canlı yayın
emegimizi-caldirmayacak-emek-hirsizlarina-nefes-aldirmayacagiz

Emeğimizi Çaldırmayacak, Emek Hırsızlarına Nefes Aldırmayacağız

Eğitim Bir Sen Tokat 1 Nolu Şube Başkanı Şaban Ceylan başkanlığında “Şube, ilçe yönetimleri, Denetleme ve Disiplin Kurulları ile Kadın komisyonlarının katılımıyla İl Divan Kurulu toplantısı” gerçekleştirildi.

-aylin-cesur-asgari-ucretlileri-emeklilerimizi-eytlileri-ve-esnafimizi-ciftcimizi-yokluga-mahkum-ettiniz

“AYLİN CESUR: “ASGARİ ÜCRETLİLERİ, EMEKLİLERİMİZİ,, EYT’LİLERİ, VE, ESNAFIMIZI, ÇİFTÇİMİZİ ,YOKLUĞA MAHKUM ETTİNİZ”

10 MİLYONA YAKIN SİGORTALI ÇALIŞANIMIZ AÇLIK SINIRININ ALTINDA! Bugün itibari ile açlık sınırının yaklaşık 2.500 lira, yoksulluk sınırınınsa 8.000 liraya yakın olduğunu söyleyen Cesur, 20 milyon ücretli çalışanın yüzde 43’ünü asgari ücretlilerin oluşturduğunu ve 2.324 lira olan asgari ücret sebebi ile milyonlarca vatandaşın açlık sınırının altında yaşamak zorunda bırakıldığını dile getirdi. Avrupa’da asgari ücretle çalışanların, toplam çalışanlara oranın yüzde 5 ile 15 arasında seyrettiğine dikkat çeken Cesur, “Bunca işsizle ve açlık sınırının altındaki asgari ücretle, bize sunduğunuz vatandaşlarımızın göstermelik düşük sosyal yardımlara muhtaç bir yapıdır” diyerek hükümete yüklendi.

-aylin-cesur-istanbul-sozlesmesini-onaylayip-gerekliliklerini-yerine-getirmemek-ikiyuzluluktur

AYLİN CESUR: “İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİ ONAYLAYIP GEREKLİLİKLERİNİ YERİNE GETİRMEMEK İKİYÜZLÜLÜKTÜR

NOGAY: PERSONELİ MAĞDUR ETMEDEN, HİZMETLERİMİZİN VE MALİ POLİTİKAMIZIN DIŞINA ÇIKMADAN BİR ÜCRET ARTIŞI BELİRLEDİK GELERİ: DOĞU’DA İLK İMZA ATAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MALATYA OLDU Malatya Büyükşehir Belediyesi, 696 KHK ile kadroya geçen işçilerle toplu iş sözleşmesini imzaladı. Büyükşehir Belediyesi ve HAK-İŞ arasında yapılan toplu iş sözleşmesinde KHK’lı çalışan 2 bin 200 çalışana ortalama yüzde 20 zam yapıldı. Buna göre en düşük maaş alan işçiye yaklaşık 560 lira ücret artışı sağlanmış oldu.

-aylin-cesur-istanbul-sozlesmesini-onaylayip-gerekliliklerini-yerine-getirmemek-ikiyuzluluktur

AYLİN CESUR: “İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİ ONAYLAYIP GEREKLİLİKLERİNİ YERİNE GETİRMEMEK İKİYÜZLÜLÜKTÜR”

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ülkemizde kadına yönelik artan şiddetin engellenmesine yönelik bir araştırma önergesi verdi. Verdiği önerge ile konuyu yeniden Meclis kürsüsüne taşıyan Cesur, yaptığı konuşmada iktidarın bugüne kadarki politikaları sonucu ortaya çıkan manzarayı eleştirerek, “Sizin iktidarlarınızda kadınlarımız dünyadaki diğer kadınlara oranla her konuda geriye gitmiş, her gün daha fazla öldürülmüşler, daha fazla şiddete uğramışlar.” ifadelerine yer verdi.

ezo-gelin-corbasi-en-iyi-23-yemek-arasina-girdi

‘EZO GELİN ÇORBASI’ EN İYİ 23 YEMEK ARASINA GİRDİ

‘EZO GELİN ÇORBASI’ TÜRKİYE’NİN EN İYİLERİ ARASINA GİRDİ Geçtiğimiz günlerde Oğuzeli Belediyesi tarafından tescillenen ‘Ezo Gelin Çorbası’ CNN Travel Dergisi tarafından Türkiye'nin en iyi 23 yemeği arasında gösterildi. Derginin yazarı Lisa Morrow Ezo Gelin Çorbası için “Gaziantep yakınlarındaki küçük bir köyde yaşayan Ezo Gelin tarafından hazırlanan çorba kırmızı mercimek, salça (tatlı veya acı), rendelenmiş taze domates ve soğandan yapılan, üzerine ise kuru nane ve pul biber dökülen lezzetli bir çorba” ifadelerini kullandı.

kiraz-bu-yasalarla-kimse-emekli-olamayacak

Kiraz, Bu Yasalarla Kimse Emekli Olamayacak.”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Türk-İş İl Temsilciğine ziyarete geldik, bizleri ağırladığınız için teşekkür ediyoruz. Bir düzenleme getirilmek isteniyor.

koy-enstitusu-mezunu-emekli-ogretmenlerden-baskan-gurkana-ziyaret

Köy Enstitüsü mezunu emekli öğretmenlerden Başkan Gürkan’a ziyaret

BUGUNE KADAR HİÇBİR BELEDİYE BAŞKANI BİZİ DAVET EDİP İSTEKLERİMİZİ DİNLEMEDİ Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Akçadağ Köy Enstitüsünden yıllar önce mezun olan ve yıllarca eğitim camiasına hizmet verdikten sonra emekli olan öğretmenlerle bir araya geldi.

ekmek-ve-yemek-fabrikasi-ihalesi-yapildi

EKMEK VE YEMEK FABRİKASI İHALESİ YAPILDI

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Yeni Ekmek ve Yemek Fabrikası’nın yapım işi ihalesi de gerçekleştirildi. Büyükşehir’in önemli projeleri arasında yer alan fabrika, 10 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacak.

baraj-gollerine-ve-sulama-goletlerine-serinlemek-icin-girmeyin

Baraj göllerine ve sulama göletlerine serinlemek için girmeyin

SEVDİKLERİNİZİN CANINI YAKMAYIN Her yıl Dünya’nın farklı birçok yerinde orman ve anız yangınları yaşanırken, ülkemiz ve Malatya’da da bu risk her daim yaşanıyor. Havaların sıcak olduğu bugünlerde Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İtfaiye Dairesi Başkanlığı 13 orman yangını, 423’de ot, çöp, bahçe ve anız yangınlarına müdahale etti.