canlı yayın
ilkokulda-338800-suriyeli-ogrenci-okuyor

İlkokulda 338.800 Suriyeli öğrenci okuyor

70 bin mülteci Türkçe öğrendi CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, devlet üniversitelerinde eğitim alan Suriyeli ve Libyalı lisans, ön lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin sayılarının açıklanması istemiyle Milli Eğitim Bakanlığına yazılı soru önergesi verdi. Ömer Fethi Gürer’in önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ülkemizdeki devlet üniversitelerinde 73 bin 570 Suriyeli ve 2006 Libyalı öğrencinin, lisans, ön lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi aldığını bildirdi. Bakan Selçuk, ülkemizde Türkçe kurslarına katılan mülteci sayısının ise 70 bin 921 olduğunu açıkladı.

suriyeli-gocmenlere-neden-sahip-cikmaliyiz

Suriyeli göçmenlere neden sahip çıkmalıyız?

Özipek: “Bir ülkenin izlediği sığınmacı dostu politika, onun dünyadaki saygınlığını arttırır ve orayı cazibe merkezi kılar. Amaçlanmamış olumlu sonuçlar nasıl gerçekleşir? İktisadî kaybı göze alarak, sonuçlarından bağımsız olarak doğru davranış kodunu izlemek, şaşırtıcı bir şekilde, size iktisadî bir kazanç olarak da döner.”

suriyeli-ogrencilere-trafik-egitimi-verildi

SURİYELİ ÖĞRENCİLERE TRAFİK EĞİTİMİ VERİLDİ

Küçük yaşta çocuklarda trafik bilincinin oluşturulması için Battalgazi Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda eğitimlere devam ediliyor. Battalgazi Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda bu kez sosyal uyum etkinliği kapsamında Suriyeli öğrencilere trafik eğitimi verildi.