canlı yayın
baskan-guderden-ogretmenler-gunu-mesaji

BAŞKAN GÜDER’DEN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımlayarak, “Gelecek nesli bir hamur misali ellerinde yoğuran, ona şekil veren ve ideal hedefler aşılayan hakları asla ödenmez öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarım” dedi.

battalgazi-belediyesi-ekiplerinin-asfalt-mesaisi-suruyor

BATTALGAZİ BELEDİYESİ EKİPLERİNİN ASFALT MESAİSİ SÜRÜYOR

Battalgazi Belediyesi, ilçe genelinde vatandaşlara sağlıklı, konforlu ve kaliteli ulaşımın sağlanması amacıyla asfalt serme çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Yol yapım ve yenileme çalışmaları kapsamında son olarak ekipler, Orduzu mahallesinde sıcak asfalt serimi gerçekleştirdi.

baskan-cinar-seyhbayram-mahallesindeki-donusum-yatirimlarini-inceledi

BAŞKAN ÇINAR, ŞEYHBAYRAM MAHALLESİNDEKİ DÖNÜŞÜM YATIRIMLARINI İNCELEDİ

“Yeşilyurt’umuzu Bir ve Beraber Hareket Ederek Güzelleştiriyoruz” Şeyhbayram mahallesinde gerçekleşen değişim ve dönüşüm yatırımlarını inceleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Bize inanıp böylesine ulvi bir göreve getiren değerli hemşerilerimizin hayat standartlarını yükseltmek, ulaşım konforlarını artırmak ve daha güzel alanlarda yaşamalarını sağlamak adına çalışıyoruz. Hemşerilerimizle bir ve beraber hareket ederek ilçemizin her mahallesini güzelleştiriyoruz.” diye konuştu.

atil-vagon-fabrikasi-yerine-kizilay-3-fabrika-kuruyor

ATIL VAGON FABRİKASI YERİNE KIZILAY 3 FABRİKA KURUYOR!

GÜRKAN: ÜRETİM TESİSLERİ MALATYA İSTİHDAMINA BÜYÜK KATKI SUNACAK Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya’da Afet Barınma Sistemleri Fabrikası ile Çadır ve Tekstil Fabrikası inşasının devam ettiği alanı ziyaret ederek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler aldı. Atıl vaziyetteki Vagon Onarım Fabrikası’nın dönüştürülmesiyle başlayan süreci yakından takip eden Başkan Gürkan, Kızılay’ın yaptığı fabrikaların tamamlanmasıyla Türkiye’nin ve Orta Doğu’nun en büyük merkezinin Malatya’da olacağını söyledi.

baskan-sadikoglu-tarim-bakani-ile-bir-araya-geldi

Başkan Sadıkoğlu, Tarım Bakanı ile bir araya geldi

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Ankara Ticaret Borsası (ATB) Et Borsası’nı ziyaret etti.

tarihi-yesilyurt-konaklarinda-ki-azet-baci-bez-bebek-uretimi-dikkat-cekiyor

TARİHİ YEŞİLYURT KONAKLARINDA Kİ ‘AZET BACI’ BEZ BEBEK ÜRETİMİ DİKKAT ÇEKİYOR

“Azet Bacı Bez Bebeklerimiz Yoğun İlgi Görüyor” Yeşilyurt Belediyesi tarafından yapılan restorasyon ve yenileme çalışmalarından sonra geleneksel hüviyetine yeniden kavuşan Tarihi Yeşilyurt Konaklarında yer verilen Yeşilyurt Derme Kadın Kooperatifi, Kadim Çırmıhtı ile özdeşleşmiş ‘Azet Bacı’ bez bebeklerinin üretimini yaparak, bölgeyi ziyaret edenlerin beğenisine sunuyor.

malatya-tsoda-ozel-egitim-sektorunun-sorunlari-masaya-yatirildi

Malatya TSO’da özel eğitim sektörünün sorunları masaya yatırıldı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde Malatya’da faaliyet yürüten özel eğitim kurumlarının ve kişisel gelişim kurslarının temsilcileri bir araya geldi.

tc--malatya-valiligi--il-emniyet-mudurlugu

T.C. MALATYA VALİLİĞİ İl Emniyet Müdürlüğü

KOM Şube Müdürlüğünce 2863 SKM Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında yapılan çalışmalar neticesinde

btp-lideri-huseyin-bas-dolar-fren-tutmayacak

BTP Lideri Hüseyin Baş: Dolar fren tutmayacak

Türkiye ekonomisindeki sorunların tek başına faiz artırarak ya da düşürerek çözülemeyeceğini kaydeden BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, "Faiz artırmak gibi kararlar Dolar kurunu kısa vadede frenlese de uzun vadede isteneni veremeyecektir" dedi.

battalgazinin-gelisiminin-onundeki-engeller-bir-bir-asiliyor

BATTALGAZİ’NİN GELİŞİMİNİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER BİR BİR AŞILIYOR

Mimarlar Odası Malatya Şube Başkanı Yunus Emre Fidanel ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret eden Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Orduzu ve Hanımınçiftliği mahallelerini kapsayan yaklaşık 1600 hektarlık alanda 1/1000 ölçekli uygulama İmar Planı hakkındaki komisyon raporunun kabul edildiğini ve uzun zamandır üzerinde çalışılan bu gelişme sonrasında Battalgazi’nin gelişiminin önündeki önemli bir engelin daha aşıldığını belirtti.

tc--malatya-valiligi--il-emniyet-mudurlugu

T.C. MALATYA VALİLİĞİ İl Emniyet Müdürlüğü

KOM Şube Müdürlüğünce gümrük kaçağı malzemelerin yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda

baskan-cinar-sahnahan-yesil-konakda-genclerin-taleplerini-dinledi

BAŞKAN ÇINAR, ŞAHNAHAN YEŞİL KONAK’DA GENÇLERİN TALEPLERİNİ DİNLEDİ

“Milli Ve Manevi Değerlere Sahip Bir Nesil İçin Çalışıyoruz” Şahnahan Yeşil Konak’ta ki eğitim faaliyetlerine katılan gençlerle sohbet eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Devletimizi ve milletimizi daha güçlü ve daha müreffeh bir seviyeye ulaştırmak için omuzlarımızda ki yükün ağırlığını bilerek çalışmalı ve her alanda daha üretken olmalıyız.” dedi.

aylin-cesur-butceyi-vatandasin-sagligi-yerine-israfa-ve-betona-ayirdiniz

AYLİN CESUR: BÜTÇEYİ VATANDAŞIN SAĞLIĞI YERİNE İSRAFA VE BETONA AYIRDINIZ

EHİR HASTANELERİ CUMHURİYET TARİHİ BOYUNCA BİZİ EN FAZLA BOYUNDURUK ALTINA ALAN VE MEMLEKETİ YOKLUĞA MECBUR BIRAKAN EN ÖNEMLİ İSRAFLARDAN BİRİ İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nun Sağlık Bakanlığı bütçesi üzerine görüşülürken yaptığı konuşmalarda iktidarın on sekiz yıl boyunca yaptığı yanlış sağlık harcamalarını eleştirdi. Cesur’un gündeminde bugüne kadarki bütçelerin vatandaş sağlığı yerine israfa ve betona harcanmasının yanında şehir hastanelerinin bütçeye getirdiği ağır yük vardı. Aylin Cesur komisyon görüşmelerinde, kullandığı istatistiklerle yine öne çıkarken, Türkiye’nin israflar sebebi ile sağlık alanında başka pek çok ülkenin gerisinde kaldığını kıyaslamalı bir şekilde ortaya koydu.

gozukara-maalesef-sehit-ve-gaziler-istismar-ediliyor

Gözükara, Maalesef Şehit ve Gaziler İstismar Ediliyor

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Malatya Şube Başkanı Mustafa Gözükara, Maalesef Bazıları Tarafından Şehit ve Gazilerin İsimleri Kullanılarak İstismar ve Mağdur Ediliyor.

kadin-girisimciler-istisare-toplantisinda-bulustu

KADIN GİRİŞİMCİLER İSTİŞARE TOPLANTISINDA BULUŞTU

BAŞKAN GÜDER: “KALKINMA HEDEFLERİNİN EN ÖNEMLİ AYAĞI KOOPERATİFÇİLİKTİR” AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın başkanlığında Battalgazi’nin Kalbi Kadın Kooperatifi’nin ev sahipliğini yaptığı Girişimci Kadın Kooperatifi istişare toplantısı, Battalgazi Belediyesi konferans salonunda düzenlendi. Toplantıda konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Kalkınma hedeflerinin en önemli ayağı Kooperatifçiliktir ve bizler Kooperatifçiliğe büyük önem veriyoruz” dedi

maski-malatyaya-ek-bir-su-kaynagi-daha-buldu

MASKİ, MALATYA’YA EK BİR SU KAYNAĞI DAHA BULDU!

BAŞKAN GÜRKAN: “SANİYEDE 400 LİTRELİK BU KAYNAK BÖLGEMİZ İÇİN HAYATİ ÖNEME SAHİP” Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) tarafından yapılan çalışmalar sonrasında Melet Deresi’nde bulunan yeni su kaynağının ardından Sütlüce, Tepeköy, Topraktepe Mahallelerinin ve bölgenin ihtiyaçlarını karşılayacak yeni bir su kaynağı daha keşfedildi. Yaklaşık 400 litre suyun bulunduğu alanda MASKİ tarafından çalışmalara başlanıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yeni su kaynağının bulunduğu alanda yaptığı incelemede, mevcut su kaynağına ilk defa ek kaynak verilerek kurak geçen dönemlerde yaşanması muhtemel su sıkıntısının böylelikle giderilebileceğini söyledi.

milletvekili-aylin-cesur-gencler-neden-oy-moy-yok-dedi-komisyonda-anlatti

MİLLETVEKİLİ AYLİN CESUR “GENÇLER NEDEN ‘OY MOY YOK’ DEDİ” KOMİSYONDA ANLATTI

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçesi üzerine görüşülürken yaptığı konuşmalarda hükümetin gençlik politikalarını eleştirdi, gençlerin sorunlarını bir bir anlattı. Konuşmasında kullandığı istatistiklerle dikkat çeken Cesur, mevcut politikalar yerine uygulanması gereken gençlik politikalarının neler olması gerektiğini sıralayarak, İYİ Parti’nin sadece var olan politikaları eleştirmek yerine iktidara aday yapıcı bir muhalefet ortaya koyduğunu bir kez daha gösterdi.

milletvekili-aylin-cesur-gencler-neden-oy-moy-yok-dedi-komisyonda-anlatti

MİLLETVEKİLİ AYLİN CESUR “GENÇLER NEDEN ‘OY MOY YOK’ DEDİ” KOMİSYONDA ANLATTI

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçesi üzerine görüşülürken yaptığı konuşmalarda hükümetin gençlik politikalarını eleştirdi, gençlerin sorunlarını bir bir anlattı. Konuşmasında kullandığı istatistiklerle dikkat çeken Cesur, mevcut politikalar yerine uygulanması gereken gençlik politikalarının neler olması gerektiğini sıralayarak, İYİ Parti’nin sadece var olan politikaları eleştirmek yerine iktidara aday yapıcı bir muhalefet ortaya koyduğunu bir kez daha gösterdi.

baskan-guder-inonu-caddesi-esnaflarini-gezdi

BAŞKAN GÜDER, İNÖNÜ CADDESİ ESNAFLARINI GEZDİ

BAŞKAN GÜDER: “COVİD-19 YENİ TEDBİRLERİNE RİAYET EDELİM” İnönü Caddesi’nde bulunan esnafları ziyaret ederek sorun ve talepleri dinleyen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 20 Kasım Cuma günü saat 20.00'den itibaren geçerli olacak Covid-19 yeni tedbirlerine mutlaka riayet etmek gerektiğini belirtti. Başkan Güder, yol boyunca karşılaştığı vatandaşlarla da sohbet etmeyi ihmal etmedi.

gurer-pancar-taban-fiyatini-belirlerken--seker-kanunu-hice-saymislar

Gürer: “Pancar taban fiyatını belirlerken ‘Şeker Kanunu’ hiçe saymışlar”

Bakan şekerpancarı taban fiyatını savunamadı CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in şekerpancarı alım fiyatının belirlenmesindeki gecikmenin nedenini sorduğu önergesine, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yanıt verdi.