canlı yayın

Gölgeli'ye Ülkü Ocaklarından Plaket

18 Temmuz 2020 Cumartesi 22:23
golgeliye-ulku-ocaklarindan-plaket

Malatya Ülkü Ocakları il başkanı Bayram Işık Ülkü ocakları il binasında yaptığı açıklamada 'Bugün kutlu dergahımızda,Türk Bankacılık sistemine ve Türk ekonomisine

Malatya Ülkü Ocakları il başkanı Bayram Işık Ülkü ocakları il binasında yaptığı açıklamada; “Bugün kutlu dergahımızda,Türk Bankacılık sistemine ve Türk ekonomisine “Karekodlu Çek sistemi” isimli buluşu ile 7 yılda yaklaşık 70 Milyar TL’lik katkı sağlayan ,camiamıza yıllardır gönül veren hemşerimiz, ülküdaşımız, ülkemizin önemli inovatif girişimcisi Erkan Gölgeli’yi tebrik etmek ve günün anısına plaket sunumu için bir araya gelmiş bulunuyoruz.” dedi.


Malatya Ülkü Ocakları Başkanı Bayram Işık yaptığı açıklamada; “Ülküdaşımız Erkan Gölgeli Banka Müdürü kimliğiyle fikrini 2008 yılından itibaren yüksek lisans tezi haline getirmiş ,İncelemeli (Dünya) Patenti almış ve bu çalışması Tübitak tarafından da ödüllendirilmiştir. Buluş fikrini 2008 yılından itibaren bankalar ,milletvekilleri , STK’lar, iş dünyası ve bürokratlarla yapılan 5 yıl süren görüşmelerle bürokratik engelleri aşarak, 2013 yılında Bankalar Birliği bünyesinde var olan Kredi Kayıt Bürosu A.Ş üzerinden hayata geçirmiştir. Erkan Gölgeli, ilgili kurum ile 5 yıl süren mahkeme sonucunda, yerel mahkemedeki patent davasını kazanarak büyük bir girişimcilik hikayesine de konu olmayı başarmıştır.” dedi.



Başkan Bayram Işık ayrıca hayata geçen Karekodlu Çek sistemi ile çeklerin cep telefonu üzerinden istihbaratının yapılabilmesi sayesinde, sahte ve karşılıksız çekler sorunu bitmiş, mahkemelerdeki çek davaları azalmış, ticaret hayatında dolandırıcılık faaliyetlerinin de azalması ile bu sayede iş adamlarının dolandırılmaları da önlenerek intiharlara varan icra ve iflasların da sona erdiğini belirterek, sözkonusu çalışmadan dolayı Türk ticari hayatının güvenli hale geldiğini de belirtti.



Malatya Ülkü Ocakları Başkanı Bayram Işık “Türk ve İslam dünyasında büyük buluşların çıkması adına ülke olarak inovasyona önem vererek yeni mucitlerin ortaya çıkması en büyük arzumuzdur. Bu anlamda Karekodlu Çek sisteminden dolayı ülkemiz ekonomisine ciddi anlamda katkı sunan Erkan Gölgeli’ye bu değerli çalışmasından dolayı, ÜLKÜ OCAKLARI Malatya İl Yönetim Kurulu adına teşekkür ediyorum” dedi.



Buluş sahibi Erkan Gölgeli de “Başkanımıza şahsımı Türkiye’nin en inovatif girişimcisi ödülüne layık gördükleri için teşekkür ediyorum. Bugüne kadar sayısız ödül aldım. Malatya Ülkü Ocakları tarafından layık görüldüğüm şu anda takdim edilen ödül, aldığım ödüller içerisindeki en değerli olanıdır. ÜLKÜ OCAKLARI’mızın inovasyona önem vermesinin önemi, bu coğrafyada yeni Aziz Sancarlar,Ali Kuşçular, El Zehraviler’in ortaya çıkması noktasında en büyük kilometre taşıdır. Malatya Ülkü Ocakları Başkanı’m ve devam eden davanın avukatlığını üstlenen Malatya Ülkü Ocakları Başkan Yrd. Av. M.İsmail Arıkan’ a sonsuz teşekkür ediyorum.”dedi . 



Haber okunma sayısı: 1673

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER