canlı yayın
calik-oyun-kurucu-olan-yeni-turkiyeye-alisacaklar

Çalık: 'Oyun kurucu olan Yeni Türkiye’ye alışacaklar'

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci ve partili yöneticilerle birlikte Battalgazi ilçesinin Tandoğan Mahallesinde çat kapı ziyaretlerde bulundu.

yalitim-su-sayaclari-ve-su-borularinin-donmasini-onluyor

Yalıtım, su sayaçları ve su borularının donmasını önlüyor

Açıkta olduğu için patlayan su boruları konusunda önceden önlem almak ve su kayıplarını önlemek için çok basit bir yol bulunuyor. su borularının ve sayaçların yalıtılması ile donma sonucu patlamaların önüne geçilebileceği konusunda herkesi uyarıyor. Boru çapı, dış ortam sıcaklığı ve yalıtım kalınlığı, boru ve sayaçlar üzerinde doğrudan etkili oluyor. Yalıtım kalınlığı arttıkça donmaya karşı direnç de yükseliyor ve hareketsiz suyun donma süresi uzuyor.

yesilyurt-belediyesine-uluslar-arasi-kentsel-ve-mimari-dokunun-korunmasi-odulu

YEŞİLYURT BELEDİYESİNE ‘ULUSLAR ARASI KENTSEL VE MİMARİ DOKUNUN KORUNMASI’ ÖDÜLÜ

Başkan Çınar, 16 Ocak’ta Fransa’ya Giderek Ödülü Alacak Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın üzerinde büyük bir özenle durduğu ‘Kadim Yeşilyurt Kentsel Planlama Projesi’, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG MEWA) tarafından desteklenen Kent Araştırmaları Enstitüsü tarafından düzenlenen 2019 Yılı Uluslar arası İdeal Kent Ödülleri çerçevesinde; 2019 Yılı Uluslar arası Kentsel ve Mimari Dokunun Korunması ödülüne layık görüldü.

vali-barus-haciabdi-cukurdere-ve-koyunoglu-mahalle-muhtarliklarini-ziyaret-etti

Vali Baruş Hacıabdi, Çukurdere ve Koyunoğlu Mahalle Muhtarlıklarını Ziyaret Etti

Vali Aydın Baruş, beraberinde İl Emniyet Müdür Yardımcısı Nedim Özata ve İdare ve Denetim Müdürü İsmet Timur ile birlikte Hacıabdi, Çukurdere ve Koyunoğlu Mahalle Muhtarlıklarını ziyaret etti.

chpden-tutunculere-destek

CHP'den Tütüncülere Destek.

Kiraz; "Tamam, açık tütün satmak yasak, kabul edelim, peki ürettiğimiz tütünü kime, nasıl satacağız, biri bunu izah etsin.. CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, tütüncü esnaflarını ziyaret ederek, esnafın tütünlerine el konmasına ve esnafa cezai işlem yapılmasına tepki gösterdi, esnafa destek olduklarını ifade etti.

malatyada-trafige-kayitli-arac-sayisi-kasim-ayi-sonu-itibariyla-176-392-oldu

Malatya’da trafiğe kayıtlı araç sayısı Kasım ayı sonu itibarıyla 176 392 oldu.

Ülkemizde trafiğe kayıtlı araç sayısı Kasım ayı sonu itibarıyla 23 170 769 oldu. Malatya’da trafiğe kayıtlı araç sayısı Kasım ayı sonu itibarıyla 176 392 oldu. Elazığ’da trafiğe kayıtlı araç sayısı Kasım ayı sonu itibarıyla 126 430 oldu. Bingöl’de trafiğe kayıtlı araç sayısı Kasım ayı sonu itibarıyla 17 169 oldu.

cocuk-meclisi-yeni-baskanini-secti

Çocuk Meclisi yeni başkanını seçti

BURSA – Bursa Kent Konseyi Çocuk Meclisi Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda demokrasi örneği sergilendi. 4 başkan adayın yarıştığı seçimleri Yusuf Enes Güçlü kazandı.

issizligin-cozumu-calisma-saatlerinin-azaltilmasi

İşsizliğin çözümü çalışma saatlerinin azaltılması!

Türkiye’de annelik izni süresinin de OECD ülkelerine göre çok az olduğunu belirten Tatlıyer, “Ücretli annelik izni düzeyi de çok düşük. Kadınların istihdam düzeyini destekleyecek en temel husus bu. O zaman bizim annelik izin süresini uzatmamız gerekiyor ve ücretli kısmı da uzatmamız gerekiyor” diye konuştu.

esenlik-marketin-kozkoku-subesi-torenle-acildi

ESENLİK MARKET'İN KOZKÖKÜ ŞUBESİ TÖRENLE AÇILDI

Malatya Büyükşehir Belediyesi Esenlik Şirketi tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın katılımı ile Kozkökü şubesi törenle hizmete girdi.

Memursen: Emek için Yerelden Evrensele Mücadeleye Devam Edeceğiz…

2019 yılı değerlendirmesi ve yeni yıl yapılacak çalışmalar hakkında açıklama yapan Memursen İl Temsilcisi SUAT MANTAR:

mhp-nurdagi-ve-karkamista-yeni-donem

MHP NURDAĞI VE KARKAMIŞ’TA YENİ DÖNEM

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Nurdağı ve Karkamış ilçelerinde değişime gitti. Yönetim listeleri yenilendi.

turk-dunyasinin-kanayan-yarasi-dogu-turkistan

TÜRK DÜNYASININ KANAYAN YARASI: DOĞU TÜRKİSTAN

Malatya Türk Ocağı olarak bu haftaki sohbet programımızı da gerçekleştirdik. Rabbimize sonsuz şükürler olsun. Malatya Fatih Lisesi Müdürü ve Ülkü Ocakları İl Eski Başkanı Fevi Şahin’in konuşmacı olduğu, MHP Battalgazi İlçe Başkanı Mesut Samanlı başta olmak üzere milliyetçi camianın mümtaz isimlerinden oluşan çok yoğun bir dinleyici kitlesi tarafından takip edilen programımızda bu hafta DOĞU TÜRKİSTAN’I konuştuk. Program öncesinde adet olduğu üzere misafirlerimize kurufasülye ikramımız oldu.

buyuksehir-belediyesinden-malatyanin-yesil-dokusuna-onemli-katki

Büyükşehir Belediyesinden Malatya’nın yeşil dokusuna önemli katkı

Tarımsal Hizmetler ve Park Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından son 9 ay içerisinde 13 bin 384 adet bodur bitki, bin 500 adet ibreli ağaç ile 2 bin 400 adet yapraklı ağaç dikimi gerçekleştirildi. Ayrıca, park, refüj ve kavşaklarda ise 135 bin metrekare yeşil alan oluşturuldu.

malatya-stadyumu-bakima-alindi

Malatya Stadyumu Bakıma alındı

Ultraviyole ışınlarıyla soğuktan daha az etkilenmesi amaçlanan zemine devre arası boyunca çeşitli bakımların da uygulanacağı belirtildi. Yeni Malatyaspor kulübü tarafından sosyal medya hesabından yapılan açıklamada;

icme-suyuna-her-yil-ocak-ayinda-zam

İçme Suyuna Her Yıl Ocak ayında Zam

Yeni yılı zamlarla başladı ve ilk zam suya geldi. Zamlar artık otomatiğe bağlandı ve her yıl Ocak ayında artış yürürlüğe girecek. MASKİ tarafından içme suyuna yüzde 20 zam yapıldı. Zamlı uygulama Ocak ayından itibaren yürürlüğe girdi. Gerekçesi olarak artan maliyetlere rağmen 2017 yılından itibaren içme suyu fiyatlarına zam yapılmadığı olarak gösterilen yüzde 20’lik artışın yanı sıra MASKİ tarafından kaçak su kullanımı ile ilgili olarak da ilçe-belde ve köy yerleşim bölgelerini ayrımı yapmaksızın uygulanacak.

baskan-cinar-yeni-yatirimlar-icin-ankarada-temaslarda-bulundu

BAŞKAN ÇINAR, YENİ YATIRIMLAR İÇİN ANKARA’DA TEMASLARDA BULUNDU

“Verimli ve Güzel Görüşmeler Yaptık” Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt’u 2023 vizyonuna ulaştıracak yeni yatırımların takibi için gittiği Ankara’da ki görüşmelerin olumlu geçtiğini söyledi.

mhp-den-ihtiyac-sahiplerine-yardim

MHP’ den İhtiyaç Sahiplerine Yardım

MHP Hekimhan İlçe Başkanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere anlamlı yardım. MHP Hekimhan İlçe Başkanı Yılmaz Ekici ve yönetimi tarafından, MHP Malatya İl Başkanı R.Bülent Avşar’ın katkılarıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere 180 adet bot, 80 adet mont ve 40 adet kazak dağıtımını gerçekleştirdi.

doga-koleji-lgsde-liderligi-kaptirmadi

DOĞA KOLEJİ LGS’DE LİDERLİĞİ KAPTIRMADI

Doğa Koleji 8. sınıf öğrencilerinden, Liseye Geçiş Sınavı’na katılan 27 öğrenci tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye birincisi oldu. 64 öğrenci ise, sadece 1 soruyu yanlış yanıtladı.