canlı yayın

OĞUZELİ'NDE SPORA HİBE DESTEĞİ

19 Aralık 2020 Cumartesi 21:32
oguzelinde-spora-hibe-destegi

Oğuzeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Proje Destek Sistemi ( PRODES ) kapsamında hibe almaya hak kazandı.

 

 Oğuzeli Kaymakamı Sayın Büşra UÇARın destekleriyle Oğuzeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Oğuzeli Halk Eğitimi Merkezi Spor  Kulübü Derneğinin ortaklaşa hazırladıkları ve başvuru yaptıkları   Oğuzelinde Spor İle Harekete Geç!   projesi, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Proje Destek Programı kapsamında 2020-M-313 nolu proje ile hibe almaya hak  kazanarak onaylanmış ve taraflarca  imzalanmıştır.

Oğuzeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan araştırmaya göre; Oğuzelinde pandemi nedeniyle evlerinde kısıtlamalar ve uzaktan eğitim ile hareketsiz kalan öğrencilerin sportif faaliyetler ile normal yaşama dönmesinde katkı sağlaması ve yeni yapılacak spor salonlarına hazırlık amacıyla, öğrencilerin sosyal yaşamında sportif ve sosyo-kültürel faaliyetler ile eğitim ihtiyacını karşılamak için proje Oğuzeli Halk Eğitimi Merkezi Spor  Kulübü Derneği tarafından yazılarak, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğüne sunulmuştur.

Projenin 2021 yılında bu sorunlara karşı hayata geçebileceği , somut çözümler  ortaya koyacağı kaydedildi. Projede sosyo-kültürel etkinliklere ve spora yer verildi. Öğrencilere yönelik Sağlık için Spor  , Milli Oyuncular Şehrimizde seminer ve panelleri, Ağaçlandırma gibi çevresel faaliyetler, Halk Oyunları ve sporun farklı branşlarında spor malzemeleri ve Oğuzeli Halk Eğitim Merkezi Spor Kulübünün Türkiye Hentbol Federasyonu Kadınlar 1.Ligde yaptığı müsabakalarda oynamasında katkı sağlayacaktır. Böylece geçen proje Oğuzelinde ihtiyaç olan, hem sportif faaliyetlere, hem materyallere, hem de seminerler ve kültürel faaliyetler ile Oğuzelinin kentsel yaşamında katkı sağlayacaktır. Proje yürütücülüğünün Oğuzeli Halk Eğitim Merkezi Spor Kulübü Başkanı Mikail Şahinin yapacağı projeye, Oğuzeli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Oğuzeli İlçe Milli Müdürlüğü paydaş kurum olarak destek verecektir.

 Oğuzeli İlçe Milli Eğitim Müdürü Necla İNAL proje hakkında yaptığı açıklamada  Proje hazırlık sürecinde destek veren Gaziantep Valisi Sayın Davut GÜLe, Oğuzeli Kaymakamı Sayın Büşra UÇARa, Gaziantep Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Sayın Özbey Tana, Oğuzeli Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ahmet GÖÇMENe ve projede görev alacak tüm paydaşlarımıza şükranlarımı arz ediyorum dedi. 



Haber okunma sayısı: 1262

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER