canlı yayın

YAZIKTIR.. GÜNAHTIR.. AYIPTIR...

07 Mart 2014 Cuma 08:47
yaziktir-gunahtir-ayiptir-

Koskoca Üniversite Rektörüsünüz, Sözde bizleri eğiten kurumun temsilcisi ve yönetensiniz. Hiçmi sizlere akıl ve bilgi ve fikir veren olmadı… Yazıktır.. Günahtır.. Ayıptır.. Kişilerin haber alma özgürlüğünü, yayın yapma özgürlüğünü YALAN ile, İFTİRA ile mi durduracaksınız…

 BAK SEN ŞU REKTÖR’E

Bakış gazetesinde ve gazeteye ait sitemizde yayımlamış olduğumuz “ÜNİVERSİTEDE NELER OUYOR”başlıklı haberimizde ki iddialarla ilgili kuruma hakaret ve kişilere hakaret ettiğimiz gerekçesi ileTokat Gazi Osman paşa Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Tokat Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Üniversite tarafından ikinci suç duyurusu ise sözde illagal yayın yapan gazete çıkarttığımız ile ilgili suç duyurus ve noter tarafından gazetemizde tekzip yayınlanması istenmektedir.

 

Rektör Bey,

Ya çık cevap ver,  ya da cevap veremeyeceksen haksız yere iftira atarak yayın yapma hakkımızı engelleme.

Bakış gazetesi basın  kanun ve ilkelerini kurulduğu günden bu güne kanuni çerçeveler altında kamu yayarını önplanda tutup kamuoyunu aydınlatmak amacı ile haberlerini yapmaktadır ve yapmaya da devam edecektir.

 

Şikayet etmekle haberimizin tamamlanmasını engelleyemeceksiniz

Bakış gazetesinde yayımlanan haberler dün ne ise bugünde aynı. Kamu yayarını önplanda tutmak, kamuoyunu aydınlatmak ilkemizdoğrultusunda yayımlamış olduğumuz haberimizin arkasındayız. Şayet hakkımızda suç duyurusnda bulunduğunuz haberdeki iddialarımıza cevap beklerken Rektörlük tarafından yalan haber yaptığımız iddiasıyla Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunularak haberimizin asılsız olduğunu vurgulama girişiminiz karşısında 2014/1332 sayılı ve 06.03.2014 tarihli soruşturma nedeni ile BAKIŞ gazetesi olarak basın kanun ve ilkeler gereği  5187 sayılı basın kanunu madde, 19 gereği haberin içeriği hakkında açıklama yapamayacağımızı kamuoyuna duyruyoruz.

BAKIŞ gazetesi olarak Rektörlükten cevap alamadığımız iddiaların cevabını elimizdeki belge ve bilgiler doğrultusunda BAKIŞ gazetesinde yayımlama girişimi engelleme çabaları boşa çıkacaktır.

 

İllegal yolla gazete çıkartıyormuşuz

Rektörlük haber yapmamızı engellemek için ikinci suç duyurunda bulunuyor, tarafımıza yönelttiği suçlama ise yayınlamış olduğumuz gazetenin basın kanunların aykırı olarak çıktığı yönünde. Künyemizin illegal olduğu yönünde.

 

Yazıktır, Günahtır, Ayıptır

Bu suçlamayı yapan okur yazar olmayan, duymayan, görmeyen, konuşamayan biri olsa inanın ki haklı derdim.  Şimdi sormazlarmı; Koskoca Üniversite Rektörüsünüz, Sözde bizleri eğiten kurumun temsilcisi ve yönetenisiniz. Hiçmi sizlere akıl ve bilgi ve fikir veren olmadı… Yazıktır.. Günahtır.. Ayıptır.. Kişilerin haber alma özgürlüğünü, yayın yapma özgürlüğünü YALAN ile, İFTİRA ile mi durduracaksınız…

Haberimzi yayımladığımız ve gazetemiz basın kanunun 15. Ci maddesinde yer alması belirtilen tüm bilgiler bulunmaktadır. Yayım yaptığımız haberin bulunduğu gazete incelendiğinde bu görülmektedir.  Traji komik bir şekilde suçlamaya kalktığınız sitemizde ve gazetemizde yayınlanan ‘ ANADOLUDA SPOR’ adlı çıkartmayı düşündüğümüz gazete reklamını yayında olan gazetede diyerek suç duyurusnda bulunulması sizlerin ‘ HAYALİ GÖRÜŞLERİNİZ’ karşısında şuanda susmaktayız. Soruşturma sonucu bu konu ile ilgili çıkacak karar sonrası Üniversite rektörlüğü hakkında tarafımıza iftira ve yalan beyan ile hakaret girişimiz, yayını engelleme, okurlarımızn haber alma özgürlüğünü ksıtlama  girişimi sonucu dava acma hakkımız tarafımızda sakıl kalacaktır.

 

TEKZİP İSTENMİŞ

Üçüncü suç duyurusu ise tarafımıza noter aracılığı ile tekzip yayınlama istenmiş ve adresimde bulunamamışız.

Sayın Rektör bey, tarafımıza tekzip yollamanız neyi değiştirecek. Elime ulaştığını varsayalım. Ulaşsa idi  yine yayınlamaz idim, mahkeme kararı ile tekzip olmadan. Tekzip’i yayınlaya bilmem içim gazetemizde yayımlanan haberle ilgili iddiaların aksinin ispatı oılması gerekmez mi?

 

ŞİMDİ SORUYORUM REKTÖR BEYE

BAKIŞ gazetesinde yayımlanan  “ÜNİVERİSTEDE NELER OLUYOR” başlıklı haberimzde belirtilen iddialar hakkında susma hakkınız mahkeme yolu ile mi kullanma kararı aldınız?

Soruşturma tamamlandığında, şuan 5187/madde 19 gereği haber yapamama zorunluğumu hangi yolla durdurmaya çalışacaksınız?

Kişilerin haber alma özgürlüğünü kısma, yyayınımızı engelleme girişiminizi hangi yasaya dayanarak yatınız?

Gazetemiz ve haber sitemizdeki gazete reklamına çıkan gazete imajı vermekle neyi amaçladınız?

Tarafıma karşı yapılan iftir ve yalan suçlama ile yayın yapmamı engelleme girişimiz, okurlarımızn haber alma özgürlüğünü kısıtlamaya kalkmanız  karşısında tarafınıza açılacak maddi manevi hakaret dava hakım soruşturma sonuna kadar sakılı tutulmaktadır.

 

 

Not: tarafımıza karşı  açılan davada haberin detayını şağıdaki kanun maddesi gereği yayımlayamıyoruz.

 

5187 sayılı basın kanunu MADDE 19. - Hazırlık soruşturmasının başlamasından takipsizlik kararı verilmesine veya kamu davasının açılmasına kadar geçen süre içerisinde, Cumhuriyet savcısı, hâkim veya mahkeme işlemlerinin ve soruşturma ile ilgili diğer belgelerin içeriğini yayımlayan kimse, ikimilyar liradan ellimilyar liraya kadar ağır para cezasıyla cezalandırılır. Bu ceza, bölgesel süreli yayınlarda onmilyar liradan, yaygın süreli yayınlardayirmimilyar liradan az olamaz.

Görülmekte olan bir dava kesin kararla sonuçlanıncaya kadar, bu dava ile ilgili hâkim veya mahkeme işlemleri hakkında mütalaa yayımlayan kişiler hakkında da birinci fıkrada yer alan cezalar uygulanır.

 

Soruşturm sonuçlandığında karar neticsine göre haberimiz ile ilgili yayımlanması ne gerekiyorsa yayımlayacağımızı okurlarımıza bildiriyoruz.

Haber Kaynağı: BAKIŞ

Haberin etiketleri:

GOP, Üniversite, rektör, Tekzip, Ayıp, günah, Yazık, İllegal


Haber okunma sayısı: 6384

htmlPaginator

YORUM EKLE

Yorum Başlığı

Yorum

Misafir olarak yorum yapıyorsunuz. Üye Girişi yapın veya Kayıt olun.

YORUMLAR

  • Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun.

DİĞER HABERLER