canlı yayın

İŞ-KUR MÜDÜRÜ EKİN FETÖ KUMPASI DEDİ

07 Şubat 2020 Cuma 13:56
-is-kur-muduru-ekin-feto-kumpasi-dedi

Gazaiantep te İhalelere fesat karıştırıldığı tespit edilen Gaziantep İŞKUR İl Müdürü ve şube Müdürlerinin de aralarında bulunduğu sanıklar, 10 ay ile 1 yıl 3 aya kadar değişen hapis cezasına çarptırıldılar..

İŞ-KUR Gaziantep İl Müdürlüğü tarafından açılan ihalelere fesat karıştırıldı

İhalelere fesat karıştırıldığı tespit edilen Gaziantep İŞKUR İl Müdürü ve şube Müdürlerinin de aralarında bulunduğu sanıklar, 10 ay ile 1 yıl 3 aya kadar değişen hapis cezasına çarptırıldılar..

.Gaziantep İŞ-KUR il müdürü Ekin’in görevine son verildi.

2013 ve 2014 yıllarındaki Türkiye İş Kurumu’nun (İŞ-KUR) Gaziantep il müdürlüğü tarafından araç kiralama ve servis hizmeti için açılan ihaleleri inceleme altına alan müfettişler, şartnameye uymayan3 ihalede tekliflerin aynı firmaya verildiğini tespit etti.  3 adet şoförlü araç kiralama için açılan 2 ihale, modeli ve silindir hacmi uygun olmayan araçlarla ilgili teklif veren firmaya verildi.

Bir yıl sonra yapılan 36 aylık araç ihalesini de 486 bin TL’lik teklif vererek kazanan firma, aynı yıl açılan servis ihalesini de yeterli belge sunmamasına karşın 407 bin TL’lik teklif vererek ihaleyi kazandı.

. Söz konusu ihalelerin başka teklif alınmadan hep aynı firmaya verildiğini kayıt altına alan müfettişler, Gaziantep İŞ-KUR İl Müdürü Sıraç Ekin, ihale komisyonu üyeleri ve firma ortağı 2 kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu. İhalelerle ilgili soruşturma başlatan Cumhuriyet savcısı 11 kişi hakkına ‘’ihaleye fesat karıştırmak’’ suçlamasıyla dava açtı.

FETÖ kumpası dedi

İŞKUR İl Müdürü Sıraç Ekin,  yaptığı savunmada FETÖ’nün kendisine kumpas kurduğunu ve kuruma zarar verme niyetinde olmadığını söyledi. Ekin’in ihale komisyonu başkanı olarak atadığı yardımcısı Rıza Alper ise ‘şartnamelerdeki teknik konulara hakim olmadığını ve bu durumun düşük fiyat konusuna odaklandıklarından dolayı ortaya çıktığını’ savundu. İhale komisyonu olan diğer şube müdürleri de memuriyetlerinin hiçbir zamanında bu konu hakkında bir eğitime tabii tutulmamalarına rağmen komisyona atandıklarını belirtti. 

Haber Kaynağı: YHA

Haberin etiketleri:

İŞ-KUR, Gaziantep, Müdür, Fesat, İhale, FETÖ


Haber okunma sayısı: 30942

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER