canlı yayın
is-adami-aydinlar-gurkanin-davetiyle-ilk-defa-buyuksehirde

İŞ ADAMI AYDINLAR, GÜRKAN’IN DAVETİYLE İLK DEFA BÜYÜKŞEHİR’DE

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın davetiyle Malatya’ya gelen iş adamı Mehmet Ali Aydınlar, yaptıracakları okul ile ilgili olarak Vali Aydın Baruş ile protokol imzaladı. Ünlü iş adamı hemşehrimiz Mehmet Ali Aydınl

yesilyurt-belediyesi-ayasofyadaki-ilk-cuma-namazindan-sonra-kayisi-dagitacak

YEŞİLYURT BELEDİYESİ, AYASOFYA’DAKİ İLK CUMA NAMAZINDAN SONRA KAYISI DAĞITACAK

“Tarihi Ana Şahitlik Edenlere Malatya Kayısısı İkram Edeceğiz” Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 24 Temmuz Cuma günü kılınacak Cuma Namazıyla yeniden ibadete açılacak olan Ayasofya Cami önünde Malatya’nın dünyaca ünlü kayısısını ikram edeceklerini ifade ederken, “Ayasofya'daki ilk Cuma namazı sonrası orada bulunan kardeşlerimize bu özel günde ağızlarda da özel bir tat bırakmak için kayısı ikramımız olacaktır.” diye konuştu.

baskan-cinar-yesilyurt-kadin-girisimi-ve-isletme-kooperatifinin-ilk-toplantisina-katildi

BAŞKAN ÇINAR, YEŞİLYURT KADIN GİRİŞİMİ VE İŞLETME KOOPERATİFİNİN İLK TOPLANTISINA KATILDI

“Girişimci Kadınlarımızın Destekleriyle Yerli Üretimde Marka Olacağız” Yeşilyurt Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifinin ilk toplantısına katılan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Girişimci, azimli ve üreten kadınlarımızın hem ev bütçelerine hem de ülke ekonomisine katkı sunacak çalışmalarda yer almalarını destekliyoruz. Elinin değdiği her işi bereketlenip güzelleştiren kadınlarımızın destekleriyle tarım seferberliğimizin boyutunu daha ileri bir düzeye ulaştırmış olacağız.” diye konuştu.

malatyada-ilk-kez-duzenlenen-ayak-tenisi-turnuvasi-heyecanli-maclara-sahne-oluyor

MALATYA’DA İLK KEZ DÜZENLENEN AYAK TENİSİ TURNUVASI HEYECANLI MAÇLARA SAHNE OLUYOR

“Gençlerimizin Farklı Yeteneklerini Ön Plana Çıkartıyoruz” Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın başlama vuruşunu yapmasıyla start alan Ayak Tenisi Turnuvası Amatör Spor Kulüpleri karşılaşmaları birbirinden çekişmeli ve heyecanlı maçlara sahne oluyor. Başkan Çınar, Malatya’da ilk kez düzenlenen alan Ayak Tenisi Turnuvasıyla gençlerin farklı yeteneklerini ön plana çıkardıklarını söyledi.

deprem-sonrasi-kentsel-donusum-icin-ilk-adim-atildi

DEPREM SONRASI KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN İLK ADIM ATILDI

BATTALGAZİ BELEDİYESİ İLK KENTSEL DÖNÜŞÜM HAMLESİNİ ŞEHİTFEVZİ MAHALLESİNDE BAŞLATIYOR 24 Ocak tarihinde Elazığ’da yaşanan ve Malatya’da da yüksek oranda etkisi görünen Deprem sonrası ‘Kentsel dönüşüm gereklilik değil, zorunluluktur’ düsturuyla harekete geçen Battalgazi Belediyesi , çalışmalarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan tam destek geldi. Resmi Gazetenin 28 Haziran 2020 tarihli nüshasında yayımlanan karar ile Şehitfevzi mahallesinde 110 dönümlük alan riskli alan ilan edildi.

kayseri-seker-sektorde-bir-ilke-imza-atti

KAYSERİ ŞEKER SEKTÖRDE BİR İLKE İMZA ATTI

Kayseri Şeker, kampanya süresi boyunca yapılacak çalışmaların ardından endüstriyel boyutlardaki tasarım ve uygulama ile bir üst basamağa çıkmayı hedefliyor.

yesilcam-sosyal-tesisi-icin-ilk-kazma-vuruldu

YEŞİLÇAM SOSYAL TESİSİ İÇİN İLK KAZMA VURULDU

Battalgazi’ye Yeni Bir Sosyal Tesis Kazandırılıyor Battalgazi Belediyesi tarafından Yeşilçam caddesinde yapılacak olan Yeşilçam Sosyal Tesis Projesi için ilk kazma vuruldu. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, projenin tamamlanması ile ilçenin modern bir sosyal tesise daha kavuşacağını söyledi.

ozalper-ilkokulunda-degisiklik-soz-konusu-degil

Özalper İlkokulunda Değişiklik Söz Konusu Değil

Özalper İlkokulu yerine lise açılacağının gündeme gelmesi Veli ve Öğrencilerin tepkisine neden oldu Özalper Mah. Aliya sokak No23 Yeşilyurt/Malatya adresinde faaliyet gösteren Özalper ilkokulunun Lise olarak değiştirileceği hususunda duyum alan veliler büyük tepki gösterdi.

kovid-19a-karsi-ilk-yerli-sentez-ilac

Kovid-19'a karşı "ilk yerli sentez ilaç"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve ''TÜBİTAK Covid-19 Türkiye Platformu'' çatısı altındaki bilim insanları tarafından Kovid-19'a karşı geliştirilen ilk yerli sentez ilaç görücüye çıktı

fendogluilk-etapta-kisa-calisma-odeneginin-3-ay-daha-uzatilmasini-talep-etti

Fendoğlu,İlk etapta kısa çalışma ödeneğinin 3 ay daha uzatılmasını talep etti.

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu TBMM Genel Kurulunda söz alarak; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanından Malatya için ilk etapta kısa çalışma ödeneğinin 3 ay daha uzatılmasını talep etti.

19-mayis-milletimizin-kaderini-degistirengazi-mustafa-kemal-ataturkun-onderligiyle-atilan-ilk-adimdir

19 Mayıs; milletimizin kaderini değiştiren,Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğiyle atılan ilk adımdır

9 Mayıs; milletimizin kaderini değiştiren, insanımız için umut dolu bir başlangıcı simgeleyen, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğiyle atılan ilk adımdır. Bu adım Cumhuriyetimizin ilanı ile de taclandırılmıştır.

camilerde-ne-zaman-toplu-namaz-kilinabilecek-diyanetten-ilk-bilgi

Camilerde ne zaman toplu namaz kılınabilecek? Diyanet'ten ilk bilgi

Koronavirüs tedbirleri kapsamında ilk etapta kapatılan yerler arasında bulunan AVM’ler berber-kuaförler ve güzellik merkezleri normalleşme sürecine geçilmesiyle birlikte 11 Mayıs'ta yeniden hizmete açılacak olaması sonrası, "acaba camiler de cemaatle toplu namaz kılınmaya açılabilir mi?" şeklinde vatandaşlarda bir beklenti oluşmaya başladı.

tarim-orman-akademide-ilk-dersi-bakan-pakdemirli-verdi

‘Tarım Orman Akademi’de İlk Dersi Bakan Pakdemirli Verdi

Çiftçi ve üreticiye ihtiyaç duyduğu konulardaki bilgiyi, internet üzerinden yayınlanacak ders ve eğitim videolarıyla vermeyi amaçlayan "Tarım Orman Akademi"de ilk dersi Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli verdi. Çiftçinin istediği an, hızlıca, aradığı bilgiye ulaşmasını sağlayan eğitim portalı yayınlarına başladı.

bin-aydan-daha-hayirli-kadir-gecesini-barindiran-ramazan-ayi-basliyor-ilk-sahur-bu-gece

Bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesini barındıran Ramazan ayı başlıyor: İlk sahur bu gece

İçinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesini barındıran, kendinden önceki ve kendinden sonraki ayları adeta güneş gibi aydınlatan Ramazan ayı bu gece başlıyor. Peygamber Efendimizin, “Recep Allah’ın, Şaban benim, Ramazan ise ümmetimin ayıdır” hadis-i şerifinden de anlaşılacağı üzere Ramazan Müslümanlar için manevi temizlik, af ve istiğfar ayıdır. Allah’ın rızasını kazanmak için gün doğumundan gün batımına kadar nefsini terbiye etmek için oruç tutan Müslümanlar, bütün ayı ibadet ve dualarla geçirmeye çalışır.

kadim-durmaz-ataturkun-ilke-ve-devrimleri-isiginda-nice-100-yillara-nice-23-nisanlara

KADİM DURMAZ; ATATÜRK’ÜN İLKE VE DEVRİMLERİ IŞIĞINDA NİCE 100 YILLARA… NİCE 23 NİSANLARA…

CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ TBMM İDARE AMİRİ KADİM DURMAZ’IN TBMM’NİN KURULUŞUNUN 100.YILI VE 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DOLAYISIYLA YAPMIŞ OLDUĞU AÇIKLAMA; 22.04.2020

kayseri-seker-pandoga-ile-bir-ilke-imza-atti

KAYSERİ ŞEKER, PANDOĞA İLE BİR İLKE İMZA ATTI

Kayseri Şeker bünyesindeki Pandoğa Gıda Sanayi Şirketi bir ilke imza atarak, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Kayseri’de “Ari İşletme Belgesi” almaya hak kazanan ilk kuruluş oldu. Bu belge, Karantina ünitesine sahip, hayvanları kayıt altına alınmış, asgari teknik ve hijyenik şartlara tüm hayvanları şap, tüberküloz ve bruselloz ile mücadele yönetmelikleri gereğince, laboratuvar kontrolleri sonucu bu hastalıkları taşımadıkları belirlenen hayvancılık işletmelerine verilmekte ve bu işletmeler alınan belgenin ardından “Hastalıklardan ari işletme” olarak adlandırılmaktadır.

8-derslikli-ciglik-abuzer-gungor-ilkokulu-ortaokulu-insaati-protokolu-imzalandi

8 derslikli Çığlık Abuzer Güngör İlkokulu-Ortaokulu İnşaatı Protokolü İmzalandı

Vali Aydın Baruş Başkanlığında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Güngör Tarım İnş. San. ve Tic. A.Ş. adına Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Güngör arasında protokol imzalandı

mtu-turizm-sektorunde-istihdam-protokolunu-imzalayan-ilk-universite-oldu

MTÜ, “Turizm sektöründe istihdam protokolünü” imzalayan ilk üniversite oldu

ültür ve Turizm Bakanlığı’nın YÖK ile yaptığı işbirliği kapsamında üniversite-özel sektör arasındaki ilk “Turizm sektöründe istihdam protokolü” Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) ile dünyanın ve Avrupa’nın en büyük turizm şirketlerinden TUI Grup ile yapıldı.

baskan-akay-surdurulebilir-tarimda-bir-ilki-gerceklestiriyoruz

BAŞKAN AKAY; SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIMDA BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

KAYSERİ ŞEKER ÇİFTÇİ EĞİTİM SEMİNERLERİ DEVAM EDİYOR. BAŞKAN AKAY; SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIMDA BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ TÜRKİYE’NİN İLK SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM BİRİMİNİ KAYSERİ ŞEKER KURDU Çiftçileri tarımsal konularda bilgilendirmek ve karşılıklı istişare yapabilmek amacıyla Kayseri Şeker tarafından tertiplenen “Eğitim ve Değerlendirme Toplantıları” Kayseri Merkez, Sarıoğlan, Develi, Yeşilhisar, Bünyan ve Pınarbaşı ilçelerinde, çiftçilerin yoğun ilgisi eşliğinde gerçekleştirildi. Toplantılarda çiftçilere hitap eden Başkan Akay, amaçlarının çiftçiye rehberlik ve önderlik etmek olduğunu belirterek, “Sürdürülebilir Tarımla ilgili bu alanda bir ilki gerçekleştiriyoruz. Türkiye’deki bizimle benzer kuruluşlar arasında Sürdürülebilir Tarım Birimini ilk ve tek kuran bizleriz” dedi.

yeni-yonetimin-ilk-ziyareti-deprem-bolgesine-oldu

Yeni Yönetimin İlk Ziyareti Deprem Bölgesine Oldu

Merkez üssü Elazığ-Sivrice olan 6.8 şiddetindeki depremden yara alan Kale ilçesi ve köylerini CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ve yeni yönetim kurulu üyeleri ziyaret etti. Yeni yönetimin de ilk ziyareti olan Kale ilçesinde depremin izlerinin hala silinmediği görüldü.