canlı yayın

TEHLİKE ÇANLARI ÇALMAYA BAŞLADI

17 Mart 2013 Pazar 18:47
-tehlike-canlari-calmaya-basladi

Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Çevre yolundaki heyelan tehlikesi nedeni ile evlerin boşaltılması için tebligat yapıldığını belirtti

Vali Taşkesen, "Çok büyük bir tehlike yok. Ama biz her ihtimale karşı karayolları o evlerin boşaltılmasını bizden talep etti. Bizde tebligat yaptık"

   Bakış gazetesinin yıllardır gündemde tuttuğu ÇEVRE YOLUNDA HEYALAN TEHLİKESİ haberleri üzerine duyarsız kalan Ulaştırma Bakanı AK Parti Milletvekilleri, Belediye Başkanı,il Başkanı Eroğlu ve dönemin Valisi Şerif Yılmaz’ın kişisel çıkarları ön planda tutarak yolun güzergahındaki değişikliğe göz yumulması sonucu 32 yılda tamamlanan yol 32 günde çarşaf gibi yırtılarak BAKIŞ GAZETESİNİN haberini tescilletti.

   Tokat'ta bir süre önce açılan çevre yolunun 4. kilometresinde 200 metrelik bölümünde yaklaşık 3-5 santim genişliğinde metralerce uzunluğunda ikiye bölünme ve bazı kesimlerde çökme meydana geldi. Konuyla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Taşkesen, karayolları faaliyet başladığını, heyelan tehlikesi olan yolda bölümün fore kazık çakmak suretiyle sağlamlaştırılacağını belirtti.

   Yolun alt kısmında kalan evleri boşaltılması için tebligat yaptıklarını söyleyen Vali Taşkesen, "Çok şükür, acil bir durum yok. Her gün sabah akşam oradaki kaymalar hassas cihazlarla ölçülüyor. Çok büyük bir tehlike yok. Ama biz her ihtimale karşı karayolları o evlerin boşaltılmasını bizden talep etti. Bizde tebligat yaptık. Aynı zamanda afet başkanlığından da ev sahiplerine kira yardımı yapmak üzere para istedik" diye konuştu.

 Başka bir proje olsaydı daha iyimi olurdu

Vali Taşkesen, tehlikenin yeni açılan yolda olması nedeni ile bu sorunu takip edeceklerini ifade eterek, "Neden kaynaklandı, niye oldu, olmaması için gerekli önlemler alındı mı, alınmadı mı? diye bunları sorgulayacağız. Başka bir proje olsaydı daha iyimi olurdu, başka bir proje ile ora geçilse idi o kadar dolgu yapılmasaydı veya dolguda mı bir sıkıntı var? Bunlarla ilgili bende kafa yoruyorum. Hatta resmen de takip ediyorum. Şüpheniz olmasın. Çünkü orada şöyle bir büyük sıkıntı var. Oraları karayolları kamulaştırma yoluna gidiyor ama orada bir başka dram olacak. Oradaki evlerin tapuları başkalarının üzerine, kamulaştırsan kime vereceksin belli değil. Büyük bir dram çıkacak" dedi.

Konu ile ilgili açıklama Tokat Valisi Taşkesen'den geldi. tehlike altındaki evlere boşalma tebligatı yollandı... www.bakisgazetesi.web.tv  de şok açıklamalar

 

Haber Kaynağı: BAKIŞ

Haberin etiketleri:

Toakat, vali Taşkese, çevre, Yolu, Çöktü


Haber okunma sayısı: 5555

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • çevre yolu

    Misafir Eğer bu muhteşem çevre yolunun hesabını sormazlar ise yazıklar olsun o yolun kati kabül'ünü yapanlara, 18 Nisan 2013 14:51

DİĞER HABERLER