canlı yayın
-aylin-cesur-istanbul-sozlesmesini-onaylayip-gerekliliklerini-yerine-getirmemek-ikiyuzluluktur

AYLİN CESUR: “İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİ ONAYLAYIP GEREKLİLİKLERİNİ YERİNE GETİRMEMEK İKİYÜZLÜLÜKTÜR

NOGAY: PERSONELİ MAĞDUR ETMEDEN, HİZMETLERİMİZİN VE MALİ POLİTİKAMIZIN DIŞINA ÇIKMADAN BİR ÜCRET ARTIŞI BELİRLEDİK GELERİ: DOĞU’DA İLK İMZA ATAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MALATYA OLDU Malatya Büyükşehir Belediyesi, 696 KHK ile kadroya geçen işçilerle toplu iş sözleşmesini imzaladı. Büyükşehir Belediyesi ve HAK-İŞ arasında yapılan toplu iş sözleşmesinde KHK’lı çalışan 2 bin 200 çalışana ortalama yüzde 20 zam yapıldı. Buna göre en düşük maaş alan işçiye yaklaşık 560 lira ücret artışı sağlanmış oldu.

keskin-devlet-esnaftan-verginin-yuzde-50sini-almamali

Keskin: Devlet esnaftan verginin yüzde 50’sini almamalı

Keskin: Devlet esnaftan verginin yüzde 50’sini almamalı Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Malatya ziyaretinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunduğu talep ve öneriler dosyasında, 2020 yılı için devletin vergi ve diğer alacaklarının yüzde 50’sini esnaf ve sanatkardan talep etmemesini ve alacaklar ile kredi borçlarının yine Haziran 2021 tarihine ertelenmesini istedi.

localara-yuzde-50-seyirci-alinmasina-iliskin-kuluplere-genelge-gonderildi

Localara yüzde 50 seyirci alınmasına ilişkin kulüplere genelge gönderildi

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Süper Lig, TFF 1. Lig, Misli.com 2 ve 3. Lig Kulüplerine,

elektrik-yuzde-323-dogalgaz-yuzde-347-zamlandi

Elektrik yüzde 32.3, doğalgaz yüzde 34.7 zamlandı.

Türkiye İstatistik Kurumu elektrik ve doğal gazdaki fiyat değişim oranlarını açıkladı. Sanayide 2020 yılı birinci dönem elektrik fiyatlarına bakıldığında, tüketicilerin 1 kilovat elektrik için ödediği tutar bir önceki döneme göre yüzde 7,1, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise yüzde 21,8 artarak ortalama 58,6 kuruş oldu.

bilim-kurulu-uyesi-acikladi-eylulde-10-merkezde-basliyor

Bilim Kurulu Üyesi açıkladı! Eylül'de 10 merkezde başlıyor

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, Kovid-19´a karşı Çin ile Almanya ve ABD´nin ortak yürüttüğü iki ayrı aşı çalışmasının son aşaması olan Faz 3

turkiye-genelindeki-kayisinin-yuzde-85-90ini-malatya-uretiyor

“Türkiye genelindeki kayısının yüzde 85-90’ını Malatya üretiyor”

Tahmini rekolteleri speküle edecek rakamlarla Malatya gündemine getirmemek lazım” AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, kayısı rekoltesiyle ilgili “2020 için Türkiye geneli için 104 bin, Malatya için ise 85 bin ton rekolte açıklandı. Tahmini rekolteleri speküle edecek rakamlarla Malatya gündemine getirmemek lazım. Bu tespit komisyonunun oluşturulmasının amacı; bu spekülasyonların önüne geçmektir” dedi.

icisleri-bakani-soylu-2019-yilinda-trafik-kazalarinda-olum-yuzde-27-azaldi

İçişleri Bakanı Soylu: “2019 yılında trafik kazalarında ölüm Yüzde 27 azaldı

Trafik Haftası nedeniyle Ankara’da Akıncı Gişeleri’ndeki trafik kontrol noktasını ziyaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “2019 yılında trafik kazalarında ölüm 2015’te 7 bin 530’dan, 2017’de 7 bin 427’den yüzde 27 azalarak 5 bin 473’e gerilemiştir

karaman-3-tane-maci-yuzde-yuz-almaliyiz

Karaman: 3 tane maçı yüzde yüz almalıyız

BtcTurk Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, TRT SPOR'un Instagram hesabında Erman Gönülşen'in sorularını yanıtladı. Karaman, karantina günlerinden, Süper Lig'in durumuna kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

2019-yilinda-malatyada-yasli-nufus-orani-yuzde-102-oldu

2019 Yılında Malatya’da Yaşlı Nüfus Oranı yüzde 10,2 Oldu

Türkiye İstatistik Kurumu Malatya Bölge Müdürlüğünün 2019 yılı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçları üzerinde yaptığı analizlere göre 31/12/2019 tarihi itibari ile Malatya’da 65 yaş ve üzerinde 81 995 kişi yaşamaktadır. Malatya’da yaşlı nüfusun (65+ yaş nüfus) toplam nüfus içerisindeki oranı %10,2 olmuştur. Yaşlı nüfus oranı Türkiye’de %9,1 olup, Malatya’daki yaşlı nüfus oranı Türkiye ortalamasının üzerinde gerçekleşmiştir. Malatya yaşlı nüfus oranına göre 81 il arasında 45. sırada yer almaktadır. İlk sırada %18,8 yaşlı nüfus oranı ile Sinop ili yer almaktadır.

turkiyenin-yuzde-524u-mutlu

Türkiye'nin yüzde 52,4'ü mutlu

Mutlu olduğunu beyan eden 18 ve üzeri yaştaki bireylerin oranı, 2018 yılında %53,4 iken 2019 yılında %52,4 oldu. Mutsuz olduğunu beyan eden bireylerin oranı ise 2018 yılında %12,1 iken 2019 yılında %13,1 oldu.

issizlik-orani-yuzde-133-seviyesinde-gerceklesti

İşsizlik oranı yüzde 13,3 seviyesinde gerçekleşti

Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2019 yılı Kasım döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 327 bin kişi artarak 4 milyon 308 bin kişi oldu. İşsizlik oranı 1 puanlık artış ile %13,3 seviyesinde gerçekleşti. Tarım dışı işsizlik oranı 1,1 puanlık artış ile %15,4 oldu.

agbaba-atesli-silahlarla-islenen-suclarin-yuzde-86si-ruhsatsiz-silahlarla-isleniyor

Ağbaba: 'Ateşli Silahlarla İşlenen Suçların yüzde 86’sı Ruhsatsız Silahlarla İşleniyor'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, TBMM’ye sunduğu meclis araştırma önergesinde ruhsatsız silahların temin yollarının araştırılmasını istedi. Ruhsatsız silahların internet ortamında düşük ücretler karşılığında rahatlıkla temin edilebildiğini belirten Ağbaba, konuyla ilgili yaptığı açıklamada ateşli silahlarla işlenen suçlardaki yükselişe dikkat çekti

aylik-en-yuksek-azalis-yuzde-191-ile-giyim-ve-ayakkabi-grubunda-oldu

Aylık en yüksek azalış yüzde 1,91 ile giyim ve ayakkabı grubunda oldu

Ülkemizde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yıllık %11,84, aylık %0,74 arttı. Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli illerinin dahil olduğu bölgemizde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) aylık %1,04 arttı.Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık %11,84, aylık %0,74 arttı

yeni-itfaiye-merkezi-yuzde-70-oraninda-tamamlandi

YENİ İTFAİYE MERKEZİ YÜZDE 70 ORANINDA TAMAMLANDI

Başkan Gürkan, İtfaiye teşkilatımız kutsal bir görev ifa etmekte. Olası yangınlarda kendi hayatlarını hiçe sayarak vatandaşın hayatını kurtaran personellerimizin çalışma ortamlarını daha nezih ve modern bir yapıya kavuşturuyoruz

calik-seker-fabrikasinin-isledigi-pancarin-yuzde-50si-yazihanda-uretildi

Çalık, 'Şeker Fabrikasının işlediği pancarın yüzde 50’si Yazıhan’da üretildi'

AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, “Malatya Şeker Fabrikası tüm Türkiye’ye örnek bir başarı gösteriyor. Yazıhan Boztepe Recai Kutan Barajı’nın bitirilmesi ile birlikte sulanan Yazıhan Ovası’nda yaklaşık 200 bin ton pancar üretildi. Fabrikada işlenen pancarın yaklaşık 50’si Yazıhan’da üretildi.” Dedi.

turkiyede-tesislerin-ekim-ayi-doluluk-orani-yuzde-59

Türkiye’de Tesislerin Ekim Ayı Doluluk Oranı Yüzde 59

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ekim ayı verilerinin sisteme aktarılmasının ardından Türkiye’deki işletme belgeli ve belediye belgeli tesislerin konaklama istatistiklerini açıkladı.

erkeklerin-prostat-kanserine-yakalanma-riski-yuzde-12

Erkeklerin prostat kanserine yakalanma riski yüzde 12

Birçok kanser türünde olduğu gibi prostat kanserinde de erken tanının önemli olduğuna dikkat çeken Medicana International İstanbul Hastanesi ÜrolDoç. Dr. Hasbey Hakan Koyuncuoji Uzmanı , prostat kanserinden tamamen kurtulma ihtimalinin diğer birçok kanserden daha yüksek olduğunu belirtti.