canlı yayın
milletvekili-calik-ve-baskan-guderden-yilin-ilk-bebeklerine-ziyaret

MİLLETVEKİLİ ÇALIK VE BAŞKAN GÜDER’DEN YILIN İLK BEBEKLERİNE ZİYARET

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ile birlikte Malatya Kadın Doğum Hastanesi’nde doğan, 2021 yılının ilk bebeklerini ziyaret ederek ailelerin sevincine ortak oldular. AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ve AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci ile birlikte 2020 yılının son gününde Malatya Kadın Doğum Hastanesi’ni ziyaret ederek hasta ve yakınları ile hastane personelin yeni yılını kutladı. Daha sonra doğum servisine geçen Milletvekili Çalık ve Başkan Güder, yeni doğan servisinde bulunan 5 aileyi ziyaret ederek onların yeni yılını kutladı.

ilk-secimde-iktidarin-karnesini-millet-verecek

İLK SEÇİMDE İKTİDARIN KARNESİNİ MİLLET VERECEK

İLK SEÇİMDE İKTİDARIN KARNESİNİ MİLLET VERECEK “Türkiye sadece bu yıl bunları gördü, karneniz bu. Size not vermek benim haddim değil, millet size ilk seçimde o notu verecektir.” “Biz; Türkiye’nin mektepten atılmasına müsaade etmeyeceğiz. Türkiye’nin 2021 karnesini düzeltmeye hazırız. Ben doktorum her şeyden önce ve hemen duyurayım ki, telaşa kapılmasın kimse; doğru doktor ve doğru tedavi ile İYİ’leşeceğiz!”

baskan-guder-sehit-fevzi-mahallesindeki-donusum-ilk-olacak-ama-son-olmayacak

BAŞKAN GÜDER: “ŞEHİT FEVZİ MAHALLESİ’NDEKİ DÖNÜŞÜM İLK OLACAK AMA SON OLMAYACAK”

Şehit Fevzi Mahallesinde oturan vatandaşların daveti üzerine Kentsel dönüşümün yapılacağı Şehit Fevzi Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Şehit Fevzi Mahallesi’nde yapılacak olan kentsel dönüşüm, bu dönemde ilçemizde dönüşümü sağlanan ilk alan olacak ama son alan olmayacak. Buradaki çalışma diğer çalışmalara örnek olacak” dedi.

-aylin-cesur-istanbul-sozlesmesini-onaylayip-gerekliliklerini-yerine-getirmemek-ikiyuzluluktur

AYLİN CESUR: “İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİ ONAYLAYIP GEREKLİLİKLERİNİ YERİNE GETİRMEMEK İKİYÜZLÜLÜKTÜR

NOGAY: PERSONELİ MAĞDUR ETMEDEN, HİZMETLERİMİZİN VE MALİ POLİTİKAMIZIN DIŞINA ÇIKMADAN BİR ÜCRET ARTIŞI BELİRLEDİK GELERİ: DOĞU’DA İLK İMZA ATAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MALATYA OLDU Malatya Büyükşehir Belediyesi, 696 KHK ile kadroya geçen işçilerle toplu iş sözleşmesini imzaladı. Büyükşehir Belediyesi ve HAK-İŞ arasında yapılan toplu iş sözleşmesinde KHK’lı çalışan 2 bin 200 çalışana ortalama yüzde 20 zam yapıldı. Buna göre en düşük maaş alan işçiye yaklaşık 560 lira ücret artışı sağlanmış oldu.

saglik-calisanlarina-vefa-konulu-mektup-resim-ve-kisa-film-yarismalari

"Sağlık Çalışanlarına Vefa" konulu "Mektup, Resim ve Kısa Film Yarışmaları"

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ile Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü iş birliğinde "Sağlık Çalışanlarına Vefa" konulu "Mektup, Resim ve Kısa Film Yarışmaları" düzenleniyor.

tarimsal-uretimlerde-ilkleri-gercege-donusturuyoruz

“Tarımsal Üretimlerde İlkleri Gerçeğe Dönüştürüyoruz”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Tarımsal Üretim ve AR-GE sahamızda ki toplam 15 dönümlük alanda üretimini yaptığımız rulo çimlerimiz, Beylerderesi Şehir Parkı Millet Bahçemiz ile yeşil alanlarımızın sosyal yapısına farklı bir renklilik getirdi. Bir yandan belediye bütçesine ek gelir kazandırmış olurken diğer taraftan sağlam ve dayanıklı çimlerle yeşil alanlarımız daha renkli ve canlı kalacaktır.” diye konuştu.

ilkokulda-338800-suriyeli-ogrenci-okuyor

İlkokulda 338.800 Suriyeli öğrenci okuyor

70 bin mülteci Türkçe öğrendi CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, devlet üniversitelerinde eğitim alan Suriyeli ve Libyalı lisans, ön lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin sayılarının açıklanması istemiyle Milli Eğitim Bakanlığına yazılı soru önergesi verdi. Ömer Fethi Gürer’in önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ülkemizdeki devlet üniversitelerinde 73 bin 570 Suriyeli ve 2006 Libyalı öğrencinin, lisans, ön lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi aldığını bildirdi. Bakan Selçuk, ülkemizde Türkçe kurslarına katılan mülteci sayısının ise 70 bin 921 olduğunu açıkladı.

gulumusagi-mahallesi-ilk-kez-asfalt-ile-tanisti

GÜLÜMUŞAĞI MAHALLESİ İLK KEZ ASFALT İLE TANIŞTI

Battalgazi İlçesi’ne bağlı Gülümuşağu mahallesinde yol genişletme ve asfaltlama çalışmaları yapan Malatya Büyükşehir Belediyesi Yol ve Alt Yapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, 16 Km’lik yolda genişletme ve asfalt serimi işlemleri yaptı. 12 kırsal yerleşim yeri ile ulaşımı sağlayan yol, ilk defa asfalt ile buluştu.

malatyanin-ilk-hanimeli-pazari-gazi-parkinda-acildi

MALATYA’NIN İLK ‘HANIMELİ PAZARI’ GAZİ PARKI’NDA AÇILDI

Hayata geçirdiği projelerle Malatya’da farkındalık yaratan Battalgazi’nin Kalbi Kadın Kooperatifi, üretimi güçlendirmek ve vatandaşların doğal ürünlere ulaşımını kolaylaştırmak için hayata geçirdiği Hanımeli Pazarı’nı Gazi Park’ında hizmete açtı.

vali-barus-haci-halil-ciftligi-ilkokulu-ve-malatya-spor-lisesini-ziyaret-etti

Vali Baruş, Hacı Halil Çiftliği İlkokulu ve Malatya Spor Lisesini ziyaret etti

Vali Aydın Baruş, Türkiye genelinde 12 Ekim itibariyle kademeli olarak yüz yüze eğitimin başlaması sebebiyle Hacı Halil Çiftliği İlkokulu ve Malatya Spor Lisesini ziyaret etti

milletvekili-tufenkci-ile-belediye-baskani-cinar-sahnahandaki-kopru-insaatini-inceledi

MİLLETVEKİLİ TÜFENKÇİ İLE BELEDİYE BAŞKANI ÇINAR, ŞAHNAHAN’DAKİ KÖPRÜ İNŞAATINI İNCELEDİ

“Alternatif Köprü ile Beylerderesi’nde ki Trafik Akışı Rahatlayacak” AK Parti MKYK Üyesi ve Milletvekili Bülent Tüfenkci ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun talimatlarıyla hızlandırılan ‘Kuzey Çevreyolu’ proje çalışmaları kapsamında; Beylerderesi’nde ki Turgut Özal Viyadüğüne alternatif olarak yapımı devam eden Şahnahan'da ki köprü inşaatında incelemelerde bulundu.

ferah-modern-ve-kaliteli-alanlara-sahip-guzel-bir-eseri-malatyaya-kazandiracagiz--

“FERAH, MODERN VE KALİTELİ ALANLARA SAHİP GÜZEL BİR ESERİ MALATYA’YA KAZANDIRACAĞIZ”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, eski SSK Hastanesinin bulunduğu 40 dönümlük alanda inşa edilecek olan ‘Yeşilyurt Belediyesi Yeni Hizmet Binası ve Millet Bahçesi’ alanında misafir ettiği AK Parti MKYK Üyesi ve Milletvekili Bülent Tüfenkçi’ye hazırlanan proje üzerinden geniş kapsamlı bilgiler paylaştı.

bogazazliyan-sekerde-kampanyanin-ilk-adimi-atildi

BOĞAZAZLIYAN ŞEKER’DE KAMPANYANIN İLK ADIMI ATILDI

KİREÇ OCAĞI DUALAR EŞLİĞİNDE ATEŞLENDİ. Boğazlıyan Şeker Fabrikası’nın 18 Eylül 2020 tarihinde başlatacağı 14. Pancar Alım Kampanyası’nın ilk adımı olan Kireç Ocağı, kesilen kurbanın ardından dualar eşliğinde ateşlendi.

super-ligin-ilk-haftasi-hakemler-aciklandi

Süper Lig'in İlk Haftası: Hakemler Açıklandı

Süper Lig'in ilk haftasında Fatih Karagümrük-Yeni Malatyaspor: Abdulkadir Bitigen

kongrede-guven-tazeleyerek-cikan-ilhan-ilk-yonetim-kurulu-toplantisini-gerceklestirdi

Kongrede güven tazeleyerek çıkan İlhan, ilk yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz cumartesi günü Battalgazi Belediyesi kongre salonunda gerçekleştirilen MHP Battalgazi İlçe Başkanlığı seçiminde Başkan İlhan tekrar güven tazeleyerek Başkanlığa Seçilmişti.

malatyada-ilk-antika-pazari-kervansarayda-acildi

MALATYA’DA İLK ANTİKA PAZARI KERVANSARAY’DA AÇILDI

BAŞKAN GÜDER, “HER AYIN SON PAZARI ANTİKA SEVERLERİ KERVANSARAYIMIZDA AĞIRLAYACAĞIZ” Antika severler ve koleksiyoncular için eski ürünlerin sergileneceği Antika Pazarı, Malatya’da ilk kez Battalgazi Belediyesi tarafından Silahtar Mustafa Paşa Kervansaray'ında açıld