canlı yayın

İYİ PARTİ ISPARTA MİLLETVEKİLİ AYLİN CESUR’UN KÖY VE KASABA ZİYARETLERİ SÜRÜYOR

19 Eylül 2021 Pazar 17:54
iyi-parti-isparta-milletvekili-aylin-cesurun-koy-ve-kasaba-ziyaretleri-suruyor

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, Isparta’nın köylerini ve kasabalarını gezmeye devam ediyor.

Milletvekili Cesur, Şarkikaraağaç’ın köylerine yaptığı ziyaret kapsamında, Göksöğüt, Arak ve Yukarı Dinek, Yeniköy, Çarıksaraylar, Gedikli ve Salur’un ardından Çiçekpınar beldesinde idi. Geceyarısına gelen saate rağmen Çiçekpınar’lılar yoğun bir kalabalık ile Cesur’u karşıladı.

Milletvekili Cesur, beraberinde İYİ Parti Isparta İl Başkanı Hasan Büyükçam, İYİ Parti Şarkikaraağaç İlçe Başkanı Cemil Çelik, ve İYİ Parti teşkilatlarından oluşan heyetle Çiçekpınar’da geç saatlerde vatandaşlarla buluştu ve Çiçekpınar halkının sorunlarını dinledi. Meydanda gerçekleşen toplantıya, akşam geç saatler olmasına karşın, yoğun bir katılım gerçekleşti.

Milletvekili Cesur, Çiçekpınar’da bulunuş sebebinin oy istemek değil, milletvekili olarak görevini yapmak, muhalefet vekili olarak iktidarı denetlemek ve sorunları ileterek çözülmesi sağlamak olduğunu söyledi. “Ben muhalefet vekiliyim ancak, Isparta’nın de vekiliyim. Oy veren vermeyen her Ispartalı hemşerimin hakkını savunmak ve sorununu çözmeye çalışmak için kendi üzerime düşeni yapmak benim görevim. Henüz seçim yok, tabi biz seçim olsun istiyoruz çünkü sorunlar çığ gibi büyüyor ve Türkiye’yi yönetemiyorlar. Olan biteni gören milletimiz günü geldiğinde sandıkta en doğru kararı verecek, gerekirse hükümeti değiştirecektir. Ama ben bugün seçimi konuşmaya değil, Çiçekpınarlıların sorunlarını dinlemeye, yapılması gerekenleri ilgili kurumlara iletmek için geldim.” dedi.

Milletvekili Cesur’un ziyaret ettiği tüm köylerde vatandaşlar tarafından şikayet konusu olan “su sorunu”, toplantıda Çiçekpınar halkının da gündemindeydi. Milletvekili Cesur’a, sulama sistemi ihtiyaçları olduğunu belirten Çiçekpınarlılar, su kaynaklarının yıllardır değerlendirilmediğinden, su akışını sağlayan havzalara inşaatlar yapıldığından şikayetçi oldular.

Çiçekpınar halkı, su bulamamanın dışında, tarımsal üretimde elektrik, yem gibi girdi maliyetlerinin %100’leri aşan artışına karşın, ürettikleri ürünler için sadece %5 artışla fiyat belirlendiği, çiftçi desteklerini alamadıklarını, bu şartlarda süt üretimin, tarımsal üretimin süremeyeceğini söyledi.

Pek çok yerde doğalgaz kullanılmasına karşın, Şarkikaraağaç’a hala doğalgaz ulaştırılmadığını söyleyen Çiçekpınarlılar, doğalgaz altyapısı yapılması yerine Çiçekpınar’da kömür kazıları

yapıldığını, ancak kömür bulunamadığı için kömür dahi tedarik edilemediğinden yakındı, “Herkes doğalgaza geçmiş, biz hala kömür yakacağız diye bekliyoruz.” dedi.

Milletvekili Cesur, Çiçekpınar halkı tarafından dile getirilen bütün sorunları dinleyip tek tek not alırken, Çiçekpınar’ın tüm sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ve ilgili Bakanlıklara taşıyacağının sözünü verdi. Muhalefetleri döneminde çözülemeyen sorunların İYİ Parti iktidarında çözüme kavuşturulacağını belirten Milletvekili Cesur, kaynakların israfa ve sayıları 5 milyonu aşan mültecilere değil, Türkiye’nin ve vatandaşın ihtiyaçlarına harcanacağını söyledi.

Milletvekili Cesur, ayrıca daha önceden Şarkikaraağaç’ın sorunlarına dair Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunmuş olduğu soru önergelerini ve yaptığı çalışmaları da Çiçekpınarlılarla paylaştı.

Gece saatlerine doğru biten toplantının ardından, Milletvekili Cesur saha çalışmalarına ertesi gün devam etmek üzere Çiçekpınar’dan ayrıldı. 



Haber okunma sayısı: 887

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER