canlı yayın

Eroğlu,Bazıları diyor ki, demokratikleşme paketini efendim biz bunu zorla aldık.

04 Ekim 2013 Cuma 12:07
eroglubazilari-diyor-ki-demokratiklesme-paketini-efendim-biz-bunu-zorla-aldik

Bakan Eroğlu, daha sonra konuşmasının ardından gazetecilerin demokratikleşme paketi sorusuna ise,’Başbakan açıkladı paketi gayet güzel biz zaten demokratikleşme insan hak ve hürriyetler, özgürlükler konusunda en büyük adımları biz attık.

     Orman ve su işleri bakanı Veysel Eroğlu, bir dizi ziyaret ve açılışlarda bulunmak için Tokat’a geldi. Bir gazetecinin demokratikleşme paketi sorusuna  Eroğlu; ‘’Başbakan açıkladı paketi gayet güzel biz zaten demokratikleşme insan hak ve hürriyetler, özgürlükler konusunda en büyük adımları biz attık. Bunlar insan için, yalnız şunu ifade edeyim,  bazıları diyor ki,  efendim biz bunu zorla aldık. Yok öyle bir şey yani biz hükümetimizin biliyorsunuz bu programındaydı.’’dedi.
     Tokatta bir dizi açılışa katılmak için gelen Orman ve Su işleri bakanı Veysel Eroğlu’nu partiler ve protokol karşıladı. İlk Tokat valisi Mustafa Taşkesen’i makamında  ziyaret eden Bakan Eroğlu, hazineye ait olan boş orman alanlarını orman köylerinde yaşayan köylü vatandaşların yaşamlarını sürdüre bilmek ve ekonomik anlamda gelir sağlamaları konusunda bu alanları ceviz ağaçları dikerek dolduracaklarını ve ağaç meyvesini verince de bu gelirlerin köylüye ait olacağını vurguladı.

     Bakan Eroğlu, daha sonra konuşmasının ardından gazetecilerin demokratikleşme paketi sorusuna ise,’Başbakan açıkladı paketi gayet güzel biz zaten demokratikleşme insan hak ve hürriyetler, özgürlükler konusunda en büyük adımları biz attık. Bunlar insan için, yalnız şunu ifade edeyim,  bazıları diyor ki,  efendim biz bunu zorla aldık. Yok öyle bir şey yani biz hükümetimizin biliyorsunuz bu programındaydı. Normalde insanların en tabii hakkı dolayısıyla mühim olan vatandaşlar arasında birlik, beraberlik, kardeşliği daha da pekiştirmektir. Karşılıklı hoş görüyle baka bilmektir. Ama biz şunu da vurguluyoruz biliyorsunuz, tek vatan, tek devlet, tek millet, tek bayrak prensibinden de vazgeçmiyoruz.  Dolayısıyla bunu da özetle belirteyim. Paketler gerçekten çok önemli oldu. Ama bu demokratikleşme paketleri altında yatırımcı bakanlıklarda oldu. Çünkü bunun altyapısı insanların karnı doyarsa maişetini, geçimini temin ederse onun için alt yapı tesisleri hazırlanırsa palet ekonomik açıdan da desteklenmiş olur.’dedi.

     Başka bir gazetecinin Maltepe de ki cenaze töreninde eli silahlı ve kalaşnikoflu birilerinin ön safhada yer almalarına ise bakan Eroğlu, ‘bunlarla lakalı konuları iç işleri bakanımız gelince ona sorarsınız’ şeklinde cevap vererek soruyu geçiştirdi.

     Bakan Eroğlu daha sonra Tokat belediye başkanlığını ziyaret ederek bir lisede ağaç fidan diminden sonra Turhal ilçesinde açılışlara katılarak şehirden ayrılacak.

 

Haber Kaynağı: BAKIŞ

Haberin etiketleri:

Bakan Eroğlu, tokat, demokratk, paket


Haber okunma sayısı: 2959

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER