canlı yayın

ÖMER YILMAZ'IN KALEMİNDEN--MAKARA GERİYE SAR

11 Kasım 2021 Perşembe 17:09
omer-yilmazin-kaleminden--makara-geriye-sar

Şu yaş makarası var ya nasıl dönüyor. Durmaz mısın sen hep saracak mısın günleri ayları yılları sar da sar makara dolacak bir gün yerinde indirilecek ve başka makaralar asılacak bunlarda inecek yeniden asılacak dolacak inecek devam edecek böyle.

İşte bu şekilde saran makaram olsa da birden geriye sarsam, sarsam da yeniden başlayayım her şeye. Yeniden başlasın her şey yalnız bir istisna ile bugünün imkan ve bu günün şartları ile makaram geriye sarılsın yoksa ne olacak geriye sarılma ile yine bildiğim yaşadığım yada yaşadığımı sandığım günler gelecek ki hiç ama hiç istemem. Artık makara geriye sarıldı, bugün itibariyle bu günün şartları ile hayat artık dimdik karşındayım.

Yaşanacak dünyam artık benim için daha da bir başka bir güzel bende daha mutlu kim olabilir. Dünyada her şeyin bir değer kıymeti vardır. Bu değer ve kıymetin ölçüsü kişiden kişiye değişmesi çok normal sayılır. Zira ona ait olma isteği ya da onunla olma isteğinin şiddet ve ölçüsü ne kadar kuvvetli, heyecanlı ve azimli ise değeri de o kadar çok sayılır. İşte senin benim yanımdaki değer ve kıymetinin ölçüsüne bu dünyada ki bunu ifade edecek ölçü adlarının hiç birisi yetmez. Senin değer ölçün bunlarla ifade etmek sana yapılan en büyük yanlış sayılır ve sayarım. Senin ölçün yerine ancak başka bir kavram olan kendimin itibar ve ölçüsünün senin yanında ki değer ile ölçerim ki bu bile yeterli olmayabilir.

Şimdi ne olacak bu dünya, makara geriye sarıldı artık güçlü ve hırslıyım ne yapmalıyım. Almalıyım öcümü mutlaka bu zamanda ancak kimde ve nasıl almalıyım. Alırken de yeni yeni yaralar yeni yeni feryatlar da açmamalıyım. Ya da buna meydan vermemeliyim. İşte işin sırrı da burada olmalı. Yaşananların hesabını sorarken düzende sandığımız düzeni de elinde kaydırıp götürmemektir. Yoksa suçlu yok da suçlu ben miyim ya da hayat merdiveninde yalnız tırmanış mı suçlu, kim bilir bu sır bilinmezlerin içinde mi gizli.

Neyse ki makara geriye getirdi artık dünya bir başka güzel, mavi daha mavi, yeşil daha da yeşil oldu. Yaşadığımı sandığım yaşamadığımı, yeniden mi yaşıyorum ne yapıyorum bilmiyorum varsın olsun, olsun da yaşamadıklarımızı bari bu defa yaşayalım. Yaşayalım da bir ömür özlem bu şekilde son bulsun. Geride misin, rüyada mısın nerede isen orada kal da uyandırmasınlar seni, uyandırmasınlar ki mutluluğun bari şimdilik bozulmasın. Hiç değilse bunu da çok görmesinin bu dolmak üzere olan makara. 



Haber okunma sayısı: 2648

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER