canlı yayın
buyuksehirden-evlere-hizmet

Büyükşehir’den Evlere Hizmet

Malatya Büyükşehir Belediyesi dünyada ve Türkiye’de yayılan koronavirüsüne karşı tedbirler ve önlemler almaya devam ediyor.

malatya-saglik-mudurlugunden-coronavirus-aciklamasi

Malatya Sağlık Müdürlüğünden Coronavirüs açıklaması

Tüm dünyada görülen ve ülkemizde de etkisini gösteren Yeni Koronavirüs (COVID-19) hastalığı nedeniyle yurt dışından gelen vatandaşlarımızın 14 gün kuralına uymaları gerekmektedir. Numune sonucu pozitif olan vatandaşlarımızla temas eden kişiler için; Bilim Kurulu tarafından belirlenen temaslı takibi hakkındaki kararlar doğrultusunda ilimizde yürütülen çalışmalar şunlardır:

milyonlarca-kiraciyi-umutlandiran-gelisme-ev-kiralari-ertelenebilir-mi

Milyonlarca kiracıyı umutlandıran gelişme: Ev kiraları ertelenebilir mi?

Koronavirüs salgının ardından milyonlarca çalışan ya evden çalışma modeline geçti ya da çalışma gün ve saatlerinde dönüşümlü modele geçerek iş yerinden çok evde vakit geçirmeye çalıştı.

baskan-cinar-toplum-ve-insan-sagligi-icin-dogal-urunler-tuketilmesi-cagrisinda-bulundu

BAŞKAN ÇINAR, TOPLUM VE İNSAN SAĞLIĞI İÇİN DOĞAL ÜRÜNLER TÜKETİLMESİ ÇAĞRISINDA BULUNDU

“Sağlıklı Bir Hayat İçin Dengeli Beslenip, Doğal Ürünler Tüketelim” Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Yeni Tip Koronavirüs ( COVİD-19) salgını başta olmak üzere farklı hastalık türlerinden uzak kalabilmek için sağlıklı, hijyenik ve doğal ürünler tüketilmesine daha fazla ağırlık verelim. Bağışlılık sistemimizi güçlü hale getirmek için tükettiğimizin ürünlere dikkat edelim.” diye konuştu.

iktidar-sozde-destek-paketlerinden-vazgecsin

“İktidar Sözde Destek Paketlerinden Vazgeçsin”

umhuriyet Halk Partisi Malatya il başkanı Enver Kiraz açıklanan paketi “toplumun geniş kesimlerinin sıkıntı ve beklentilerine çözüm üretmekten çok uzaktır” diyerek eleştirdi. Kiraz konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “ İktidar tarafından 18 Mart‘ta açıklanan önlem paketi tam bir hayal kırıklığıdır

agbaba-koronavirus-asgari-ucretliyi-acliga-surukleyecek

Ağbaba; 'Koronavirüs Asgari Ücretliyi Açlığa Sürükleyecek'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, asgari ücretlilerin iki yıldır ekonomik krizin yükü altında ezildiğini, virüs krizinin etkisiyle açlığa ve yoksulluğa sürükleneceğini vurgulayarak “Asgari ücretle alınan et 6 kilo, zeytin 10 kilo azaldı. Temel gıdada KDV’nin kaldırılması gerekiyor” dedi.

baskan-guderden-temizlik-isleri-personeline-zam-mujdesi

Başkan Güder’den Temizlik İşleri Personeline Zam Müjdesi

Battalgazi Belediyesi, tüm dünyayı etkisi altın alan koronavirüs (Covid-19) salgına karşı 7 gün 24 saat esasına göre bünyesinde çalışan temizlik işleri personellerinin maaşlarına ‘250’ TL zam yapacağını duyurdu.

baskan-dag--merhum-muhsin-yazicioglunu-rahmetle-aniyoruz

Başkan Dağ : Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nu Rahmetle Anıyoruz

Anadolu Basın Birliği Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ, Mehurum Muhsin Yazıcıoğlu’nun Rahmetle Anıyoruz ve mekânı cennet olsun. Başkan Dağ, Helikopter kazası sonucu vefat eden, Büyük Birlik Partisi (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun 11'inci ölüm Yıldönümü Nedeniyle Bir Mesaj Yayınladı. Başkan Dağ’ın mesajı şöyle:

battalgazi-belediyesi-yaslilarin-yardimina-kosuyor

BATTALGAZİ BELEDİYESİ YAŞLILARIN YARDIMINA KOŞUYOR

Battalgazi Belediyesi, İçişleri Bakanlığı'nın koranavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik alınan sokağa çıkma yasağı kararının ardından oluşturduğu özel ekiplerle, ilçedeki yaşlı vatandaşların tüm ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmalarına devam ediyor.

balkan-turklerinin-cinari-cambazov-topraga-verildi

Balkan Türklerinin Çınarı, Cambazov Toprağa Verildi

Balkan Türklerinin Büyük Çınarı Prof.Dr. İsmail Cambazov bugün Sofya, Botunets Müslüman Kabristanında İkindi namazına müteakip toprağa verildi. Cenazeye Korona virüsü tedbirleri nedeniyle çok sayıda vatandaş katılma imkanı bulamasa da, başta Bulgaristan Cumhuriyeti Müslümanları Başmüftüsü Dr. Mustafa Haci katılırken ve müftülük temsilcileri ile yakınları katıldı.

vali-davut-gulun-sahin-beyin-sehit-olusunun-100-yildonumu-mesaji

Vali Davut Gül’ün Şahin Bey’in Şehit Oluşunun 100. Yıldönümü Mesajı

Değerli hemşehrilerim… 200 gönüllü fedaisiyle beraber Gaziantep’in Kurtuluşu’nda büyük bir mücadele veren ve “düşman askerleri cesedimi çiğnemeden Gaziantep’e giremez” diyen Şahin Bey’in şehadete yürüyüşünün 100. yıldönümünü yaşıyoruz.

tc--malatya-valiligi--il-hifzissihha-kurul-karari

T.C. MALATYA VALİLİĞİ İL HIFZISSIHHA KURUL KARARI

Ganyan bayileri sıkı denetim altında tutulacak

bakan-duyurdu-alacaklar-3-ay-ertelendi

Bakan duyurdu: Alacaklar 3 ay ertelendi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yeni tip korona virüse karşı KOBİ’lere kalkan olacak 3’lü koruma paketini açıkladı. Bakan duyurdu: Alacaklar 3 ay ertelendi

eczanelerde-risk-grubu-altindadir

Eczanelerde risk grubu altındadır

Corona virüs (covid-19) sebebi ile ülkemizde olağan üstü bir çaba ile günlerini gecelerini hastalara harcayıp bu yolda ailelerinden, evlerinden, fedakarlık yaparak bizlerin övgüsüne mashar olan sağlık çalışanları gibi bu övgüyü aynı şekilde hak eden eczane çalışanlarını unutmamak gerek...

2020-tokyo-olimpiyat-oyunlari-ertelendi

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları ertelendi

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Olimpiyatların 1 yıl sonraya ertelenmesi konusunda Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ile anlaşmaya vardıklarını açıkladı.

cetkoder-halka-ucretsiz-olarak-maske-ve-kolonya-dagitti

ÇETKODER HALKA ÜCRETSİZ OLARAK MASKE VE KOLONYA DAĞITTI

Kısa adı ÇETKODER olan yurt geneli örgütlü bulunan Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Mustafa Göktaş, içinde bulunduğumuz şartlar neticesi kendi imkânları ile edindikleri 5 bin adet maske ile 1000 şişe kolonyayı ücretsiz olarak halka dağıttı.

battalgazi-belediyesinde-nikahlar-korona-tedbirleri-ile-kiyiliyor

BATTALGAZİ BELEDİYESİ’NDE NİKAHLAR KORONA TEDBİRLERİ İLE KIYILIYOR

Battalgazi Belediyesi, daha önce aldıkları nikah tarihleri koronavirüs genelgesine denk gelen Meliha Elif ve Ali çiftinin nikâh merasimini, iki şahit eşliğinde maskeli olarak gerçekleştird

esenlik-sirketi-siparisleri-evlere-teslim-ediyor

Esenlik Şirketi siparişleri evlere teslim ediyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden, Esenlik, Belsos, Megsaş, Motaş şirketleri tüm imkânlarını Malatyalıların hizmetine sunuyor. Koronavirüs’ün ülkemizde de yayılmasının ardından hükümetin almış olduğu tedbirler sonrasında vatandaşların evlerinden çıkmadan ihtiyaçlarını temin etmeleri için Esenlik Şirketi gelen siparişleri evlere teslim etmeye başladı.

chp-gencliginden--anlamli-proje

CHP GENÇLİĞİNDEN ANLAMLI PROJE

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve bütün dünyaya hızla yayılan koronavirüs hastalığı sebebiyle, Türkiye’de bazı önlemler alındı. Alınan bu önlemlerin başında 65 yaş ve üzeri vatandaşların sokağa çıkması yasaklandı. Sokağa çıkma yasağı olan 65 yaş ve üzeri vatandaşların yardımına Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep Gençlik örgütü koştu.

yesilyurt-belediyesi-her-noktada-covid-19-tedbiri-uyguluyor

YEŞİLYURT BELEDİYESİ HER NOKTADA (COVİD-19) TEDBİRİ UYGULUYOR

“Virüse Karşı Önlemleri Artırdık” Yeşilyurt Belediyesi, tüm dünyayı kasıp kavuran ve Türkiye'de vaka sayısı giderek artan yeni tip Korona virüs (Covid-19) önlemleri kapsamında; Destek Müdürlüğü uhdesinde gerçekleşen ve canlı yayınlanan ihalelere katılanlara maske ve eldiven dağıttı.