canlı yayın

Sağlık Bakanlığında Sağlık personeli hariç genelge olur mu?

19 Nisan 2021 Pazartesi 23:11
saglik-bakanliginda-saglik-personeli-haric-genelge-olur-mu-

Sağlık Bir sen Genel Başkanı Hasan Önür ,
Sağlık Bakanlığınin yayımlamış olduğu genelge ile sağlık çalışanlarınin diğer kurum personelinin yararlandigi haklardan istifade edemedigini belirtti. Süt izninin ve 10 yaş altı çocuğu olan bayan personellere idari izin hakkı tanınmadigini belirtti. Hasan Bey in açıklamaları;

Sağlık Bakanlığı , Cumhur Baskanligi İdari İşler Başkanlığının 14.04.2021 tarih ve 1635 sayılı genelgesinin aksi yonunde genelge yayımlanarak Saglik personelinden fedakarlik beklenmektedir.

En bariz örnekleri ise , 10 yaş çocuğu olan personel idari izinli olması gerekirken sağlıkçı olunca izin verilmemektedir.

Sağlık calisanlari bu zorlu süreçte fedakarca çalışmaktadır.
Madem ki sağlık çalışanları( uzaktan, dönüşümlü ) çalışmadan yararlanamıyor ise ;

!!! Sağlık çalışanlarının aylık çalışma süresini dönüşümlü calisma suresi kadar dusurmemiz uygun düşecektir. Personel hiç olmazsa bu dönemde fazla mesai ücreti alsın. (Aylık çalışma süresi 172 saat değil de 110 saat olarak revize edilebilir.

!!!!Sağlıkçı izin kullanmakta sorun yaşıyor. İzin kullanamayan Saglikcinin izin süresi paraya çevrilerek nakden ödeme yapılması uygun düşecektir.

Sağlık Bakanlığı sağlık personelini hariç tutuyor ise personelinin hak kaybı yaşamaması için gerekli önlemleri almalıdır. Aylık çalışma süresi aylık 110 saat olarak belirlenip geri kalan süreler fazla mesai olarak değerlendirilmelidir. Ayrıca yıllık izinlerini kullanamayan sağlıkçılar in izinleri yanacağına paraya çevrilerek personele ödenmelidir.
Pandemiden kurtuluşunun en büyük görev ve sorumluluğu sağlık personeline düşmektedir. Bu nedenle sağlık çalışanlarının moral ve motivesinin yukselmesi gerektigini belirtti.
Personel memnuniyetini sağlayarak pandemiden inşallah ülkemiz kurtulacaktır. 



Haber okunma sayısı: 2348

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER