canlı yayın
turkiye-korona-virus-tablosu

Türkiye korona virüs tablosu

Sağlık Bakanlığı tarafından 2 Haziran koronavirüs tablosu, vaka, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı

turkiyenin-bugunku-korona-virus-tablosu

TÜRKİYE'NİN BUGÜNKÜ KORONA VİRÜS TABLOSU

29 Mayıs koronavirüs tablosu! Vaka, ölü sayısı ve son durum açıklandı

turkiye-kovid-19-sureciyle-saglikli-bir-sekilde-mucadele-ediyor

Türkiye, kovid-19 süreciyle sağlıklı bir şekilde mücadele ediyor”

“Türkiye, kovid-19 süreciyle sağlıklı bir şekilde mücadele ediyor” AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Kovid-19 sürecini uluslararası bağlantılarımız ile yapmış olduğumuz görüşmeler var, orada da görüyorum ki Türkiye, bütün dünya devletlerinin deve dişi gibi dünyanın jandarması olan ülkelerin baş edemediği kovid-19 sürecinde çok daha sağlıklı bir şekilde mücadele ediyor” dedi.

mhp-lideri-devlet-bahceli-turkiyenin-cokusunu-isteyenler-avuclarini-yalayacaklardir

MHP Lideri Devlet Bahçeli: Türkiye’nin çöküşünü isteyenler avuçlarını yalayacaklardır

Türkiye'in salgına mağlup olmasını ümit ve özlemle bekleyenlerin çok fazla olduğunu kaydeden MHP Lideri Devlet Bahçeli, ''İnanıyorum ki, fertlerinin birbiriyle ilgili kaygı taşımadığı, birbirinin hakkını ve hukukunu teslim ve telif etmediği toplum veya milletlerin ayakta kalma şansı yoktur. Ben değil biz dedikten, hassas ve sorumlu hareket ettikten sonra felaketlerin taarruzunu bozguna uğratırız.'' ifadelerini kullandı.

dso-turkiye-dunyaya-ornek-oluyor

DSÖ: 'Türkiye dünyaya örnek oluyor'

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkileri ile Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yetkilileri arasında huzurevleri ve bakım evlerinde alınan COVİD- 19 önlemlerine ilişkin bir video konferans gerçekleştirildi. Toplantıya Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzman Dr. Orhan Koç ve genel müdürlük çalışanları ile Dünya Sağlık Örgütü "Türkiye Sağlık Güvenliği Projesi Koordinatörü" Dr. Irshad Ali Shaikh’ın da aralarında bulunduğu DSÖ yetkilileri katıldı. Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Orhan Koç, toplantıda yaptığı sunumda huzurevleri ve bakım evlerinde alınan önlemleri paylaştı.

calik-koronavirus-surecinde-turkiye-gucunu-ve-buyuklugunu-gosterdi

Çalık: “Koronavirüs sürecinde Türkiye, gücünü ve büyüklüğünü gösterdi”

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Türkiye’nin salgınla mücadelede en etkili tedbirleri ivedilikle hayata geçirdiğini ifade ederek, “Türkiye bu konuda kendi gücünü ispat etti, büyüklüğünü gösterdi. 18 yıllık süreçte sağlıkta yapmış olduğumuz değişim, dönüşüm ve reformlarla birlikte fiziksel altyapımızla biz sağlıkta inanılmaz güzel işlere imza attık. Koronavirüs sürecini de bu vesileyle tüm dünya devletlerine oranla çok daha emin adımlarla atlatıyoruz” dedi.

turkiyede-koronavirusten-can-kaybi-ve-vaka-sayisi

Türkiye'de koronavirüsten can kaybı ve vaka sayısı

Sağlık Bakanlığı: Son 24 saatte 3122 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 109 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 104 bin 912, can kaybı 2600 oldu.

maske-uretiminde-turkiyenin-merkez-ussu-konumundayiz

MASKE ÜRETİMİNDE TÜRKİYE’NİN MERKEZ ÜSSÜ KONUMUNDAYIZ

MASKE ÜRETİMİNİ DAHA DA ARTIRMAYI PLANLIYORUZ Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Birinci ve İkinci Organize sanayi bölgesinde tekstil üretimi yapan ve salgının ülkemizde de yaygınlaşması ile birlikte ihtiyaç duyulan maske ve tulum ihtiyacını karşılamak amacıyla faaliyetlerini bu yönde sürdüren tekstil firmalarını ziyaret edip, çalışmalarından dolayı firma idarecileri ile çalışanlara teşekkür etti.

musiad-malatya-biz-bize-yeteriz-turkiyem-dedi

MÜSİAD MALATYA BİZ BİZE YETERİZ TÜRKİYEM DEDİ

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başlatmış olduğu “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” milli dayanışma kampanyasına katılarak destek verdi. MÜSİAD Malatya Başkanı Muharrem POYRAZ: "Milli Dayanışma Kampanyasına elbette Malatya olarak bizlerde varız. Cumhurbaşkanımızın bu çağrısı MÜSİAD Malatya tarafından yoğun bir ilgiyle desteklendi ve desteklenmeye devam ediliyor. Geçirdiğimiz bu zor günleri Türk Milletine yakışacak şekilde birlik ve beraberlik içinde aşacağız. MÜSİAD Malatya Şubesi olarak seferberlik ruhuyla kampanyaya katılıyoruz.

agbabadunya-halkina-el-uzatirken-turkiye-halkina-el-aciyor

Ağbaba,'Dünya, halkına el uzatırken Türkiye, halkına el açıyor'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, TBMM Genel Kurulunda AKP’ye seslendi; “Dolar artınca halk dolar satsın, deprem olunca halk yardım yapsın, kriz olunca halk kemer sıksın, salgın olunca halk para versin. Madem, zor günler için halk var, o zaman size ne gerek var?”

virusu-3-saniyede-yok-ediyor-turkiye-harekete-gecti

Virüsü 3 saniyede yok ediyor! Türkiye harekete geçti

Sağlık Federasyonu Başkanı Raşit Dinç, Türkiye'ye bir kişinin hayatını kaybetmesine yol açan koronavirüse karşı geliştirdikleri "Türk Işın Tedavi Sistemi" için Sağlık Bakanlığı'na klinik araştırma başvurusunda bulunduklarını açıkladı. Dinç, açıklamasında, Türk Işın Tedavisi'nin 3 saniyede virüsleri yok ettiğini belirtmişti.

calik-artik-gercekten-buyuk-ve-guclu-bir-turkiye-var

Çalık: “Artık gerçekten büyük ve güçlü bir Türkiye var”

AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, “Savaş olduğunda da Türkiye görevini yerine getiriyor, deprem olduğunda da gereğini yerine getiriyor, virüs hastalık olduğunda da gereğini yerine getiriyor. Artık gerçekten büyük ve güçlü bir Türkiye var.” dedi. Kuluncak ilçesinde incelemelerde bulunan Milletvekili Çalık, AK Parti İlçe Teşkilatını da ziyaret ederek, burada İlçe Başkanı Ahmet Boyraz ve partililerle bir araya geldi. Çalık. “Bizim davamız milletin davası, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın davası. Hepimiz bu davaya sahip çıkacağız. Ülkemiz ve milletimiz için elimizden geleni yapacağız” dedi.

calik-dunyada-depremden-45-gun-sonra-yeni-konut-ihale-surecini-baslatma-ornegi-azdir-bunu-turkiye-basardi

Çalık, “Dünyada depremden 45 gün sonra yeni konut ihale sürecini başlatma örneği azdır, bunu Türkiye başardı”

Çalık, “Dünyada depremden 45 gün sonra yeni konut ihale sürecini başlatma örneği azdır, bunu Türkiye başardı” AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, gelerek 24 Ocak’ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki Sivrice depremi sonrasında Doğanyol ve Pütüre ilçelerinde yapılan ve yapılacak çalışmaların mahalle muhtarları ile istişare etti. Çalık, “Depremden 45 gün sonra yeni konut yapımı için sürecin başlatılmış olma örneği dünyada azdır. Bu durumu büyüyen Türkiye gerçekleştiriyor.” dedi.

turkiyenin-yuzde-524u-mutlu

Türkiye'nin yüzde 52,4'ü mutlu

Mutlu olduğunu beyan eden 18 ve üzeri yaştaki bireylerin oranı, 2018 yılında %53,4 iken 2019 yılında %52,4 oldu. Mutsuz olduğunu beyan eden bireylerin oranı ise 2018 yılında %12,1 iken 2019 yılında %13,1 oldu.

turkiyede-ne-kadar-malatyali-var

TÜRKİYE'DE NE KADAR MALATYALI VAR

Türkiye istatistik kurumu (TÜİK) Verilerine göre hangi ilde kaç Malatya nüfusuna kayıtlı kaç Malatyalı yaşıyor.

nizip-kick-boksda-turkiye-sampiyonu-oldu

Nizip Kick Boks’da Türkiye Şampiyonu oldu

5-9 Şubat tarihlerinde Antalya’da düzenlenen Gençler Türkiye Okullar Kick Boks Şampiyonası’nda Gaziantep ilini temsil eden Nizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi - KickBoks önemli bir başarıya imza attı.

bakan-selcuk-turkiye-avrupada-asgari-ucreti-en-fazla-artiran-ikinci-ulke-oldu

Bakan Selçuk: 'Türkiye, Avrupa'da Asgari Ücreti En Fazla Artıran İkinci Ülke Oldu'

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, asgari ücretin satın alma gücü paritesine oranında Avrupa'da 8'inci sıraya yükselen Türkiye'nin aynı zamanda asgari ücreti en fazla artıran ikinci ülke olduğunu bildirdi.

turkiye-belediyeler-birligi-deprem-bolgesi-elazigda-toplandi

Türkiye Belediyeler Birliği Deprem Bölgesi Elazığ’da Toplandı

6.8 şiddetindeki depremin ardından Elazığ’a gelen Türkiye Belediyeler Birliğine üye belediye başkanları, deprem bölgesinde incelemelerde bulundu. Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin ve beraberindeki belediye başkanları Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ile birlikte ilk olarak Sürsürü Mahallesinde incelemelerde bulundu.

turkiye-egilimleri-arastirmasinin-sonuclari-aciklandi

'Türkiye Eğilimleri Araştırması'nın sonuçları açıklandı

Türkiye Eğilimleri Araştırması'nın 2019 yılı sonuçları açıklandı. 2010 yılından bu yana Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Aydın koordinasyonunda akademik bir ekip tarafından sürdürülen ve Türkiye’nin gündemi ile geleceğe yönelik olası sorunlara kamuoyunun bakışını tespit eden araştırma 26 ilde 18 yaş üzeri bin kişiyle yapıldı.

calik-oyun-kurucu-olan-yeni-turkiyeye-alisacaklar

Çalık: 'Oyun kurucu olan Yeni Türkiye’ye alışacaklar'

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci ve partili yöneticilerle birlikte Battalgazi ilçesinin Tandoğan Mahallesinde çat kapı ziyaretlerde bulundu.