canlı yayın
-aylin-cesur-istanbul-sozlesmesini-onaylayip-gerekliliklerini-yerine-getirmemek-ikiyuzluluktur

AYLİN CESUR: “İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİ ONAYLAYIP GEREKLİLİKLERİNİ YERİNE GETİRMEMEK İKİYÜZLÜLÜKTÜR

NOGAY: PERSONELİ MAĞDUR ETMEDEN, HİZMETLERİMİZİN VE MALİ POLİTİKAMIZIN DIŞINA ÇIKMADAN BİR ÜCRET ARTIŞI BELİRLEDİK GELERİ: DOĞU’DA İLK İMZA ATAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MALATYA OLDU Malatya Büyükşehir Belediyesi, 696 KHK ile kadroya geçen işçilerle toplu iş sözleşmesini imzaladı. Büyükşehir Belediyesi ve HAK-İŞ arasında yapılan toplu iş sözleşmesinde KHK’lı çalışan 2 bin 200 çalışana ortalama yüzde 20 zam yapıldı. Buna göre en düşük maaş alan işçiye yaklaşık 560 lira ücret artışı sağlanmış oldu.

minibus-tasimaciligi-geri-geliyor

Minibüs taşımacılığı geri geliyor

Minibüs taşımacılığı geri geliyor. Yaklaşık 6 yıldır Büyükşehir Belediyesi uhdesinde (MOTAŞ) yapılan

ferah-modern-ve-kaliteli-alanlara-sahip-guzel-bir-eseri-malatyaya-kazandiracagiz--

“FERAH, MODERN VE KALİTELİ ALANLARA SAHİP GÜZEL BİR ESERİ MALATYA’YA KAZANDIRACAĞIZ”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, eski SSK Hastanesinin bulunduğu 40 dönümlük alanda inşa edilecek olan ‘Yeşilyurt Belediyesi Yeni Hizmet Binası ve Millet Bahçesi’ alanında misafir ettiği AK Parti MKYK Üyesi ve Milletvekili Bülent Tüfenkçi’ye hazırlanan proje üzerinden geniş kapsamlı bilgiler paylaştı.

istanbul-sozlesmesi-kadinlarin-yillarca-suren-mucadelesininbir-urunudur-geri-adim-atilamaz

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ” KADINLARIN YILLARCA SÜREN MÜCADELESİNİNBİR ÜRÜNÜDÜR, GERİ ADIM ATILAMAZ….!!

Kadınlara Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadele Hakkındaki Avrupa Konseyi Sözleşmesi, kısa adıyla İstanbul Sözleşmesi 11 Mayıs 2011’de İstanbul’da Avrupa Konseyi tarafından kabul edilerek imzaya açılmış, 1 Ağustos 2014 tarihinde ise TBMM’de gurubu bulunan tüm siyasi partilerin desteğini alarak yürürlüğe girmiştir. Kadına yönelik şiddete karşı bağlayıcılığa sahip olan İstanbul Sözleşmesi, toplumun kadınlar ve erkekler için uygun gördüğü, sosyal olarak inşa edilen roller, davranışlar, etkinlikler ve yaklaşımlar anlamına gelen toplumsal cinsiyeti tanımlayan ilk uluslararası belge olma özelliğindedir. Sözleşme, “toplumsal cinsiyete dayalı” ayrımcılık ve şiddeti önlemeyi temel alırken; kadınlara yönelik şiddeti ve ayrımcılığı besleyen toplumsal cinsiyet klişeleri ve önyargıların da ortadan kaldırılmasını öngörmektedir.

vali-barus-ogrenciler-sportif-faaliyetlerden-geri-kalmamali

Vali Baruş, Öğrenciler Sportif Faaliyetlerden Geri Kalmamalı

Vali Aydın Baruş, voleybol sahası, futbol sahası ve basketbol sahası olmak üzere spor alanı eksikliği bulunan okullarda incelemelerde bulundu.

buyukelci-un-zamlari-geri-alinmali

BÜYÜKELÇİ: UN ZAMLARI GERİ ALINMALI

Yeni Koronavirüs hastalığı Covid-19 salgını nedeniyle tüm Türkiye’de olduğu gibi Malatya’da da önlemler aldıklarını açıklayan Malatya Fırıncılar Unlu Maddeler İmalatçıları Esnaf Odası Başkanı Mehmet Büyükelçi, “Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nün aldığı 25.03.2020 tarihli ve 1008194 sayılı kararı gereğince pide ve diğer unlu maddelerimizin müşteriye sunumu sırasında hijyen kurallarımızı en üst seviyeye çıkarmamız sebebiyle ambalaj malzemelerini kullanım oranlarımızdaki artış maliyetlerimizi de önemli ölçüde artırdı.

geri-donusum-cevre-teknolojileri-ve-sifir-atik-fuarina-katilan-baskan-gurkan

Geri Dönüşüm Çevre Teknolojileri ve Sıfır Atık Fuarına katılan Başkan Gürkan

SIFIR ATIK DOĞAYA SAYGININ İFADESİDİR CNR Expo-İstanbul Fuar Merkezi`nde 17-20 Ekim 2019 tarihleri arasında EnTech Sıfır Atık Forumu gerçekleştirildi. EnTech Geri Dönüşüm Çevre Teknolojileri ve Sıfır Atık Fuarı'na,Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Geri dönüşüm ve atık endüstri temsilcileri ile yerel yönetimlerin yöneticileri katıldı.

vali-gul-gaziantep-hepimizin-ortak-degeri

Vali Gül, “Gaziantep hepimizin ortak değeri”

Gaziantep Kent Konseyi 5’inci Seçimli Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Vali Gül burada yaptığı konuşmada Gaziantep’in şehirde yaşayan herkesin ortak değeri olduğunu kaydetti

annelerimize-hak-ettikleri-degeri-vermeliyiz

“ANNELERİMİZE HAK ETTİKLERİ DEĞERİ VERMELİYİZ”

Başkan Gürkan, “Dünyada tüm insanların anne merhametine, şefkatine ve adaletine çok daha fazla ihtiyacı olduğu bu günlerde sevginin, sabrın ve merhametin kaynağı olan annelerimizin anneler gününü kutluyorum”

milletvekili-mehmet-celal-fendoglukadinin-turk-toplumunda-degerine-ve-onemine-dikkat-cekti

Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu,Kadının Türk toplumunda değerine ve önemine dikkat çekti

MHP(Milliyetçi Hareket Partisi)Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu,Kadının Türk toplumunda değerine ve önemine dikkat çekerek , kadının ülke gelişiminde önemli bir faktör olduğunu belirtti.

rektor-karabulut-ilk-500-universite-arasina-girmek-hayal-degil

Rektör Karabulut: “İlk 500 üniversite arasına girmek hayal değil”

Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde (MTÜ) görevli akademisyenlere yönelik olarak, “Üniversitemizin dünya sıralamasında yerini alması için gerekli yaklaşımları belirlemek” konulu seminer düzenlendi.