canlı yayın

Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Toplantısı Yapıldı

25 Aralık 2020 Cuma 20:27
kamu-universite-sanayi-isbirligi-toplantisi-yapildi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Taşra Teşkilatı Yönetmeliğine istinaden Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) İl Planlama ve Geliştirme Kurulu’nun 2020 Aralık ayı toplantısı Valimiz Davut GÜL başkanlığında videokonferans yöntemi ile yapıldı.

Sanayinin sorunlarının ve çözüm önerilerinin konuşulduğu toplantıya, ilgili kurumların, odaların ve üniversitelerin temsilcileri katılırken, toplantıda İlin sanayisine ilişkin politika ve stratejiler belirlenerek alınan kararlar ve sonuçlar Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na iletilecek.

Pandemi sürecinin Ülkemiz ve İlimiz sanayisini olumsuz etkilemesine rağmen sanayicilerimizin elinden geldiği ölçüde fedakarlık yaparak olumsuz etkileri azaltacak şekilde önlem almaya çalıştığının ifade edildiği toplantıda, Pandemi kaynaklı olumsuz etkilerin azaltılabilmesi ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından sağlanan desteklerden daha fazla yararlanılabilmesi için sağlayıcı kurum ve kuruluşların daha fazla bilgilendirme yapmasının gerekliliği konuşuldu. Özellikle yeni açılacak işletmeler için ve sağlık ile ilgili yapılacak yatırımların artması için teşvik edilmesi, başka alanlarda da orta ve orta-yüksek teknolojinin teşvik edilmesinin sağlanması yönünde çalışmalar yapılması da yine konuşulan konular arasında yer aldı.

Gaziantep Sanayi Odasının Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı desteği ile yürütmekte olduğu Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi içinde bulunan Örnek Fabrikanın üretim anlayışının yaygınlaştırılması hususunda da görüş birliğine varılan toplantıda İlin sanayisinin katma değeri yüksek ürün ve hizmetlere yönlendirilmesi, ticaret ve sanayi temsilci kuruluşları ile birlikte yön, hedef ve plan oluşturulması için çalışma yapılması konusunda da ortak bir görüşe varıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Sanayi İş birliği Projeleri kapsamında Üniversitelerin ve Kamu kuruluşlarının alımlarında “4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu”nun yerli ve milli ürünlere getirdiği avantajın dikkate alınarak bu ürünlere yönelinmesi ile ithalatın ve cari dengenin azalabileceği konusunda kurul bilgilendirildi. İlimizde ithal edilen ürünler için yerel temin imkanlarının ve bu yönde yapılacak yatırımların desteklenmesi de yine toplantı kapsamında karara bağlandı. 



Haber okunma sayısı: 1368

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER