canlı yayın
is-makinalarinin-teknik-ozellikleri-anlatildi

İŞ MAKİNALARININ TEKNİK ÖZELLİKLERİ ANLATILDI

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından alımı gerçekleştirilen 47 adet iş makinalarının teknik özellikleri hakkında firma yetkilisi Makine Yüksek Mühendisi Göndür Pusat tarafından basın mensuplarına bilgiler aktarıldı.

yok-baskani-prof-dr-sarac-mtu-senatosuna-katildi

YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç, MTÜ Senatosu’na katıldı

ükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Senatosu’nun toplantısına katıldı. Başkan Prof. Dr. Saraç’ın, MTÜ’nün uzaktan eğitim sistemi üzerinden gerçekleşen katılımında üniversitenin çalışmaları sunuldu.

31-sehre-kisitlamalar-15-gun-daha-uzatildi

31 şehre kısıtlamalar 15 gün daha uzatıldı

30 büyükşehirle Zonguldak'a kara, hava ve deniz yoluyla tüm giriş çıkışlara yönelik kısıtlamalar bu gece saat 00.00'dan itibaren 15 gün daha uzatıldı. Büyükşehir statüsündeki 30 ille Zonguldak'ta yaşayan/bulunan tüm vatandaşların belirtilen süre boyunca illerinde kalmaları esas olacak.

milli-dayanisma-kampanyasi-baslatildi

Milli Dayanışma Kampanyası Başlatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında ulusa seslendi. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

esnafa-gida-satisinda-uymasi-gereken-kurallar-anlatildi

ESNAFA GIDA SATIŞINDA UYMASI GEREKEN KURALLAR ANLATILDI

ESNAFA GIDA SATIŞINDA UYMASI GEREKEN KURALLAR ANLATILDI Malatya Büyükşehir Belediyesi Koronavirüs salgınına karşı çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

kadinlara-meme-kanseri-anlatildi

Kadınlara Meme Kanseri Anlatıldı

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanlığı tarafından 8 Mart Günü nedeniyle kadınlara meme kanseri anlatıldı.

vali-barus-kadin-jandarmalar-temali-fotograf-sergisinin-acilis-torenine-katildi

Vali Baruş, “Kadın Jandarmalar” Temalı Fotoğraf Sergisinin Açılış Törenine Katıldı

Vali Aydın Baruş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Malatya İl Jandarma Komutanlığında görevli kadın jandarmaların yaptıkları çalışmalar kapsamında çekilen fotoğrafların yer aldığı “Kadın Jandarmalar” temalı fotoğraf sergisinin açılış törenine katıldı

baskan-cinar-btcturk-yeni-malatyaspora-destek-ziyaretine-katildi

BAŞKAN ÇINAR, BTCTÜRK YENİ MALATYASPOR’A DESTEK ZİYARETİNE KATILDI

“Y.Malatyaspor’a Birlik ve Beraberlik Ruhuyla Sahip Çıkalım” Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Malatya’nın ortak değeri ve gözbebeğimiz olan Btc Türk Yeni Malatyaspor’umuz taraftarımızın vereceği destek, futbolcularımızın gayreti ve çabasıyla Konyaspor engelini 3 puanla aşacaktır. Gün birlik ve beraberlik günüdür.Y.Malatyaspor’a birlik ve beraberlik ruhuyla sahip çıkalım. Tüm taraftarlarımızı Konyaspor maçında destek vermeye çağırıyorum.” diye konuştu.

ogrencilere-yangin-aninda-yapilmasi-gerekenler-anlatildi

ÖĞRENCİLERE YANGIN ANINDA YAPILMASI GEREKENLER ANLATILDI

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından, Hekimhan Kaymakamlığı personellerine, Sakarya Ortaokulu öğrencilerine, Bahçeşehir Okulları öğrenci ve personeline yönelik yangın eğitimi veril

malatyadan-idlibe-yardim-eli-uzatildi

Malatya'dan 'İdlib'e Yardım Eli' uzatıldı.

Kızılay Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu özellikle idlib'de sınıra kadar yüzlerce insan geldi. Bu insanların bir çok ihtiyaçları var. Allah kimseyi vatanından ve yurdundan etmesin. Bu insanlarımız kışın zor şartlarında yaşıyorlar.

ceviz-yetistiriciliginde-yenilikler-ve-son-gelismeler-anlatildi

Ceviz Yetiştiriciliğinde Yenilikler ve Son Gelişmeler Anlatıldı

Malatya Kent Konseyi bünyesinde yeni oluşturulan Kırsal Kalkınma ve Kayısı Araştırmaları Çalışma Grubu ilk programını gerçekleştirdi. Bu kapsamda Kent Konseyi Toplantı Salonunda “Ceviz Yetiştiriciliğinde Yenilikler ve Son Gelişmeler” konulu söyleşi programı düzenlendi.

yesilyurtta-depremde-hasar-goren-binalarda-incelemeler-baslatildi

YEŞİLYURT’TA DEPREMDE HASAR GÖREN BİNALARDA İNCELEMELER BAŞLATILDI

“Vatandaşlarımızın Can ve Mal Güvenliği İçin Her Türlü Önlemi Alıyoruz” Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 6.8 şiddetindeki depremin ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile birlikte ilçe genelindeki evler ve işyerlerinde hasar tespit çalışmalarına başladıklarını söyledi.

malatyada-2019-yilinda-11-737-konut-satildi

Malatya’da 2019 yılında 11 737 konut satıldı.

Türkiye'de 2019 yılında 1 348 729 konut satış sonucu el değiştirdi. Malatya’da 2019 yılında 11 737 konut satıldı. Elazığ’da 2019 yılında 9 941 konut satıldı. Bingöl’de 2019 yılında 2 492 konut satıldı. Tunceli’de 2019 yılında 919 konut satıldı. Türkiye genelinde 2019 yılında 1 348 729 konut satış sonucu el değiştirdi Konut satışları 2019 yılında bir önceki yıla göre %1,9 azalarak 1 348 729 oldu. Türkiye genelinde konut satışları 332 508 ipotekli, 1 016 221 diğer satış türünde gerçekleşti. 2019 yılında ipotekli satışların payı %24,7 oldu. Türkiye'de 2019 yılında ilk el konut satışı 511 682, ikinci el konut satışı ise 837 047 olarak gerçekleşti. İlk el konut satış oranı %37,9, ikinci el konut satış oranı %62,1 oldu. Konut satışlarında 2019 yılında, İstanbul 237 675 konut satışı ve %17,6 pay ile ilk sırayı aldı. İstanbul'u, 132 486 konut satışı ve %9,8 pay ile Ankara, 79 221 konut satışı ve %5,9 pay ile İzmir izledi. En az satış ise 185 konut ile Ardahan'da oldu. Türkiye'de 2019 Aralık ayında 202 074 konut satıldı

mtude-patent-ve-marka-anlatildi

MTÜ’de patent ve marka anlatıldı

Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Malatya Turgut Özal Üniversitesi tarafından kariyer ve marka sohbetleri kapsamında düzenlenen ‘AR-GE ve Yenilik Ekosisteminin Fikri Mülkiyet Odaklı Dönüşümünde Üniversitelerin Rolü’ konferansına katıldı.

vali-barus-deneyap-teknoloji-atolyesi-tanitim-toplantisina-katildi

Vali Baruş "Deneyap Teknoloji Atölyesi" Tanıtım Toplantısına Katıldı

Vali Aydın Baruş, robotik kodlama, enerji teknolojileri, elektronik programlama, yapay zekâ, siber güvenlik, havacılık ve uzay gibi 10 farklı alanda eğitim verilen "Deneyap Teknoloji Atölyesi" tanıtım toplantısına katıldı.

vali-barus-denetim-seferberligine-katildi

Vali Baruş “Denetim Seferberliği”ne Katıldı

Vali Aydın Baruş “Denetim Seferberliği” kapsamında Tarım ve Orman İl Müdürü ve beraberindeki görevliler ile gıda denetiminde bulundu. İlimizde faaliyet gösteren çeşitli işletmelerin denetimine katılan Vali Baruş, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü görevlilerinin yapmış olduğu denetim ve incelemeleri yerinde gördü. İşletmelerin gıda güvenliği, saklama koşulları, sertifikaları, depoları vs. dikkatle incelendi.

vali-barus-24-kasim-ogretmenler-gunu-kutlama-programina-katildi

Vali Baruş, 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programına Katıldı

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Şehit Oğuzhan Günaydın Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programına Vali Aydın Baruş, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Selim Pilten, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, STK temsilcileri, okul yöneticileri ve öğretmenler katıldı

calik-puturgeye-kucuk-sanayi-sitesi-kurulmasi-calismalari-baslatildi

Çalık, 'Pütürge’ye Küçük Sanayi Sitesi kurulması çalışmaları başlatıldı'

AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, Pütürge’yi Organize Sanayi Bölgesi’ne dahil etmek için çalışmaların başlatılması talimatının verildiğini belirterek, Pütürge’ye ayrıca Küçük Sanayi Sitesi’nin kurulması çalışmalarının başlatıldığını da kaydetti.

dogansehir-atiksu-aritma-tesisi-icin-ilk-adim-atildi

DOĞANŞEHİR ATIKSU ARITMA TESİSİ İÇİN İLK ADIM ATILDI

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Doğanşehir’de kurulacak atıksu arıtma tesisi için ilk adımı attı. MASKİ Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş ve beraberindeki heyet Doğanşehir ilçesini ziyaret ederek kurulacak atıksu arıtma tesisi için incelemelerde bulundu.

baskan-guder-abdal-musa-birlik-lokmasi-gunune-katildi

BAŞKAN GÜDER, ABDAL MUSA BİRLİK LOKMASI GÜNÜ’NE KATILDI

Osman Güder:” Bu Tür Etkinlikler Bizim Birlik Ve Beraberliğimize Vesile Olmalıdır” Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Hz. İmam Zeynel Abidin Türbesi Vakfı ile Cem Vakfı ortak tarafından ortak düzenlenen Abdal Musa Birlik Lokması Günü’ne katıldı. Yapılan konuşmalarda birlik ve beraberlik mesajları verildi