canlı yayın

TÜRKİYE TOPLUMUNU BEKLEYEN TEHLİKE!

11 Aralık 2021 Cumartesi 09:22
-turkiye-toplumunu-bekleyen-tehlike

Daha benzer pek çok şey ifade edilebilir. Ancak sadece bunların tahakkuk etmesi bile bir toplum için büyük bir musibettir.

Mevcut iktisadi gidişatın, problemlerin yol açacağı tahribatlar, travmalar, yıkımlar:

1-Türkiye toplumu fakirleşecek; ucuz iş gücü olarak köle muamelesi görecek; yani, kendi vatanında parya olacak.

2-İşsiz ve aşsız kalan milyonların ocağında huzursuzluk tütecek. Eşler arasında hoşnutsuzluğun sonucu karakol ve mahkeme kapılarında bitecek.

3-Maddi imkansızlıklar nedeniyle evlenemeyen gençler bunalıma girecek; nikahsız beraberlikler artacak. Ve dolayısıyla aile yuvası, kendisini ayakta tutan temel direklerden mahrum kalacak.

4-Bin bir meşakkatle, zorlukla tahsil yaptırılan gençler işsiz kalacak veya düşük profilli işlerde çalışmak zorunda kalacaklar. Bu da hayal kırıklıklarına, mutsuzluğa vesile olacak.

5-İstikarsız ekonominin bir neticesi olarak borç-alacak hukuku ile ilgili ciddi sıkıntılar oluşacak. Yine 1990’ların çek-senet mafyası üreyecek ve ihkak-ı hak konuşulur olacaktır.

6-Ödenemeyen banka kredileri ve kredi kartları borçları nedeniyle hacizler aile kurumuna büyük darbe vuracaktır. İntiharlar, cinayetler artacaktır.

7-Bugün çok şikayetçi olduğumuz kadına karşı işlenen şiddet, öldürme, cinsel taciz ve tecavüzler artacaktır.

8-Toplum katmanları arasındaki gelir dağılımı bölüşümündeki fahiş fark bu katmanlar arasındaki hoşnutsuzluğu, husumeti artıracaktır. Zayıf ve güçsüz olanlar, haklarının diğerleri tarafından gasp edildiğini düşünerek onlara karşı kinleneceklerdir. Bu da beraberinde şiddet ve terörü tırmandıracaktır.

9-Piyasada iş bulamayan gençler yer altı mafya güçlerinin hedefi haline gelecektir. Bugün örneklerine şahit olduğumuz şekilde, bunları organize edip çeteleşmelere gidilecektir. Eroin, esrar tüketimi ve bağımlılığı artacaktır.

10-İktisadi yoksullukla birlikte adalete olan güvensizlik nedeniyle insanlar devlete karşı kinleneceklerdir. Bu da kamuya karşı işlenen suçları artıracaktır.

11-Belki de en önemlilerinden birisi de, yetersiz beslenmeden dolayı sağlıklı bir toplum olmaktan uzaklaşmamızdır. Bunun çok farklı çıktıları sözkonusu olabilir. Hem fizik ve hem de mental olarak sağlıksız bir nesil yetişecek. Türk parasının değer kaybetmesi nedeniyle yurt içinde üretilen/yetiştirilen en kaliteli ürünler ihraç edilecektir. Bu topraklarda üretilen değerler bu ülke insanı tarafından tüketilmeyecektir. 2 veya 3. Sınıf kalite ile yetinilecektir. Bugün dünyada, gelişmişliğin kişi başı tüketilen protein miktarıyla ölçüldüğü bir çağda bunun ne manaya geldiğini taktirinize bırakıyorum.

12-Yine önemli bir sonuç; Ülkenin beyin gücü, kendisini değerlendirmeyen vatanından kaçıp değer bulduğu diyarlara gidecek. Bu kaybın maddi değeri ölçülemez.

Daha benzer pek çok şey ifade edilebilir. Ancak sadece bunların tahakkuk etmesi bile bir toplum için büyük bir musibettir.

Çin modeli dedikleri daha çok yoksullaştırmadır; köleleştirmedir. Halkını köleleştirerek ülkenizin itibarını yerlerde süründürürsünüz. Nokta…
Misafir Kalem :
 FAHRETTİN DAĞLI
 

 

Haber Kaynağı: YHA

Haberin etiketleri:

Fahrettindağlı, Misafir, Kalem


Haber okunma sayısı: 669

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER