canlı yayın
bilim-kurulu-uyesi-acikladi-eylulde-10-merkezde-basliyor

Bilim Kurulu Üyesi açıkladı! Eylül'de 10 merkezde başlıyor

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, Kovid-19´a karşı Çin ile Almanya ve ABD´nin ortak yürüttüğü iki ayrı aşı çalışmasının son aşaması olan Faz 3

62-yilda-44-milli-park-ilan-edildi-

62 yılda 44 milli park ilan edildi

Gürer: “Milli parklar, gerektiği gibi korunuyor mu?” CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 1958 yılından bu yana ülkemizde 44 adet milli park ilan edildiğini, milli parkların toplam alanının ise 880 bin hektar olduğunu açıkladı.

kktcde-83-yasindaki-son-korona-hastasi-taburcu-edildi-

KKTC’de 83 yaşındaki son korona hastası taburcu edildi

Korona virüs salgını etkisini arttırmaya devam ederken, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) sevindiren haber geldi.

600-bin-maske-buyuksehir-belediyesine-teslim-edildi

600 Bin Maske Büyükşehir Belediyesine Teslim Edildi

Mil-May Tekstil tarafından Büyükşehir Belediyesi için üretilen 600 bin maske, düzenlenen bir program ile teslim edildi. Malatya Büyükşehir Belediyesinde gerçekleştirilen programa, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Mil-May Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Tanrıverdi, 2. Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Vahap Erdem ile basın mensupları katıldı.

eski-cezaevi-arguvan-belediyesine-devredildi

Eski cezaevi Arguvan Belediyesine devredildi

Arguvan eski cezaevi, Belediyeye devredildi. AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, kapatılan Arguvan Cevzaevi binasının Arguvan Belediyesine devir edilmesi tekliflerinin onaylandığını açıkladı. Cezaevi'nin Belediyeye devredilmesi ile ilgili konuşan Milletvekili Çalık, "Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş ve AK Parti İlçe Başkanımız Kudret Kılıç ilçede kapatılan cezaevi binasını Arguvan Belediyesi'ne devrini istemişlerdi. Bizde Adalet Bakanımıza ilettik ve bugün itibarıyla onaylandı. Arguvan Belediyesi'ne Sosyal Tesis yapılmak üzere devredildi. Arguvanlı hemşehrilerime hayırlı olsun. Adalet Bakanımız Abdulhamit Gül’e teşekkür ediyorum" diye konuştu.

rektor-karabulut-23-nisan-1920-anadoluda-yeniden-var-olmanin-tarihe-kaydedildigi-gundur

Rektör Karabulut; '23 Nisan 1920; Anadolu’da yeniden var olmanın tarihe kaydedildiği gündür'

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 100. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında, “23 Nisan 1920 tarihi; milletin egemenliğinin bütün saldırı ve zorluklara göğüs gerilerek ilan edildiği destansı bir gün, bir dönüm noktası, Anadolu’da yeniden var olmanın tarihe kaydedildiği gündür.” Dedi.

190-adet-yuz-siperligi-il-emniyet-mudurlugune-teslim-edildi

190 Adet Yüz Siperliği İl Emniyet Müdürlüğüne Teslim Edildi.

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk, Polis Haftası dolayısıyla Bilim ve Sanat Merkezlerimizde (BİLSEM) üretilen yüz koruyucu siperliklerin emniyet güçlerine ücretsiz olarak ulaştırılacağını bildirdi. Bu kapsamda fedakarca çalışan emniyet güçlerimiz için Malatya Yeşilyurt ve Battalgazi BİLSEM tarafından üretilen 190 adet yüz koruyucu siper ücretsiz olarak İl Emniyet Müdürlüğüne teslim edildi.

infaz-duzenlemesi-tbmmde-kabul-edildi-90-bin-kisiye-tahliye

İnfaz düzenlemesi TBMM'de kabul edildi! 90 bin kişiye tahliye

İnfaz düzenlemesi TBMM'de kabul edildi! 90 bin kişiye tahliye

arapgir-ilcesi-buyuksehir-belediyesi-trafindan-dezenfekte-edildi

ARAPGİR İLÇESİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TRAFINDAN DEZENFEKTE EDİLDİ

Koranavirüs’ün ülkemizde görülmesi ile birlikte birçok tedbir alarak çalışmalarını yoğunlaştıran Malatya Büyükşehir Belediyesi dezenfekte çalışmaları ile ilçelerde de çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

uefadan-euro-2020-karari-1-yil-erteleme-teklifi-kabul-edildi

UEFA'dan EURO 2020 kararı! 1 yıl erteleme teklifi kabul edildi

UEFA, 12 farklı şehirde oynanması planlanan EURO 2020'yi koronavirüs salgını nedeniyle erteleme teklifini 55 üye ülkeye, 250 kulübü temsil eden Avrupa Kulüpler Birliği'ne ve oyuncuları temsil eden FIFPro'ya sundu.

sayin-valimizin-12-mart-istiklal-marsinin-kabul-edildigi-gunu-ve-mehmet-akif-ersoyu-anma-gunu-mesajlari

Sayın Valimizin 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabul Edildiği Günü Ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Mesajları

İstiklal Marşı Türk Milletinin bağımsızlık aşkının, imkânsızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın, azim ve bin bir fedakârlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş en müstesna örneğidir.

gures-milli-takim-kampina-davet-edildiler

GÜREŞ MİLLİ TAKIM KAMPINA DAVET EDİLDİLER

24 Ocak – 06 Şubat 2020 tarihleri arasında Afyonkarahisar’da yapılan Grekoromen Güreş Şampiyonasında Türkiye Şampiyonu olan ilimiz sporcusu Hamza KURAK Milli Takım Kampına davet edildi.

okullar-bir-gun-daha-tatil-edildi

Okullar bir gün daha tatil edildi

Malatya İli genelinde, devam eden olumsuz hava koşullarının devam etmesine bağlı olarak kara yollarında oluşan buzlanma dolayısıyla ulaşımda yaşanan sorunlar nedeniyle, öğrencilerimizin ve personelin güvenliğinin sağlanması bakımından, İlimize bağlı tüm ilçelerde bulunan Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı her tür ve derecedeki resmi - özel örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel eğitim kursları ile diğer kamu, kurum kuruluşlarına ait kreş ve okul öncesi eğitim kurumlarının, 14 Şubat 2020 Cuma günü (1) bir gün süre ile tatil edilmesine karar verilmiştir.

yesilyurt-afadin-acikladigi-afet-etkinlik-alanina-dhil-edildi

YEŞİLYURT, AFAD’IN AÇIKLADIĞI AFET ETKİNLİK ALANINA DÂHİL EDİLDİ

“Devletimizin Şefkatli Eli Depremzedelerin Üstündedir” 6,8 büyüklüğündeki Elazığ-Malatya Depreminden ciddi seviyede etkilenen Yeşilyurt İlçesi, Doğanyol, Pütürge, Kale ve Battalgazi ile birlikte AFAD’ın açıklamış olduğu afet etkinlik alanına dâhil edildi.