canlı yayın
karagoz-mahallesi-uzun-yillar-sonra-asfalta-kavustu

KARAGÖZ MAHALLESİ UZUN YILLAR SONRA ASFALTA KAVUŞTU

GÜDER: “VATANDAŞIMIZIN MEMNUNİYETİ BİZLERİ MUTLU EDİYOR” Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Karagöz Mahallesinde gerçekleştirilen Asfalt çalışmalarını yerinde inceledi. Battalgazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler alan Başkan Güder, “Hedefimiz 2021 yılı içerisinde asfaltsız yolumuzun kalmaması” dedi.

istanbul-sozlesmesi-kadinlarin-yillarca-suren-mucadelesininbir-urunudur-geri-adim-atilamaz

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ” KADINLARIN YILLARCA SÜREN MÜCADELESİNİNBİR ÜRÜNÜDÜR, GERİ ADIM ATILAMAZ….!!

Kadınlara Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadele Hakkındaki Avrupa Konseyi Sözleşmesi, kısa adıyla İstanbul Sözleşmesi 11 Mayıs 2011’de İstanbul’da Avrupa Konseyi tarafından kabul edilerek imzaya açılmış, 1 Ağustos 2014 tarihinde ise TBMM’de gurubu bulunan tüm siyasi partilerin desteğini alarak yürürlüğe girmiştir. Kadına yönelik şiddete karşı bağlayıcılığa sahip olan İstanbul Sözleşmesi, toplumun kadınlar ve erkekler için uygun gördüğü, sosyal olarak inşa edilen roller, davranışlar, etkinlikler ve yaklaşımlar anlamına gelen toplumsal cinsiyeti tanımlayan ilk uluslararası belge olma özelliğindedir. Sözleşme, “toplumsal cinsiyete dayalı” ayrımcılık ve şiddeti önlemeyi temel alırken; kadınlara yönelik şiddeti ve ayrımcılığı besleyen toplumsal cinsiyet klişeleri ve önyargıların da ortadan kaldırılmasını öngörmektedir.

uzun-yillar-sonra-eskimalatya-namazgahta-kurban-bayrami-namazi-kilind

UZUN YILLAR SONRA ESKİMALATYA NAMAZGAH’TA KURBAN BAYRAMI NAMAZI KILIND

Battalgazi Belediyesi tarafından yapılan çevre düzenlemesi sonrası hazır hale getirilen Battalgazi Namazgâh'ta uzun yıllar sonra ilk kez Kurban Bayramı namazı heyecanı yaşandı. Battalgazi Namazgâh alanında koronavirüs tedbirleri altında gerçekleşen Kurban Bayramı Namazına vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, huşu içerisinde kılınan Kurban Bayramı Namazında protokolde hazır bulundu.

yillardir-cozulemeyen-beydagi-kentsel-donusumunu-buyuksehir-tamamliyor

YILLARDIR ÇÖZÜLEMEYEN BEYDAĞI KENTSEL DÖNÜŞÜMÜNÜ BÜYÜKŞEHİR TAMAMLIYOR

Malatya Büyükşehir Belediyesi, kronik bir soruna daha el attı. Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Beydağı Kentsel Dönüşüm Bölgesinde TOKİ ile birlikte 14 yıldır süren kamulaştırma sorununu çözdüklerini açıkladı. · Başkan Gürkan: Bizde ‘yapacağız, edeceğiz’ kelimeleri yok. Yapıyoruz, işte başladık; şu an saha düzeltmesini iş makinelerimiz yapıyor. 29 Temmuz’da TOKİ ihalesini yapıyor. 900 konut ile 38 işyeri inşasına başlanıyor. Ve 50 metrelik yol çalışmalarına da arkadaşlarımız başladı.

oxford-universitesi-profesoru-corona-virus-ortaya-cikmadan-once-yillarca-pusuda-bekledi

Oxford Üniversitesi profesörü: Corona virüs ortaya çıkmadan önce yıllarca pusuda bekledi

Oxford Üniversitesi'den Profesör Dr. Tom Jefferson, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) daha önceki yıllarda İspanya, İtalya ve Brezilya’dan alınan kanalizasyon suyu örneklerinde görüldüğünü ve uygun çevre koşullarının ortaya çıkmasının ardından mutasyona uğrayarak salgını yarattığını açıkladı.

gurkan-sahnahan-yillardir-bekledigi-hizmetlere-kavustu

GÜRKAN: ŞAHNAHAN YILLARDIR BEKLEDİĞİ HİZMETLERE KAVUŞTU

Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt İlçesine bağlı Şahnahan Mahallesinde içme suyu ve kanalizasyon çalışmaları sonrası kazdığı bütün yolları asfaltladı. 15 kilometrelik sıcak asfalt çalışmasıyla mahallenin yol problemi ortadan kaldırıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, yapılan üst yapı çalışmalarını yerinde inceleyip konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Gürkan’a Şahnahan mahallesine yapmış olduğu ziyarete Büyükşehir Belediyesi yöneticileriyle, Şahnahan Mahalle Muhtarı Mehmet Şimşek’te eşlik etti.

kadim-durmaz-ataturkun-ilke-ve-devrimleri-isiginda-nice-100-yillara-nice-23-nisanlara

KADİM DURMAZ; ATATÜRK’ÜN İLKE VE DEVRİMLERİ IŞIĞINDA NİCE 100 YILLARA… NİCE 23 NİSANLARA…

CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ TBMM İDARE AMİRİ KADİM DURMAZ’IN TBMM’NİN KURULUŞUNUN 100.YILI VE 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI DOLAYISIYLA YAPMIŞ OLDUĞU AÇIKLAMA; 22.04.2020

unlu-oyuncu-selcuk-yontem-yillar-sonra-ilkokulunu-ziyaret-etti

Ünlü oyuncu Selçuk Yöntem yıllar sonra ilkokulunu ziyaret etti

Ünlü oyuncu Selçuk Yöntem, 59 yıl önce ilkokula başladığı Malatya'daki okulunu ziyaret etti. Duygulu anlar yaşayan Yöntem'i öğrenciler coşkuyla karşıladı.

yillar-sonra-gelen-basari

YILLAR SONRA GELEN BAŞARI

Karate İl Temsilcisi Resul Uluca, yıllardır şampiyonalarda derece çıkartamayan Malatya geçtiğimiz gün yapılan Türkiye şampiyonasında Aygören'in başarısının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.