canlı yayın
yesilyurt-belediyesi-koronavirus-salginiyla-mucadelede-seferberlik-ilan-etti

YEŞİLYURT BELEDİYESİ, KORONAVİRÜS SALGINIYLA MÜCADELEDE SEFERBERLİK İLAN ETTİ

“Kurallara Uyduğumuz Takdirde Sağlıklı Yarınlara Kavuşabiliriz” Dünya üzerinde etkili olan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi hastalığı olarak kabul edilen COVİD-19’un Türkiye’de ilk görüldüğü andan itibaren önlemler almaya başlayan Yeşilyurt Belediyesi, Malatya’da artan vaka artışlarıyla birlikte ilçe genelinde tam anlamıyla koronavirüs seferberliği ilan etti.

malatya-il-merkezinde-korona-virus-denetimi-gerceklestirildi

Malatya İl Merkezinde Korona Virüs Denetimi Gerçekleştirildi

İçişleri Bakanlığının 81 ile korona virüs genelgesi göndermesinin ardından Vali Aydın Baruş, koordinesinde Malatya il merkezinde korona virüs denetimi gerçekleştirildi.

malatya-kadin-girisimi-uretim-ve-isletme-kooperatifi-aciliyor

Malatya Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi açılıyor

MALATYA’LI ÜRETİCİLERİN ÜRÜNLERİ “MALDİANA” MARKASIYLA PAZARLANACAK Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın eşi Hafize Gürkan Hanımefendinin Fahri Başkanlığını yaptığı Malatya Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Japonya Büyükelçisi Miyajımo AKİO’nun katılımıyla 21 Ağustos Cuma günü saat 17’00’de düzenlenecek törenle açılacak.

tc--malatya-valiligi--il-umumi-hifzissihha-kurul-karari

T.C. MALATYA VALİLİĞİ İL UMUMİ HIFZISSIHHA KURUL KARARI

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu 19.08.2020 Çarşamba günü 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 23. 27. ve 72. maddelerine göre Vali Aydın BARUŞ başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda toplanmış ve aşağıdaki konuyu görüşerek karara bağlamıştır.

yesiltepe-sosyal-tesisleri-ve-hali-sahanin-insaat-calismalari-tum-hiziyla-suruyor

YEŞİLTEPE SOSYAL TESİSLERİ VE HALI SAHANIN İNŞAAT ÇALIŞMALARI TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

“Sosyal Tesis, Halı Saha ve Parkımız Bölgemize Canlılık Getirecek” Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, inşaatı devam eden Yeşiltepe Sosyal Tesisleri ve Halı Sahanın modern ve kaliteli hizmet alanlarıyla Yeşiltepe’ye olan ilgiyi artıracak kıymetli bir yatırım olduğunu ifade ederken, Adliye Binası ve yeni yatırımlarla Yeşiltepe’nin daha fazla tercih edileceğini söyledi.

battalgazinin-kalbi-kadin-kooperatifinin-egitim-ve-uretim-merkezi-torenle-hizmete-acildi

BATTALGAZİ’NİN KALBİ KADIN KOOPERATİFİ’NİN EĞİTİM VE ÜRETİM MERKEZİ, TÖRENLE HİZMETE AÇILDI.

BAŞKAN GÜDER: “KOOPERATİFİMİZ MALATYA KADININA GÜÇ VERECEKTİR” Türkiye’nin ilk Endüstriyel Mutfağına sahip Battalgazi’nin Kalbi Kadın Kooperatifi Kafe-Marketinin Uygulamalı Eğitim ve Üretim merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törende konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Açılışını gerçekleştirdiğimiz Kooperatifimizin Eğitim ve Üretim Merkezi, Malatya kadınına güç verecektir” dedi.

yesilyurt-belediyesinden-17-agustos-1999-marmara-depremi-farkindalik-programi

YEŞİLYURT BELEDİYESİ’NDEN ‘17 AĞUSTOS 1999 MARMARA DEPREMİ’ FARKINDALIK PROGRAMI

“Marmara Depremi Yüreğimizde Kapanmayacak Derin Yaralar Açtı” Yeşilyurt Belediyesi, bölgenin en büyük afet eğitim merkezi özelliklerine sahip Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi ve Bilim Atölyesinde, ülke tarihinin en büyük ve sonuçları itibariyle en acı depremlerinden olan Marmara Depreminin 21 nci yıldönümü anısına ‘17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’ farkındalık programı düzenledi. Başkan Çınar, Marmara Depreminin yüreklerde kapanmayacak derin yaralar açtığını söyledi.

huseyin-bas-cumhuriyetin-temelleri-haci-bektas-i-veli-derghinda-atilmistir

Hüseyin Baş: Cumhuriyetin temelleri Hacı Bektaş-i Veli Dergâhında atılmıştır

Hüseyin Baş: Cumhuriyetin temelleri Hacı Bektaş-i Veli Dergâhında atılmıştır Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın büyük halk ereni Hünkar Hacı Bektaş-ı Veli’yi anma törenleri nedeniyle yayınladığı mesajda,”Cumhuriyetin temelleri Hacı Bektaş-i Veli Dergahında atılmıştır. Hacı Bektâş-ı Veli'nin bizlere mirası olan düşüncelerinin tüm insanlığa hâkim olmasını ve anma merasiminin hayırlara vesile olmasını temenni ediyor; haziruna ve tüm milletimize huzur dolu günler diliyorum.”dedi.

mhp-malatya-ilce-teskilatlarinda-kongre-heyecani-bugun-sona-erdi

MHP MALATYA İLÇE TEŞKİLATLARINDA KONGRE HEYECANI BUGÜN SONA ERDİ

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanlığı kongreleri Yeşilyurt ilçe Kongresi ile sona erdi.

yesilyurtta-bir-yilda-430-aileye-aile-rehberlik-ve-danismanlik-hizmetleri-verildi

YEŞİLYURT’TA BİR YILDA 430 AİLEYE AİLE REHBERLİK VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ VERİLDİ

“Mutlu Bir Toplumun Temeli Mutlu Bir Aileden Oluşur” Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü bünyesinde kurdukları Aile Rehberlik Ve Danışmanlık Hizmetleriyle, başvuru yapan ailelere rehberlik ve danışmanlık hizmetleri ulaştırdıklarını söyledi.

yesilyurt-belediyesinden-fide-destegi-alan-ciftciler-urun-hasadi-yapiyor

YEŞİLYURT BELEDİYESİNDEN FİDE DESTEĞİ ALAN ÇİFTÇİLER ÜRÜN HASADI YAPIYOR

“Verimli Topraklarımızdan Bereketli Ürünler Topluyoruz” Yeşilyurt Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı ekipler, fide desteği verilen Dilek ve Sütlüce mahallelerinde ikamet eden çiftçileri tarlalarında ziyaret ederek, doğal ve organik ürünlerin hasad işlemlerini yerinde takip ettiler.

kuluncak-ilcemiz-yenilenmeye-devam-ediyor

Kuluncak İlçemiz Yenilenmeye Devam Ediyor...

Kuluncak ilçemizde değişim zamanı Son dönemlerde önemli maden yatakları ile gündeme gelen Malatya’nın Kuluncak ilçesinde, ilçe merkezinin de değişim dönüşümü sürüyor. Belediye Başkanımız Erhan Cengiz, geleceği parlak olan ilçeyi yapacakları hizmetler ile yatırımcılarında gözdesi bir ilçe haline getireceklerini söyledi.

gurer-15-yilda-3-bin-720-orman-yangini-dusundurucu-olmalidir

Gürer: “1.5 yılda 3 bin 720 orman yangını düşündürücü olmalıdır”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, son 1.5 yıl içinde ülkemizde 3 bin 720 orman yangının meydana geldiğini bildirdi. Bakan Pakdemirli, orman yangınlarıyla mücadele eden hava araçlarının kiralamalarında günlük garanti uçuş sisteminin uygulandığı yönündeki iddiaları da doğruladı.

mhp-malatya-il-teskilatlarinda-kongre-heyecani-devam-ediyor

MHP MALATYA İL TEŞKİLATLARINDA KONGRE HEYECANI DEVAM EDİYOR

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanlığı kongrelerine Battalgazi ilçe Kongresi ile devam ediyor.

yesilyurtta-elektronik-rayic-deger-sorgulama-uygulamasi-hizmete-girdi

YEŞİLYURT’TA “ELEKTRONİK RAYİÇ DEĞER SORGULAMA UYGULAMASI” HİZMETE GİRDİ

“Zaman Kaybını Giderip, Kâğıt İsrafını Önlüyoruz” Yeşilyurt Belediyesi Koordinasyon Müdürlüğü bünyesindeki Kurumsal Gelişim ve Yazılım Birimi, emlak alım ve satım işlemlerinde Tapu Müdürlüğünce vatandaşlardan talep edilen ‘Rayiç Değer Evrakı’ işlemlerini özel bir programla dijital ortama aktardı.

malatya-cevre-yolunda-hiz-limitleri-artirildi

MALATYA ÇEVRE YOLUNDA HIZ LİMİTLERİ ARTIRILDI

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Ağustos ayı toplantısı, paydaş kurum temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

gurer--misirdan-ithal-edilen-patatesler-tohumluk-degilmis

Gürer: “ Mısır’dan ithal edilen patatesler tohumluk değilmiş”

Gürer: “Yazlık patates alıcı bekliyor” CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Nisan ayının son haftasında Mısır’dan ithal edilen patateslerin, Türkiye’de patatesin başkenti konumundaki Niğde’ye getirilmesinin yankıları sürerken, patates üreticileri arasında büyük tepkiye neden olan bu skandalı, soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

inonu-rektorlugune-profdr-kizilay-yeniden-atandi

İnönü Rektörlüğüne Prof.Dr. Kızılay, Yeniden Atandı

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan imzası ile Resmi Gazete’de yayımlanan, 13 Ağustos 2020 tarih ve 2020/411 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile 16 Üniversiteye yeni rektör ataması yapıldı. İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay, Yeniden Atandı. İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay’ın göreve geldiği günden bugüne kadar yaptığı başarılı çalışmalarla Malatyalıların takdirini kazanmıştır.

mhp-puturge-aluc-ile-devam

MHP Pütürge Aluç İle devam

MHP Malatya Pütürge ilçe kongresi gerçekleşti. Kongreye tek liste halinde giren Mustafa Aluç güven tazeleyerek tekrar başkanlığa seçildi

hali-saha-ve-spor-tesisleri-yeniden-acildi

HALI SAHA VE SPOR TESİSLERİ YENİDEN AÇILDI

Kaymakam Gülenç ile Belediye Başkanı Çınar, Açılış Maçında Forma Giydiler Yeşilyurt Kaymakamı Turgay Gülenç ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, İçişleri Bakanlığının Halı Saha ve Spor Tesislerinin koronavirüs tedbirleri altında yeniden açılmasına izin vermesinden sonra Dilek Mesut Özil Halı Saha ve Spor Kompleksinde düzenlenen açılış maçında forma giyip, gençlerle maç oynadılar.