canlı yayın

COVİD 19 la mücadele kapsamında üretim RANT için mi yapıldı?

16 Nisan 2020 Perşembe 01:20
covid-19-la-mucadele-kapsaminda-uretim-rant-icin-mi-yapildi

BAKIŞ gazetesi olarak soruyoruz COVİD 19 la mücadelede Milli eğitim okulları ticari kazanç için mi devletin tüm imkanlarını kullanmaya açtı?

 Tokat’ta Milli Eğitim Ticari Rant için mi COVİD 19’u Kullandı..
Tokat Mahperi Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin moda-tasarım bölümünde üretilen maskeler ticari kazanç mı ön plana çıktı?

Milli eğitim bakanlığı tarafından üretimine izin verilen Tokat Mahperi Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin moda-tasarım bölümünde haftada 25 adet maske üretimi için öğrenci ve öğretmenler devletin tüm imkanlarını kullanarak üretimi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı tarafından maskeler para ile satılamayacak talimatından sonra devletin imkânlarını kullanarak üretim yapan okul da üretim durdu.

Yaşanan bu süreçte akıllara sorular takıldı.

COVİD 19 la mücadele kapsamında üretim RANT için mi yapıldı?

Üretimi yapan bir Müdür üç öğretmen yedi öğrenci üretim sürecinde ve sonunda yaptıkları üretim ile ilgili her hangi bir hizmet ödemesi yapıldı mı?

Okulun ürettiği maskeler resmi kurum dışında her hangi özel kurum ve kişilere sayışı yapıldı mı?

Okulun döner sermaye kapsamında yapmış olduğu üretim sonucu maskeleri resmi kurumlara hangi fiyat ile verdi ne kadar fatura kesildi ?

Döner sermaye kapsamında yapmış olduğunuz ürünlerden ne kadar gelir elde edildi?

Cumhurbaşkanlığının maskeler ücretli satılamayacak açıklamasından sonra neden üretim durduruldu?

Desteğiniz COVİD 19 la mücadelemi yoksa ticari kazanç sağlamak için mi oldu?

 

MİLLİ Eğitim Bakanlığı tarafından pilot il olarak belirlenen iller arasında yer alan Tokat'ta, COVİD 19 ile mücadele kapsamında mesleki lise öğretmenleri ve öğrencileri maske üretiminde ticari kazanç mı önplana çıktı?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Koronavirüs ile Mücadele Önlemleri" kapsamında Tokat'ta meslek liselerinde maske üretimi çalışmaları başlatıldı. Tokat Mahperi Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin moda-tasarım bölümünde eğitim gören 7 öğrenci ve 3 öğretmen, covid 19 a karşı tedbirler kapsamında okulda oluşturulan atölyelerde maske üretildi.

Geçtiğimiz günlerde ulusal ve yerel medyada yayımlanan haberde, Okul Müdürü Sevil Alaçam, Haftada 25 bin maske üretimi gerçekleştirmeyi planladıklarını belirtip, açıklaması şu şekilde olmuş idi. Müdür Alaçam, "Milli Eğitim Bakanlığımızın koronavirüs ile mücadele önlemleri kapsamında, 37 ilde cerrahi maske üretimine başlandı. Bunların içerisinde Tokat da var. Gönüllük esasına dayalı olarak öğretmen ve öğrencilerimiz ile başladık. Son derece önemli, manevi yönü güçlü olan bir projedir. Ben öğrencilerimizin bu çalışmalarını 1'nci Dünya Savaş'ında, Çanakkale cephesinde bulunan genç öğrencilere benzetiyorum. Şu anda 7 öğrenci ve 3 öğretmen olarak başladık. İdari personelimiz ile birlikte canla başla çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Okul Müdürü Sevil Alaçam, Öğrencilerin gönüllü olarak çalışmaya geldiklerini ve projeye destek verdikleri için mutlu olduklarını ifade etti.

BAKIŞ gazetesi olarak soruyoruz COVİD 19 la mücadelede Milli eğitim okulları ticari kazanç içinmi devletin tüm imkanlarını kullanmaya açtı?

Para kazanmak için yapılan hizmet VATAN a hizmet mi oluyor?

 

Haber Kaynağı: YHA

Haberin etiketleri:

covit19, millieğitim, okul, tokat, bakisgazetesi


Haber okunma sayısı: 27650

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER