AKP
AKP

YEŞİLYURT’TA ‘SAĞLIKLI VE GÜVENİLİR’ ORTAMLARDA CUMA NAMAZI KILINDI

29 Mayıs 2020 Cuma 18:00
yesilyurtta-saglikli-ve-guvenilir-ortamlarda-cuma-namazi-kilindi

“Cuma Namazına Yeniden Kavuşmanın Derin Bir Hazzı ve Mutluluğunu Yaşadık” Yeşilyurt Belediyesi İdari İşler Müdürlüğü bünyesinde kurulan ‘Dezenfeksiyon’ ekibinin koronavirüs ile etkin ve kararlı mücadele etmek adına büyük bir titizlikle uyguladığı temizlik çalışmalarının yanı sıra alınan sıkı önlemler altında hazır hale getirilen Yeşilyurt’ta ki 49 cami ile üç ayrı alanda cuma namazı kılındı.

YEŞİLYURT’TA Kİ CAMİLERDE VE ALANLARDA CUMA NAMAZI HEYECANI YAŞANDI

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek ve bertaraf etmek adına yaklaşık iki aydır kapalı olan camilerde, cuma namazı heyecanı yaşandı.

Vali Aydın Baruş Başkanlığında yapılan koordinasyon toplantısında müştemilatı ve geniş avlularıyla namaz kılınmasına izin verilen Yeşilyurt İlçesinde ki 49 caminin yanı sıra belirlenen üç ayrı alanda, koronavirüs önlemleri kapsamında cuma namazı kılındı.

SOSYAL MESAFE KURALLARI ALTINDA NAMAZLAR KILINDI

Yeşilyurt Belediyesi İdari İşler Müdürlüğü ekiplerinin uyguladığı dezenfektan çalışmalarının yanı sıra emniyet görevlilerinin aldıkları önlemlerle hazır hale getirilen camiler ve üç ayrı alana gelen vatandaşlar, yanlarında getirdikleri seccadeleri üzerinde maskelerini takarak ve sosyal mesafe kuralları altında namazlarını eda ettiler.

NAMAZ KILINAN ALANLARIN GİRİŞ VE ÇIKIŞLARINA EL DEZENFEKTAN KUTULARI YERLEŞTİRİLDİ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın talimatıyla vatandaşların huzurlu, sağlıklı ve güvenilir ortamlarda namazlarını eda etmeleri adına Yeşilyurt Belediyesi personelleri de cami ve belirlenen alanlarda uygulanan tedbirlere destek verirken, namaz kılınan alanların giriş ve çıkışlarına el dezenfektan kutuları yerleştirildi.

MİLLETVEKİLİ ÇAKIR İLE BAŞKAN ÇINAR, CUMA NAMAZINI MAŞTİ OTOGARDA Kİ ALANDA KILDI

AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, cuma namazını MAŞTİ Otogarında oluşturulan alanda kıldılar.

“HALKIMIZLA BİRLİKTE CUMA NAMAZI KILMANIN HEYECANINI YAŞADIK”

Cuma namazının sağlıklı ortamlarda kılınması için tüm imkânları seferber ettiklerini dile getiren Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Koronavirüs salgını dolayısıyla yaklaşık iki aydır kapalı olan camilerimizde ve belirlenen üç ayrı alanımızda Allah’a şükürler olsun ki cuma namazımızı eda ettik. Cenab-ı Allah camilerimizin kapalı olduğu günleri bu millete bir kez daha yaşatmasın inşallah. Camilerimizden uzak kalmak, halkımızla yan yana namaz kılamamak çok büyük bir hüzün ve burukluk oluşturmuştur. Bugün itibariyle camilerimize ve cuma namazına yeniden kavuşmanın derin bir hazzı ve mutluluğunu yaşıyoruz. Hep birlikte Rabbimin huzuruna durarak namazlarımızı eda ettik, dualarımızı yaptık. Rabbim yaptığımız duaları dergahı izzetinde kabul buyursun, virüs belasından tüm

insanlığın kurtulmasında yardımlarını biz kullarından esirgemesin inşallah, birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Yeşilyurt Belediyesi olarak ta Valiliğimizin koordinasyonunda ilçemizde belirlenen 49 cami ve üç ayrı alanda namazların sağlıklı ortamlarda kılınması için verilen görevleri eksiksiz yerine getirdik. Sosyal mesafe kurallarına uyarak namazlarını kılan, bu konuda duyarlı ve bilinçli davranan tüm hemşerilerimize teşekkürlerimi sunarken, hayırlı cumalar diliyorum. Malatya’da koronavirüs vakalarının artmış olması bizleri daha fazla tedbirli olmaya, sosyal mesafeye ve izolasyona daha fazla önem vermemize teşvik etmelidir. Sağduyulu ve bilinçli olursak, açıklanan 14 altın kuralı rehavete kapılmadan uygularsak bu virüs belasından inşallah kurtulacağız. Eğer kurallara uymazsak devletimiz daha sıkı tedbirler alacak ve camilerimizden, cuma namazlarından yine uzak kalabiliriz onun için zorunlu olmadıkça evimizden çıkmayalım, dışarıya çıkarsak ta sosyal mesafeye dikkate edip, maskelerimizi mutlaka takalım, temizliğimize daha fazla önem verelim. ” diye konuştu. 



Haber okunma sayısı: 1749

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER