canlı yayın
kadin-basina-on-lira-ayirarak-mi-kadini-guclendireceksiniz

“KADIN BAŞINA ON LİRA AYIRARAK MI KADINI GÜÇLENDİRECEKSİNİZ”

Dünya Ekonomik Forumu, 2020 Küresel Cinsiyet Uçurumu Endeksi’ne göre, Türkiye’nin kadınların ekonomik katılımı ve fırsat eşitliğinde 153 ülke arasında 136’ncı sıraya düştüğünü belirten Cesur, “Türkiye’de çalışma hayatında ortalama kalış süresinde, kadınlar ortalama 19 yılla erkeklerin 20 yıl gerisinde, eğitime devamlılıkta ise 2 yıl gerisindedir. Gelir adaleti bakımından erkeğin cebine giren her 100 liraya karşı kadına 43 lira ödeniyor” dedi.

buyuksehir-ziyan-olmasin-sifa-olsun-dedi-5-milyon-600-bin-liralik-ilac-topladi

BÜYÜKŞEHİR ‘ZİYAN OLMASIN ŞİFA OLSUN’ DEDİ, 5 MİLYON 600 BİN LİRALIK İLAÇ TOPLADI!

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği, ‘Ziyan Olmasın Şifa Olsun’ Kampanyası’nda toplanan 725 bin TL değerindeki ilaçlar, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere İnsani Yardım Vakfı (İHH) teslim edildi. Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı binasında gerçekleştirilen teslim törenine AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İHH Malatya Şube Başkanı Ömer Derin, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ile birlikte İHH üyeleri katıldı. Daha önceki kampanyalarla birlikte toplamda 5 milyon 600 bin liralık ilaca ulaşılmış oldu.

calik-malatyada-kooperatifler-araciligiyla-3-bin-275-esnafa-1587-milyon-lira-faizsiz-kredi-verildi

Çalık: “Malatya’da kooperatifler aracılığıyla 3 bin 275 esnafa 158,7 milyon lira faizsiz kredi verildi.”

Çalık: “Malatya’da kooperatifler aracılığıyla 3 bin 275 esnafa 158,7 milyon lira faizsiz kredi verildi.” AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatiflerimiz kanalıyla 24 Ocak’tan itibaren Malatya’daki 3 bin 275 esnafa 158 milyon 700 bin lira tutarında 50 bin liralık faizsiz kredi verildi.” dedi.

battalgaziye-10-milyon-liralik-spor-yatirimi

BATTALGAZİYE 10 MİLYON LİRALIK SPOR YATIRIMI

BAKAN KASAPOĞLU: “İNSANIMIZIN SPORLA BULUŞMASINI HEDEFLİYORUZ” Bir dizi ziyaretler için Malatya’ya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, Battalgazi için yapılacak yatırımlar hakkında bilgiler aktardı. Hanımınçiftliği mahallesi, Battalgazi mahallesi, Selçuklu mahallesi, İskender mahallesi, Hatunsuyu Mahallesi, Başharık Mahallesi ve Eskimalatya mahallesine semt sahaları kazandıracaklarının altını çizen Bakan Kasapoğlu, Orduzu mahallesin de ise nizami şartlara uygun sentetik bir sahayı gençlerin hizmetine açacaklarının müjdesini verdi. Battalgazi Bölgesine yapılacak yatırımların 10 milyon civarında olduğu ifade edildi.

yerli-oto-22-milyar-liraya-mal-olacak

Yerli oto 22 milyar liraya mal olacak

Türkiye’nin yerli otomobilinin temellerinin atılacağı Bursa’da kurulacak fabrikanın ÇED raporu açıklandı. Babayiğitler olarak bilinen Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) üreteceği yerli otomobil için fabrikanın inşaat aşaması toplamda 18 ay sürecek. İşletmeye alma sürecinin ise 2021 Mayıs ayını bulacak. Üretime ise 2022 yılında başlanacak. Bursa’nın Gemlik ilçesi Gençali Mahallesi civarındaki askeri alanda yapılacak fabrikanın inşaat aşamasında iki bin kişi çalışacak. İşletme aşamasında ise 2023 yılı için 2 bin 420, 2032 yılına kadar da 4 bin 323 kişinin çalıştırılması öngörülüyor. Projede çalışacak personel, öncelikli olarak yöre halkından temin edilecek.

esnafa-50-degil-10-bin-lira-verin

ESNAFA 50 DEĞİL 10 BİN LİRA VERİN

Attarlar Esnaf Odası Başkanı Sinan Cavlak, “Esnaflarımıza verilen her bir 50 bin TL faizsiz deprem kredisinin devletimize yükü 8 bin 300 lira ile 14 bin 500 lira arasında değişmektedir. Bu miktar kredi verme sürecinde şartları yerine getiremeyen esnafımıza direk verilmelidir.”dedi.

buyuksehir-belediyesi-2020-mali-yili-butcesi-757-milyon-lira

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 2020 MALİ YILI BÜTÇESİ 757 MİLYON LİRA

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısı, 28 Aralık Perşembe Günü saat 14.30’da yapılan 9. Birleşimle sona erdi. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Selim Pilten Başkanlığında yapılan toplantıda ilk olarak, toplantıya katılamayan meclis üyelerinin mazeret dilekçeleri okunarak kabul edildi ve akabinde gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.