canlı yayın
baskan-suluk-e-destek-cig-gibi-buyuyor-

BAŞKAN SÜLÜK 'E DESTEK ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

PÜTÜRGE Başkan Sülük'ü neden bu kadar çok seviyor

bursada-universiteliler-su-indirimini-cig-kofte-partisiyle-kutladi

Bursa’da Üniversiteliler su indirimini çiğ köfte partisiyle kutladı

Bursa’da anaokulundan üniversiteye kadar eğitimin her kademesinde önemli yatırımlar yapıp, öğrencilerin yanında olan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’ye örnek olacak bir karara daha imza attı.

cig-sut-primleri-onumuzdeki-hafta-sonu-odenecek

Çiğ Süt Primleri Önümüzdeki Hafta Sonu Ödenecek

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2020 yılı ikinci dönem süt desteklerini 15 Kuruş olarak önümüzdeki hafta sonunda ödeyecek.

oxford-universitesi-profesoru-corona-virus-ortaya-cikmadan-once-yillarca-pusuda-bekledi

Oxford Üniversitesi profesörü: Corona virüs ortaya çıkmadan önce yıllarca pusuda bekledi

Oxford Üniversitesi'den Profesör Dr. Tom Jefferson, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) daha önceki yıllarda İspanya, İtalya ve Brezilya’dan alınan kanalizasyon suyu örneklerinde görüldüğünü ve uygun çevre koşullarının ortaya çıkmasının ardından mutasyona uğrayarak salgını yarattığını açıkladı.

malatya-buyuksehirde-iki-daire-baskani-aciga-alindi

Malatya Büyükşehir'de iki daire başkanı açığa alındı

Malatya Büyükşehir Belediyesinin 2 eski daire başkanı için idari soruşturma açıldı. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan Gençay ile önce Basın Yayın Daire Başkanı sonra da Sağlık ve Sosyal işler Daire Bakanlığı görevlerini yürüten Kadir Çelik hakkında soruşturma açıldı.

cig-sut-ve-manda-malak-destek-odemeleri-bugun-basliyor

Çiğ Süt Ve Manda-Malak Destek’ Ödemeleri Bugün Başliyor

Tarım ve Orman Bakanımız Sn. Dr. Bekir Pakdemirli, "Çiğ Süt ve Manda-Malak Destek Ödemeleri" ne ait açıklamalarda bulunmuştur.

sigara-koronavirusun-cigerlere-yerlesmesini-kolaylastiriyor

Sigara koronavirüsün ciğerlere yerleşmesini kolaylaştırıyor

KOAH ve astım hastalarının çok gerekli olmadıkça evden çıkmamaları gerektiğini hatırlatan VM Medical Park Pendik Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Faruk Çiftçi, bu hastalara önerilerini şöyle sıraladı:

8-derslikli-ciglik-abuzer-gungor-ilkokulu-ortaokulu-insaati-protokolu-imzalandi

8 derslikli Çığlık Abuzer Güngör İlkokulu-Ortaokulu İnşaatı Protokolü İmzalandı

Vali Aydın Baruş Başkanlığında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Güngör Tarım İnş. San. ve Tic. A.Ş. adına Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Güngör arasında protokol imzalandı

kahraman-mehmetcige-mektup

KAHRAMAN MEHMETÇİĞE MEKTUP

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesindeki kurslara katılan öğrenciler, Bahar Kalkanı kapsamında İdlib’de kahramanca mücadele yürüten Mehmetçiğimize destek mektupları yazdılar.

tunceli-ve-bingol-cevrelerine-cig-tehlikesi

Tunceli ve Bingöl çevrelerine çığ tehlikesi

Tunceli ve Bingöl çevrelerine çığ tehlikesi

meteorolojiden-tunceli-ve-bingole-cig-uyarisi

Meteorolojiden Tunceli ve Bingöl'e Çığ Uyarısı

Meteorolojiden Tunceli ve Bingöl'e Çığ Uyarısı

ihmaller-zinciri-cig-dusmesi-sonucu-yasan-can-kayiplarini-arttirdi

İHMALLER ZİNCİRİ, ÇIĞ DÜŞMESİ SONUCU YAŞAN CAN KAYIPLARINI ARTTIRDI

Van–Bahçesaray karayolunun 33 km’sinde 4 Şubat 2020 tarihinde meydana gelen ve 5 kişinin yaşamını yitirdiği çığ düşmesi olayından sonra, jandarma ekipleri, güvenlik korucusu ile çevre yerleşim birimlerinden bölgeye sevk edilen vatandaşlarımızın da aralarında bulunduğu bir gurup tarafından yürütülen arama-kurtarma çalışmaları esnasında, 5 Şubat 2020 tarihinde ikinci kez çığ düşmesi sonucunda 37 vatandaşımızın yaşamını yitirdiği, 75 vatandaşımızın yaralandığı acı bir tablo ile karşı karşıya kalınmıştır.

gorulmeyen-duyulmayan-engellilerin-sessiz-cigliklari

Görülmeyen, duyulmayan engellilerin sessiz çığlıkları

24 Ocak Cuma günü akşam saat 20.55’de Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen ve Malatya’nın Doğanyol ile Pütürge ilçeleriyle birlikte merkezinde de etkili olan 6.8 şiddetindeki deprem anında evde tv izliyordum. Sarsıntının başlamasıyla depremi hissettim ve tek yapabildiğim “Deprem oluyor.” diye seslenmek oldu. Bunun dışında yapabileceğim en ufak bir şey yoktu. O an evde bulunan kız kardeşim depremin olduğunu kavradığı an yanıma gelerek beni tutmaya çalıştı.

mhp-lideri-bahceli-turk-milleti-trumpin-mektubunu-giyaben-yirtmis-ve-cignemistir

MHP Lideri Bahçeli: Türk milleti Trump'ın mektubunu gıyaben yırtmış ve çiğnemiştir

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli,"Barış Pınarı Harekatı’yla Türkiye hedeflerine ulaşmış, terörü sınır hattından söküp atmıştır. 17 Ekim 2019’da ABD’yle yapılan 13 maddelik uzlaşma, 22 Ekim 2019’da Rusya’yla sağlanan 10 maddelik anlaşma stratejik bir başarı, milli bir uyanışın müjdesidir

yesilyurtta-kahraman-mehmetcigimiz-icin-fetih-suresi-okundu-dua-edildi

YEŞİLYURT’TA KAHRAMAN MEHMETÇİĞİMİZ İÇİN FETİH SURESİ OKUNDU, DUA EDİLDİ

“Dualarımız, Yüreğimiz ve Kalbimizle Mehmetçiğimizin Yanındayız” Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek adına Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan ‘Barış Pınarı Harekâtı’ operasyonuna katılan kahraman Mehmetçiklerimiz için Yeşilyurt Merkezi-i Kebir Cami’inde kılınan sabah namazının ardından fetih suresi okunup dualar edildi.

malatya-ulku-ocaklarindan-mehmetcige-turk-bayrakli-destek

Malatya Ülkü Ocakları’ndan Mehmetçiğe Türk Bayraklı Destek

Malatya Ülkü Ocakları’ndan “Her Mehmed Bir Bayrak” Sloganı İle Barışpınarı Harekâtındaki Mehmetçik’e Al Bayraklı Destek...

ayni-anda-5-hastaya-karaciger-nakil-operasyonu-basariyla-tamamlandi

Aynı Anda 5 Hastaya Karaciğer Nakil Operasyonu Başarıyla Tamamlandı

Malatya'da İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinden, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için eş zamanlı organize edilen 5 karaciğer naklinin başarıyla tamamlandığı bildirildi. Karaciğer Nakli Enstitüsü'nde 10 ayrı odada 36'sı cerrah 100'ün üzerinde personelin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonlar yaklaşık 13 saat sürdü. Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Karaciğer Nakli Enstitüsü önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, ameliyatların başarıyla tamamlandığını belirtti.

fendoglu-karaciger-naklini-yapan-ekibe-tesekkur-edip-universitenin-odeneklerinin-bir-an-once-odenmesini-istedi

"FENDOĞLU KARACİĞER NAKLİNİ YAPAN EKİBE TEŞEKKÜR EDİP, ÜNİVERSİTENİN ÖDENEKLERİNİN BİR AN ÖNCE ÖDENMESİNİ İSTEDİ"

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu TBMM genel kurulunda söz alarak Dünya'da bir ilk olan Malatya TÖTM'de Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Sezai Yılmaz öncülüğünde gerçekleştirilmekte olan aynı anda 5 hastaya eş zamanlı karaciğer naklinde emeği olan herkese teşekkür edip, Bu başarının devamı için daha öncede mecliste Fendoğlu tarafından gündeme getirilmesinin ardından bir kısmı bakanlık tarafından gönderilen Turgut Özal tıp merkezinin yaklaşık 25 Milyon TL ye varan ödeneklerinin bir an önce verilmesini istedi.