canlı yayın

GÜREŞ ATA SPORUMUZDUR

15 Ekim 2012 Pazartesi 10:26
gures-ata-sporumuzdur

Bakan Yılmaz. Yaptığı “Cihana Türk gibi sözünü bizim cihan pehlivanları taşımıştır.

 

   Tokat/ Erbaa 23. Geleneksel Hüseyin Şahin Yağlı güreşleri Organize sanayi bölgesinde yapılan güreş sahasında gerçekleşti.

     Geleneksel güreş müsabakalarına Kırkpınar pehlivanları kıyasıya mücadele ederek güreş severleri unutulmaz dakikalar yaşattılar. Güreş müsabakalarına Milli savunma bakanı İsmet Yılmaz da katılarak güreş severlerin heyecanını ikiye katladı. Tokat merkezde bir işyerinin açılışını yapmak için Tokat’a gelen Milli savunma bakanı İsmet Yılmaz, açılış sonrası Erbaa Hüseyin Şahin geleneksel yağlı güreşlerine katıldı.  
Bakan Yılmaz, Erbaa’ya gelişinde kalabalık bir protokol ve partili vatandaşlar tarafından karşılandı. Bakan güreş sever vatandaşları selamlayarak protokolde ayrılan yerine oturdu.

     Kısa süre yağlı güreşleri izleyen bakan daha sonra başpehlivanların yapacağı müsabaka öncesi kura çekilişlerini yaptı. Bakan Yılmaz. Yaptığı konuşmasında;      Cihana Türk gibi sözünü bizim cihan pehlivanları taşımıştır. Kurt Dereli bir yerde, Yaşar Doğu bir yerde Ahmet Ayuk, bir yerde bu bizim geleneğimiz ayrılmaz bir parçamız Ata sporu diyoruz. Burada Cazgır başının meydanda söylediklerini gösterirsen bu Türk Toplumunun felsefesini de gösterir, gerçek zenginlik gönül zenginliğidir diye. Kendine güvenme işine güven, ekmeğine güven kendini ekmeğini hor görme bunun altında yüzyılların getirmiş olduğu bir kültür yatmakta. İşte bu kültürü yaşatmak lazım. Bu bizi biz yapar. Bu kültür bizi geçmişten alır geleceğe taşır. Tabi burada yağlı güreşleri görüyoruz. En az Kırkpınar güreşleri kadar çok büyük bir rekabet içerisinde, dürüstlük, adalet içinde geçiyor. Erbaalıları tebrik ediyorum. Ve hizmet verenleri de tebrik ediyorum. Tabi Türk güreşlerinin tarihte hak ettiği yere ulaşması lazım. Kara kucakla, yağlı güreşle hem diğer çeşitleri ile çok iyi bir yere gelmesi lazım. Hükümetimiz genç bir spor bakanıyla sporun her alanına teşvik ediyor. İşte teşvik ettiğimiz alanlardan biriside güreş inşallah yağlı güreşimizde Türk güreşi de daha iyi bir yara gelecektir. Kendin çal kendin oyna olmaz, yurt içinde bu yarışmalarda olmaz, gönül arzu eder ki bir buradan yetişenleri biz dünya olimpiyatlarında dünya şampiyonalarda Türk sporcuları kürsüye çıkartalım diyorum. İnşallah bu süreç içinde oda olur diyorum.’’ Dedi.

     Bakan Yılmaza konuşmasının ardında Hüseyin Şahin’in ağalık tespihi Erbaa belediye başkanı Ahmet Yenihan tarafından hediye edildi. Bakan Yılmaz, müsabaka sonrası dereceye girenlere madalya ve ödüllerini verdi.   

Haber Kaynağı: BAKIŞ

Haberin etiketleri:

Erbaa, Yağlı Güreş, Bakan Yılmaz


Haber okunma sayısı: 4907

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER