canlı yayın

Vali Baruş, “Yoncalı Barajı Türkiye Ekonomisi İçin Çok Önemli Proje”

17 Eylül 2020 Perşembe 16:29
vali-barus-yoncali-baraji-turkiye-ekonomisi-icin-cok-onemli-proje

Vali Aydın Baruş, Tarım ve Orman Bakanlığı DSİ 9.Bölge Müdürlüğünün yürütmüş olduğu Yoncalı Sulaması Projesi kapsamında ilçe tarımını canlandıracak, yaklaşık 17,407 Hektar alanın sulanmasını sağlayacak Yoncalı Barajı, İsale Tüneli ve Tünel Segmentleri Yapım Fabrikasında incelemelerde bulundu.

İlk olarak İsale Tüneli Şantiyesine gelen Vali Baruş’u burada İlçe Kaymakamı Gökhan Dolaş, DSİ 9. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, DSİ 92 Şube Müdürü Arif Tüfekçi ve yüklenici firma yetkilileri karşıladı. Burada yetkililerden ayrıntılı brifing alan Vali Baruş, daha sonra tünel segmentlerinin yapımının sağlandığı fabrikaya geçerek tünelde kullanılan beton plakaların yapım aşamalarını inceledi.

Ardından Vali Baruş, isale tünelini kazarak yaklaşık 45 metre ilerleyen TDM (Tünel Delme Makinesi) cihazının içerisinde tünelin yapım aşamaları hakkında yetkililerden bilgi alarak çalışmaları yerinde gözlemledi.

DSİ 9. Bölge Müdürü Mahmut Dündar tünel alanında yaptığı konuşmada, “Sayın Valimizi Malatya için çok önem arz eden projemizde görmekten çok büyük mutluluk duyduk. Kendileri her daim yapmış olduğumuz bu projemizi çok yakından takip ediyorlar ve destek veriyorlar. Ben bu vesile ile şahsım ve bölgem adına kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Bu projeler Malatya'nın ve ülkemizin geleceği için önem arz eden projeler. Bunların bir an önce tamamlanıp faydaya dönüştürülmesi en büyük hedefimiz. Bu doğrultuda yüklenici firmamız, DSİ çalışanlarımızla birlikte gece gündüz 3 vardiya şeklinde bu çalışmaları yürütmek suretiyle inşallah en kısa zamanda tamamlayıp Arguvan ovasındaki arazileri sulayacak bu projeyi 2023 yılına kadar sulaması ile birlikte hayata geçirmeyi planlıyoruz hayırlı olmasını temenni ediyoruz” dedi.

İsale Tünelinde TDM Cihazıyla Açma Çalışmalarına Başlandı 



Haber okunma sayısı: 1317

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER