazi Belediyesi tarafından Merkez TOKİ Bölgesinde düzenlenen park açılışında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

baskan-guder-turkiye-birincisi-olduk

BAŞKAN GÜDER: “TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDUK

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, 31 Mart yerel seçimlerinde almış olduğu yüksek oy oranıyla ilçeler arasında Türkiye birincisi olan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’i ziyaret etti.

tarihte-bu-gun

TARİHTE BU GÜN

TÜRKİYE'DE VE DÜNYADA GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE YAŞANMIŞ ÖNEMLİ OLAYLAR

baskan-guder-turkiyenin-en-temiz-ilcelerinden-biri-battalgazidir

BAŞKAN GÜDER, “TÜRKİYE’NİN EN TEMİZ İLÇELERİNDEN BİRİ BATTALGAZİ’DİR”

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Battalgazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personelleri ile sahurda bir araya geldi. Başkan Güder, “Malatya’nın temizliğini diğer illerle kıyasladığımızda, çok üst düzeyde bir temizliğin olduğunu görüyoruz” dedi.

turkiye-ekonomisinin-bugunku-yukselisinde-iscilerimizin-katkilari-buyuktur

"Türkiye Ekonomisinin Bugünkü Yükselişinde İşçilerimizin Katkıları Büyüktür"

MHP(Milliyetçi Hareket Partisi) Malatya İl Başkanı R.Bülent Avşar, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı