canlı yayın
-aylin-cesur-istanbul-sozlesmesini-onaylayip-gerekliliklerini-yerine-getirmemek-ikiyuzluluktur

AYLİN CESUR: “İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİ ONAYLAYIP GEREKLİLİKLERİNİ YERİNE GETİRMEMEK İKİYÜZLÜLÜKTÜR

NOGAY: PERSONELİ MAĞDUR ETMEDEN, HİZMETLERİMİZİN VE MALİ POLİTİKAMIZIN DIŞINA ÇIKMADAN BİR ÜCRET ARTIŞI BELİRLEDİK GELERİ: DOĞU’DA İLK İMZA ATAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MALATYA OLDU Malatya Büyükşehir Belediyesi, 696 KHK ile kadroya geçen işçilerle toplu iş sözleşmesini imzaladı. Büyükşehir Belediyesi ve HAK-İŞ arasında yapılan toplu iş sözleşmesinde KHK’lı çalışan 2 bin 200 çalışana ortalama yüzde 20 zam yapıldı. Buna göre en düşük maaş alan işçiye yaklaşık 560 lira ücret artışı sağlanmış oldu.

malatyada-ulkucu-camianin-sevilen-isimlerinden-gurhan-hakka-yurudu

Malatya'da Ülkücü Camianın sevilen isimlerinden Gürhan Hakka Yürüdü

MHP Malatya eski İlçe Başkanlarından , Ülkücü camianın sevilen isimlerinden Cumali Gürhan bugün sabah saatlerinde vefat etti.

battalgazi-yesilcam-sosyal-tesislerinde-calismalar-suruyo

BATTALGAZİ YEŞİLÇAM SOSYAL TESİSLERİNDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYO

Battalgazi Belediyesi tarafından Tandoğan mahallesinde hayata geçirilen Yeşilçam Sosyal Tesislerinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Sosyal Tesis Projesini 2-3 ay içinde vatandaşların hizmetine sunmayı planladıklarını belirtti.

baskan-cinar-ayasofya-i-kebir-cami-i-serif-onunde-kayisi-ikram-etti

BAŞKAN ÇINAR, AYASOFYA-İ KEBİR CAMİ-İ ŞERİF ÖNÜNDE KAYISI İKRAM ETTİ

“Bu Mukaddes Anı Bize Yaşatan Rabbime Hamd Olsun” Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tarihi kararıyla 86 yıl aradan sonra ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde kılınan Cuma Namazı sonrasında cemaate ve vatandaşlara Malatya Kayısısı ikram etti. İlk Cuma namazında yer alan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Bugünleri bize yaşatan Cenab-ı Allah’a ne kadar hamd etsek azdır.” diye konuştu.

misir-muftusunden-ayasofya-cikisi-camiye-donusturulmesi-kabul-edilemez

Mısır Müftüsü'nden Ayasofya çıkışı: Camiye dönüştürülmesi kabul edilemez

Mısır Müftüsü Şevki Allam, Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

misir-muftusunden-ayasofya-cikisi-camiye-donusturulmesi-kabul-edilemez

Mısır Müftüsü'nden Ayasofya çıkışı: Camiye dönüştürülmesi kabul edilemez

Mısır Müftüsü Şevki Allam, Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

duayen-gazeteci-camgozoglu

DUAYEN GAZETECİ CAMGÖZOĞLU

Camgözoğlu ailesine, Tokatlı sevenlerine, basın ve Tokatspor camiasına başsağlığı diler, saygılarımı sunuyorum.

yesilcam-sosyal-tesisi-icin-ilk-kazma-vuruldu

YEŞİLÇAM SOSYAL TESİSİ İÇİN İLK KAZMA VURULDU

Battalgazi’ye Yeni Bir Sosyal Tesis Kazandırılıyor Battalgazi Belediyesi tarafından Yeşilçam caddesinde yapılacak olan Yeşilçam Sosyal Tesis Projesi için ilk kazma vuruldu. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, projenin tamamlanması ile ilçenin modern bir sosyal tesise daha kavuşacağını söyledi.

mhp-lideri-bahceli-ayasofya-camisinin-tasarruf-hakki-sadece-turkiyeye-aittir-baska-mihrak-ve-ulkelere-yalnizca-halt-yemek-dusecektir-

MHP Lideri Bahçeli: Ayasofya Camisi’nin tasarruf hakkı sadece Türkiye’ye aittir. Başka mihrak ve ülkelere yalnızca halt yemek düşecektir

MHP Lideri Bahçeli "Ayasofya Camisi’nin tasarruf hakkı sadece Türkiye’ye aittir. Başka mihrak ve ülkelere yalnızca halt yemek düşecektir. Yunanistan’ın ve bu ülke çizgisinde siyaset yapan CHP’nin karalama kampanyası bayağı ve beyhude bir çırpınıştır" dedi.

battalgazi-belediyesi-ibadete-acilacak-camilerde-dezenfekte-calismasi-baslatti

BATTALGAZİ BELEDİYESİ İBADETE AÇILACAK CAMİLERDE DEZENFEKTE ÇALIŞMASI BAŞLATTI

Battalgazi ilçe sınırlarında bulunan ve yakın zamanda ibadete açılması beklenen camiler ve taksi duraklarında dezenfekte işlemi yapılıyor. 29 Mayıs Cuma günü kurallar çerçevesinde öğle, ikindi ve cuma namazlarının cemaatle kılınabileceği camiler ile taksi duraklarında Battalgazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontol Müdürlüğü ekiplerince temizlik ve dezenfekte çalışması gerçekleştiriliyor.

malatya-ili-battalgazi-ve-yesilyurt-ilcelerinde-cuma-namazi-kilincak-camiler

Malatya ili Battalgazi ve Yeşilyurt İlçelerinde Cuma Namazı kılıncak CAMİLER

Malatya ili Battalgazi ve Yeşilyurt İlçelerinde Cuma Namazı kılıncak CAMİLER

camilerde-ne-zaman-toplu-namaz-kilinabilecek-diyanetten-ilk-bilgi

Camilerde ne zaman toplu namaz kılınabilecek? Diyanet'ten ilk bilgi

Koronavirüs tedbirleri kapsamında ilk etapta kapatılan yerler arasında bulunan AVM’ler berber-kuaförler ve güzellik merkezleri normalleşme sürecine geçilmesiyle birlikte 11 Mayıs'ta yeniden hizmete açılacak olaması sonrası, "acaba camiler de cemaatle toplu namaz kılınmaya açılabilir mi?" şeklinde vatandaşlarda bir beklenti oluşmaya başladı.

calik-karayollari-harcamalari-6-milyar-498-milyon-tlye-ulasti

Çalık: “Karayolları harcamaları 6 milyar 498 milyon TL’ye ulaştı”

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “İlimize karayolları çalışmaları için 1993-2002 yılları arasında 325 milyon TL harcama yapılırken, 2003-2020 yılları arasında bu tutar yüzde bin 999 artışla 6 milyar 498 milyon TL’ye ulaşmıştır. Malatya’mızda bugün itibari ile devam eden projelerin toplam tutarı 2,7 milyar TL olup, bu projeler için şimdiye kadar yapılan toplam harcama tutarı 1,2 milyar TL'dir” dedi.

keskin-esnaf-camiasi-olarak-devletten-ve-belediyelerden-beklentilerimiz-var

Keskin, “Esnaf camiası olarak devletten ve belediyelerden beklentilerimiz var”

Keskin, “Esnaf camiası olarak devletten ve belediyelerden beklentilerimiz var” Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirler ve yasaklar nedeniyle esnaf camiasında mağdur olan esnaf gruplarının bulunduğu belirterek, bu konuda devletten ve belediyelerden destek beklediklerini kaydetti.

balkan-turklerinin-cinari-cambazov-topraga-verildi

Balkan Türklerinin Çınarı, Cambazov Toprağa Verildi

Balkan Türklerinin Büyük Çınarı Prof.Dr. İsmail Cambazov bugün Sofya, Botunets Müslüman Kabristanında İkindi namazına müteakip toprağa verildi. Cenazeye Korona virüsü tedbirleri nedeniyle çok sayıda vatandaş katılma imkanı bulamasa da, başta Bulgaristan Cumhuriyeti Müslümanları Başmüftüsü Dr. Mustafa Haci katılırken ve müftülük temsilcileri ile yakınları katıldı.

vatandaslarimiza-ricamiz-cok-zorunlu-olmadikca-trafige-cikmasinlar

Vatandaşlarımıza Ricamız Çok Zorunlu Olmadıkça Trafiğe Çıkmasınlar

Vali Aydın Baruş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ilimizdeki yoğun kar yağışı sebebiyle il merkezi ve Battalgazi İlçemizde yolların durumunu kontrol ederek yol açma çalışmalarını yerinde incelediler.