canlı yayın
buyuksehir-belediyesi-enerji-uretiminde-ornek-calismalara-imza-atiyor

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ENERJİ ÜRETİMİNDE ÖRNEK ÇALIŞMALARA İMZA ATIYOR

Yaka Mahallesinde çalışmaların devam ettiği GES alanındaki inceleme gezisine Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yanı sıra, Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları, ilgili şube müdürleri ile müellif firma yetkilileri katıldı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ENERJİ ÜRETİMİNDE ÖRNEK ÇALIŞMALARA İMZA ATIYOR

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yaka mahallesinde Güneş Enerji Santrali (GES) çalışmalarının devam ettiği alanda incelemelerde bulundu. Başkan Gürkan, “Malatya genelinde yapılan çalışmaların yanında enerji alanında yapılan çalışmalarla da Malatya’nın geleceğine yatırımlarımız devam ediyor” dedi.

mollakasim-mahallesindeki-1gunes-enerji-santralinde-enerji-uretimi-basladi

MOLLAKASIM MAHALLESİNDEKİ 1.GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİNDE ENERJİ ÜRETİMİ BAŞLADI

“Enerji Yatırımlarımızla Milli Ekonomiye Katkı Sunuyoruz” Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Yeni dönem vaatlerimiz arasında yer alan ‘Yeşilyurt’un 5 Farklı Noktasına GES’ projemizin ilki olan Mollakasım Mahallesi Güneş Enerji Santralinde enerji üretimine başladık. Enerji yatırımlarımızla milli ekonomiye katkı sunmuş oluyoruz.” dedi.

gurer-enerji-amacli-bitkisel-urunler-yayginlastirilmalidir

Gürer: “Enerji amaçlı bitkisel ürünler yaygınlaştırılmalıdır”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tarıma kazandırılan enerji amaçlı bitkileri açıkladı. Bakan Pakdemirli, dünyada enerji amaçlı olarak tanımlanan Kolza, Aspir ve Ketencik gibi bitkilerin ülkemizde de değerlendirildiğini bildirdi. Gürer ise ülkemizde önemli bir potansiyel olmasına rağmen, tarımsal üretimden elde edilebilecek enerji kaynaklarının bile ithal edildiğine dikkat çekerek, “Kullanılmayan tarım arazilerini, tarımsal enerjinin üretimi için yeniden tarıma elverişli hale getirmeliyiz” dedi.

mollakasim-mahallesi-1gunes-enerji-santrali-hizla-yukseliyor

MOLLAKASIM MAHALLESİ 1.GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ HIZLA YÜKSELİYOR

“1.Güneş Enerji Santralimiz 850 Evin Günlük Enerji İhtiyacını Karşılayacak” Yeşilyurt Belediyesi, yenilenebilir enerji kaynaklarından üst seviyede faydalanmak amacıyla ilçenin beş farklı noktasına Güneş Enerji Santrali kurmak adına çalışmaları hızlandırırken, Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Mollakasım Mahallesinde hizmete girecek 1.Güneş Enerji Santralinin bölgedeki 850 evin günlük enerji ihtiyacının karşılayacak kapasiteye sahip olacağını söyledi.

yesilyurt-belediyesi-bes-farkli-noktaya-gunes-enerji-santrali-kuracak

YEŞİLYURT BELEDİYESİ, BEŞ FARKLI NOKTAYA GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ KURACAK

“GES Projelerimizle Enerji Yatırımlarımızı Yaygınlaştıracağız” Mollakasım mahallesinde hizmete girecek Güneş Enerji Santrali alanında incelemelerde bulunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Mollakasım Mahallemize kuracağımız ve iki ay sonra faaliyete geçecek olan Güneş Enerji Santrali ile hem bölgenin enerji ihtiyacını karşılayacağız hem de belediye bütçesine 180 bin dolar ek gelir sağlamış olacağız” dedi.

fendoglu-hekimhana-doglagaz-getirilmesi-talebini-iletip-enerji-bakanindan-soz-istedi

FENDOĞLU HEKİMHAN’A DOĞLAGAZ GETİRİLMESİ TALEBİNİ İLETİP ENERJİ BAKANINDAN SÖZ İSTEDİ”

MEHMET CELAL FENDOĞLU (Malatya) - Teşekkürler Başkan. Sorum Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımıza. Kendileri 2019 Ocak ayında Malatya'yı ziyaretlerinde "Darende'ye doğal gazı getireceğiz." demişlerdi ki geldi; buradan kendilerine teşekkür ediyorum ben. Yine aynı şekilde, 1,7 milyar ton maden cevheriyle zengin yatakları olan Hekimhan ilçemizin de -ki bu ilçemize de doğal gaz boru hattı 13 kilometre uzaklıkta- doğal gaz talebi vardır. Bu sözü buradan alabilir miyiz Sayın Bakanım? Teşekkür ederim. CEVAP BAŞKAN - Şimdi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Fatih Dönmez'e söz veriyorum. ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI FATİH DÖNMEZ - Teşekkür ederim Sayın Başkan. Malatya'yla alakalı olarak "Hekimhan'a ne zaman doğal gaz gelecek." dendi. Şunu ifade edeyim: Tabii, bu sadece Hekimhan'ın talebi değil, birçok ilçemizden bu tip talepler geliyor -konuşmamda da ifade ettim- 540 yerleşim birimine ulaştık. Hekimhan gibi birçok yerimiz var, onlara çalışıyoruz. Yalnız, şunu söylememde fayda var: Ekonomik ve teknik koşulları uygun olan her yere gazı götüreceğiz. Şu an itibarıyla nüfusumuzun yüzde 80'i doğal gaz şebekesine erişebilir durumda. 15 milyon hane doğal gaz kullanıyor, fiilen kullanıcı sayısına baktığımızda da 50 küsur milyon civarında. Talep geliyor zaman zaman, hatta "Sayın Bakanım, bizim köyümüze ne zaman gelecek?" dendi. Burada ithal bir kaynak kullanıyoruz. Elbette, şehirlerimizin hava kalitesini ve konforunu yakından etkilediğinin farkındayız, bunun için de elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ancak özel şirketler eliyle bu dağıtım faaliyeti yapıldığı için işin ekonomik ve teknik şartlarının da uygun olması gerekiyor. Hekimhan'a da bu gözle bakacağız.

firat-edas-enerji-calisanlari-haftasini-kutladi

Fırat Edaş Enerji Çalışanları Haftası’nı Kutladı

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş., ülkemizde bu yıl ilk kez uygulanan Enerji Çalışanları Haftası’nı çalışanlarıyla kutladı.