canlı yayın

Eski cezaevi Arguvan Belediyesine devredildi

24 Nisan 2020 Cuma 17:04
eski-cezaevi-arguvan-belediyesine-devredildi

Arguvan eski cezaevi, Belediyeye devredildi. AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, kapatılan Arguvan Cevzaevi binasının Arguvan Belediyesine devir edilmesi tekliflerinin onaylandığını açıkladı. Cezaevi'nin Belediyeye devredilmesi ile ilgili konuşan Milletvekili Çalık, "Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş ve AK Parti İlçe Başkanımız Kudret Kılıç ilçede kapatılan cezaevi binasını Arguvan Belediyesi'ne devrini istemişlerdi. Bizde Adalet Bakanımıza ilettik ve bugün itibarıyla onaylandı. Arguvan Belediyesi'ne Sosyal Tesis yapılmak üzere devredildi. Arguvanlı hemşehrilerime hayırlı olsun. Adalet Bakanımız Abdulhamit Gül’e teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Eski cezaevinin Belediyeye devredilmesinden sonra sosyal tesis olarak değerlendirileceğini belirten Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş'da
"İlçemizde bulunan cezaevinin kapatılması sonucu atıl durumda kalmaması ve daha önce cezaevi olarak hizmet veren bina ve alanın Arguvanlılara sosyal tesis ve üretim tesisi olarak hizmet vermesi için girişimlerde bulunduk. İki defa olumsuz görüş bildirilmesine rağmen İl Milletvekilimiz Öznur Çalık hanımefendinin destekleriyle cezaevi Arguvan Belediyesi'ne tahsis edildi. Bu konuda ilgi ve desteklerini esirgemeyen Prof. Dr. Sezai Yılmaz Hocama, Malatya Milletvekilimiz Veli Ağbaba'ya ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık Hanımefendiye teşekkürlerimi iletiyorum." ifadeleriyle Belediye ye devredilmesi konusunda emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak. arguvanhaber.com  



Haber okunma sayısı: 1258

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER